Jsem na RD, pracuji na dohodu o provedení činnosti

kvetinka7
5. únor 2017

Ahoj holky,
jste některá v této situaci? Jsem vedená na rodicovske dovolené u zaměstnavatele, kde mám hlavní pracovní poměr, ale pracuji na dohodu o pracovní cinnosti u jiného , a v jiném městě.
Na jaký finanční uřad mám odevzdávat danové priznání? Dostanu vrácené peníze za zdravotní a sociální pojistění ,které jsem odváděla při dohodě? Je na to nějaký zvláštní formulář? Myslím tím, že tohle by za mě měl platit stát,ne? když jsem na rodicovské? Spadám do jiné dano skupiny? nejaká uleva na dani( když jsem na té rodicovske)?
Děkuju, K.

lenoulinkaa
5. únor 2017

@kvetinka7 Když jsi na rodičovské dovolené, tak musíš z výdělku odvádět zdravotní a sociální pojištění dle druhu smlouvy. Jen se nemusí dopočítávat zdravotní pojištění do minimální mzdy, protože jsi po tuto dobu pojištěnec státu, který za tebe zároveň zdravotní pojištění odvádí. U zaměstnavatele můžeš měsíčně uplatnit základní slevu na dani, případně jiné (invalidita) a daňové zvýhodnění na dítě. Daňové přiznání se odevzdává podle trvalého bydliště. Žádné jiné zvláštní slevy nejsou. Maximálně sleva na manželku, když si nevyděláš víc jak 68 tisíc, tak si tě může manžel uplatnit.

xpila
5. únor 2017

@kvetinka7 Žádné úlevy ani na dani, ani na pojištění nemáš. Daňové podání dáváš vždy dle místa trvalého bydliště, je jedno, kde pracuješ.

banitram
6. únor 2017

@kvetinka7 odvedené pojistné se nikdy nevrací, tady jde pouze o daňové odvody. Na HPP asi žádný příjem za celý rok nemáte a možná jste odvedla na daních něco z té DPČ. Pokud ano, tak si můžete podat daňové přiznání do konce března.

kvetinka7
autor
14. únor 2017

@lenoulinkaa
@xpila
@banitram holky,dekuju 🙂