icon

Kolik bude čistá mzda ze zkráceného úvazku 25 hodin týdně za 8000 hrubého?

terezapos
2. lis 2018

Prosim poradi mi nekdo kdyz nastoupim na zkraceny uvazek 25 hodin tydne a hruba muda bude 8000 deti si neodepisuji kolik bude cista mzda? Dekuji

Strana
z10
veroniquecz
7. lis 2018

@sudylichozrout někde možná ano, u nás bychom si to nedovolili. Spíše s tou jistotou jsem myslela hlavně pro nás, mámy po RD - u soukromníka bych se klepala zda mě po ocr nevyhodi, na úřadu mi vyjdou vstříc, popr. Pracuji z domu.

78marcela
7. lis 2018

@sudylichozrout já taky teď zvolila jistotu státního sektoru. Ani si nemyslím, že bych byla.leva jak šavle. Nicméně mám dvě.male děti, jsem na ně sama. Učím jazyk. Začala jsem před osmi lety sama, během dvou let vybudovala slušně prosperující jazykovku. Práce mě neskutečně bavila, byla jsem tam 14hodin denně. Pak jsem otěhotněla. Jazykovka je práce po odpolednech, večerech. Děti bych neviděla. Tři měsíce v roce bez příjmu (ano, další měsíce byl příjem slušný).Teď mám děti, potřebuju stabilní příjem, placenou dovolenou, více volného času. Takže státní školství...i když se mi po práci s dospělými lidmi v kurzech stýská.

sasui1
7. lis 2018

@sudylichozrout myslim si ze ted po 10 strankach si to konecne pochopila kdyz si sama napsala ze si kazda musi zvazit co je ji milejsi... O tom to vse je. Ze nekdo je ochotny pracovat i za podhodnocene penize ptz mu to treba pribasi jine vyhody...
Ja chci pracovat ve skolce... Plat tam neni zadna slava... Abych to mohla delat udelala jsem si VS a ptz jsem ani zadny uvazek jako ucitelka nesehnala tak delam za 100 na hodinu jako chuva (minus zdravka/socka) a tva rada jit do soukromeho sektoru v tomto pripade je vedle tz ten kopiruje tabulkove platy statniho... Ba naopak je to tam kolikrat horsi... Jo... Muzu na sobe zamakat a udelat si vlastni skolku... Treba jednou... Ale ted potrebuju aspon nejakou tu jistotu a delam chuvu...tajze nikdy nemuzes vedet co vede cloveka k tomu ze dela co dela a za tolik za kolik dela 🙂

bayt
7. lis 2018

@sasui1 Zrovna chůva si za soukromý hlídání účtuje tak 200 na hodinu. Kor s tvým vzděláním.

sasui1
7. lis 2018

@bayt ja mluvim ale o praci ve skolce.... Nedelam sokronou chuvu. Chci pracovat ve skolce. Takze jsem se do oboru dostala aspon jako chuva 🙂 tzn. Pomocny pracovnik k 2letyn detem 🙂

bayt
7. lis 2018

Jinak já pracuju ve zdravotnictví. Teda makala jsem, teď samozřejmě ne 😃 Mě třeba štvalo, když si někteří kolegové nechali s prominutím sr... na hlavu 😞 Vedení postupně (v době ekonomický prosperity!) rušilo benefity, nepřidávalo, jednalo s náma jak s havětí. Bohužel ale to byl důsledek toho, že se lidi prostě nedokázali nebo neuměli ozvat no...Myslím si, že v ČR jsou mzdry podhodnocený.

@sasui1 Já to brala tak, že chceš prostě dělat s dětma, resp. z mého laického úhlu pohledu v tom asi nevidím rozdíl, jestli ve státní nebo soukromý...ale chápu tě, tak já jse taky šla do zdravotnictví. No kvůli penězům si tenhle obor člověk nevolí 😃

sasui1
7. lis 2018

@bayt je to zase o tech jistotach... Bydlime na malem meste. Takze sehnat si na hlidani nejake dite po-pa od 7 do 3 je nerealne. Max nejake narazove hlidani kdyz si chteji rodice povyrazit. A odpo a vecer. A to jsem radsi s vlastnima detma 🙂 takze beru tu jistotu po-pa od 8 do 12 i kdyz za mizerne penize. Ale muzu si to dovolit jen proto ze mam jeste k tomu rodicak... Jinak bych musela hledat praci z ktere budu mit opravdu nejake penize a ne delat to co me bavi 🙂 a ano. Skolstvi a zdravotnictvi neni o zamestnani ale o poslani🙂

bayt
7. lis 2018

@sasui1 No jo, když mně přijde, že za tu jistotu dneska už platí lidi až moc vysokou cenu....Já už to pomalu přehodnocuju. Dokud jsem neměla syna, tak jsem to viděla jinak, ale přece jen jestli je něco poslání, tak spíš on a když už mám v tý práci trávit teda čas, tak aby to mělo aspoň nějaký výsledky. A mohla jsem mu taky něco koupit. Víš co, u nás v nemocnici to fakt brali tak, že to asi děláme ze zájmu o věc a asi je skoro sprosté za to chtít peníze. Kolikrát nás nechali i vyrábět pomůcky z vlastních zdrojů, resp. kdo to dělal pořádně, tak se tomu nevyhnul. Jsem ráda, že jde víc a víc lidí do zahraničí nebo do soukromna, protože jak nejsou lidi, tak je to pro ně jediný motiv ty peníze trochu navýšit. A zlepšit jednání.

sasui1
7. lis 2018

@bayt tak ani ja se sebou nechci uplne bechat orat. Ale skolu jsem studovala pri rodicaku a ted je to v podstate moje prvbi zanestnani. A jsem tam dva mesice. Takze jsem rada ze az budu posilat risti zivotois uz tam neco budu mit napsano. Jasne ze chci od zivota a zanestnavatele vic ale taky mam jistou sebereflexi a vim ze zatim to nemuzu zadat. A tim vsim jsem jen chtela rict ze kazdy ma nejake duvody proto co dela. A jak to dela jak jsem psala... Bylo tady zmineno ze nekdo nerad vidi lidi stagnovat sedet doma na zadku a jen fnukat. Ale zrovna zakladatelka nefnukala a ani nechce sedet na zadku.

bayt
7. lis 2018

@sasui1 Jasně, chápu co jsi chtěla říct...já jsem to taky na začátku měla jinak, prostě na to taky koukám už i jinou optikou.

siocka
7. lis 2018

@simona_33 netuším, proč ten výsměch. Pokud je to přivýdělek k RD, tak bych třeba já osobně zaměstnanci navrhla, aby šel na dohodu o provedení práce - má z toho víc a k tomu mu přidám třeba 50% z toho, co ušetřím na odvodech za zaměstnavatele. ....jo a nemusíte mě poučovat, že DPP je na max. 300 hodin ročně. Vše jde ošetřit - jen se člověk nesmí bát zeptat.

simona_33
7. lis 2018

@siocka klid, ja nikoho nepoucuju, smelit umi kazdy. Pokud zamestnavatel nabuzu cca 14000 za plny uvazek, tak si proste jen dovolim predpokladat, ze ne, nebude chtit platit doplatek pojisteni za zamestnance...je to jenom ma domenka.

siocka
7. lis 2018

@simona_33 Tak bez těch smajlíků bych v klidu brala😉 Takto to vyznělo trochu jinak, a když paní nemá jinou možnost, snažím se jí poradit, aby to pro ni vyšlo co nejlépe.

andelka
7. lis 2018

Opět nechápu myšlení.
Chci pracovat ve školce. Reakce: jako chůva si vyděláš víc.
Pořád a jenom peníze. 🙄

bayt
7. lis 2018

@andelka Tak já chodím primárně do práce, abych se uživila a uživila děti. Neříkám, že mě ta práce nemá bavit a naplňovat, to určitě ano, ale taky bych nepracovala tak, jak pracuji, kdybych měla rentu. Navíc to nebylo myšleno špatně, prostě jen, že většina lidí má nějakou volbu. A že si tady lidi moc necení svojí práce a jsme na tom trochu bití všichni.

BTW. beru to jako diskuzi na tohle obecné téma, myslím, že se to už odklonilo od původního příspěvku

sudylichozrout
7. lis 2018

@andelka O penize jde vzdy az na prvnim miste. U vsech. Jestli je to dobre ci spatne, necham na kazdem. Ale tak to proste je.

ilonne
7. lis 2018

@bayt Ja mam chuvu, abych mohla chodit do prace. Platime ji v prumeru 100,-kc/hodina

bayt
7. lis 2018

@ilonne To asi dela nacerno.

sudylichozrout
7. lis 2018

@ilonne pres agenturu, nebo sama na sebe? Ceska, studentka, duchodkyne, cizinka? To vse urcuje cenu. A tahle cena je hodne nizka. Kdyz jsem ted hledala pani na uklid, ceny se pohybovaly od 150 korun vys, zalezelo na tom, kdo ta pani byla.

ilonne
7. lis 2018

@sudylichozrout Ceska, bez agentury, byvala profesionalni chuva, naprosto uzasna zena. Uklid mam taktez za 100,-/ hodina

ilonne
7. lis 2018

@sudylichozrout Jinak kdyby vsichni delali v soukromem sektoru, tak smula pro soukromy sektor. Tak jako tak ten stat k zivotu potrebuje a to podstatnou merou 😂

sudylichozrout
7. lis 2018

@ilonne to je prave otazka nazoru. Ja si myslim, ze stat je prebujely a slusela by mu vyznamna redukce. Nepotrebuju, aby me ve vsem vodil za rucicku.

bayt
7. lis 2018

@ilonne ty jo a to asi v Praze nebude, co? Jinak bych brala kontakt :D

ilonne
7. lis 2018

@bayt Ne, 25 km od Prahy a chuvu fakt nedam. Ani pani na uklid.

simona_33
7. lis 2018

@ilonne tak to maj super, ja jsem taky kousek od prahy a kousek od tebe, ale u nas v meatecku je zajem o uklid tak velky, ze je jedno kolik das, dosly uklizecky 😂😂 tak jsem radsi uatahla zaluzie a pockam az bude krize a bude vetsi nabidka na uklid 😂😂

bayt
7. lis 2018

@ilonne Ja ti ji nechtela vzit :D Jen si sahnout!

terezapos
autor
8. lis 2018

tak aby jsme to nejak ukoncily holky... na zkraceny uvazek jsem nastoupila protoze mam slibeny plny po novem roce ale do te doby nechci byt na pracaku.... a nazor ze se mam vzdelavat ano muzu ale me to nebavi a proto radsi budu stastna prodavacka na vesnici s duchodcema nez nestatstna v kancelari u pocitace.... zni to asi hloupe ale ja ke sve praci potrebuji ty lidi... proste me tato prace bavi a opravdu nic jineho ani nechci.... jinak vsem dekuji za nazory a odpovedi

andelka
8. lis 2018

@terezapos naprosto chápu. A přeju hodně štěstí v nové práci .

bayt
9. lis 2018

@terezapos Jasne, chapu a at jsi tam spokojena 🙂

Strana
z10