Kolik bude čistá mzda ze zkráceného úvazku 25 hodin týdně za 8000 hrubého?
Prosim poradi mi nekdo kdyz nastoupim na zkraceny uvazek 25 hodin tydne a hruba muda bude 8000 deti si neodepisuji kolik bude cista mzda? Dekuji
sleva na poplatníka se nepočítá jako daňový bonus.. Daňový bonus je pouze na dítě a pří 8000 je čistá 7120,- když tam není dopočet zdravotního pojištění do minima
@elennka kalkulátor je správný
Holky dekuji za rady a pro ty co jsou zdeseni ze chci pracovat za tak malo mam jen jednu odpoved. Lepsi pracovat za tak malo nez byt na uradu prave a zdimat ostatni poctive pracujici.
@terezapos tak to bezesporu je. Nicmene jsem fakt presvedcena o tom, ze dobrovolne pristupujes na roli otroka. Nemuzes se pak divit, kdyz se k tobe tak zamestnavatel bude opravdu chovat. A nemusela bys otokem byt, staci chtit a hecnout se.
@sudylichozrout když nemáš jinou možnost než vzít práci kvůli časovým a zdravotním důvodům?
@sudylichozrout myslíš to dobře, ale podáváš to dost blbě. nechodila jsi v botách zakladatelky, tak nesuď.
tak ono 80 na hodinu neni takova tragedie, kdyz si clovek uvedomi, ze ve verejne sprave na pozici kde je pozadovana VS je nastupak 112 na hodinu.
@tulikiss přesně tak, a s tabulkami člověk nehne... ale zase jsou tam jiné benefity ;)
@makak21 Kvuli zravotnim to jeste asi dokazu pochopit, ale kvuli casovym? Jak chces s takovymi penezi uzivit deti? I kdyz pak bude delat na plnej za 15 tisic... Vzdyt je to sileny. Pritom by stacilo se ba rodicaku trochu vzdelavat, udelat si nejakej kurz. Staci malo a kvalifikace se zvedne. Ja nevim, ale tri roky jsou holky doma, navic kryte rodicakem... To je dlouha doba na to, aby se sebou neco udelaly, zamakaly na sobe.
@sudylichozrout Nějak se začít musí. Vždyť nikde není psáno, že je to napořád. Musí zkusit, jak zvládne zkloubit rodinný s pracovní život a pak uvidí, co dál.
@blahova_andrea neda se nesoudit. Protoze to je uplne na hlavu. Delat za tohle muze fakt jen clovek, co vubec nic neumi, pokud pominu zdravotni potize. Ale na rozdil od zdravotnich trablu se da to nicneumeni se zmenit. Proste to reknu uplne na rovinu. Ja bych se za sebe strasne stydela, kdybych musela delat za tohle. A prosoupala bych si cvicky, abych si doplnila vzdelani a mohla pracovat za adekvatni penize a mohla detem doprat hezke detstvi. Nemyslim to, abych jim kupovala predrazeny nesmysly, ale to, abych se nemusela rozmyslet, jestli jim muzu koupit boty, nebo kalhoty, jestli jim muzu zaplatit nejaky krouzek a treba je posilat na hory.
@tulikiss verejna sfera se neda vubec resit. To je uplne neco jineho. Sice mas tabulky, ale zase mas na druhou stranu pravidelne zvysovani platu, odmeny a jistoty, o kterych se soukromemu sektoru ani nesni.
@sudylichozrout 😁😁😁tve nazory me docela bavi. Ja mam VS a teda jsem na tom pravda lee nez zakladatelka tz mam penize stejne ale delam jen 20h 🤣 statni sektor. Ale bez jakychkoliv dalsich benefitu a jeste ani ne na smlouvu ale jen na DPC.
Sakra neco teda delan spatne a asi se radsi pujdu hodit na pracak 😉 to bude jiste lepsi reseni...
@sudylichozrout a myslis, ze se neda zajistit hezke detstvi i za tyto penize? Si predstav, ze ja jsem nezamestnana, neberu ani korunu, ale problem mam nedela koupit v jednom mesici obema detem jak obleceni, boty, tak zaplatit anglictinu a jeste ket na vylet 😀. Zakladatelka ma treba take manzela a nebo i jiny prijem nez ze zkracene uvazku. My treba bydlime na vesnici u mensiho mesta a v okoli zkracene uvazky skoro nejsou a kdyz, tak za 8-11K, pojud nepocitam Lidl, ale tam je takovy naval, ze se tam hlasi skoro vsechny prodavacky z okoli.
@sasui1 proc jsi studovala vejsku, kdyz beres stredoskolske penize?
Ja nevim, holky, ale vam neprijde, ze se podcenujete? Clovek s VS a slusnou praxi (pokud tedy nejde o takyskoly typu UJAK ci VSFS) by nemel jit pod 300 Kc na hodinu. A v Praze by to melo byt jeste vic.
@sudylichozrout pleteš si ale co by mělo být a co je doopravdy reálné.
@sudylichozrout protoze jsem si vybrala praci kterou plati stat a ten si svych zamestnancu vazi 🤣
@blahova_andrea nepletu. Asi se pohybuju v nejakym jinym svete, ale nepletu.
Nebo ty budes pet let studovat VSE, CVUT, prava, biologii, VSCHT, FF UK a pod. na to, abys delala za 120 na hodinu? Proc, proboha? Vysoka skola je o tom, ze ti otevre dvere k urcitym pozicim. Pokud tedy nejsi uplne drevo.
Já fakt nevím , ale je dost firem , které vyplácí svým zaměstnancům i minimální mzdy a někdo je rád i za to , jasně někdo by ani z postele za takové peníze nevstal , ale jsou lidi rádi za to že jim chodí plat každý měsíc . Kdo přebírá práci na malém městě , si moc vybírat nemuže , za dveřmi stojí další zájemci , i s minimální mzdou , jde udělat děti štastné . Zase si pak více váží věcí .
@sasui1 no, kdyz myslis 🙂 Asi to vis, ja ve statnim nedelam.
@sarkad2856 Ne, nejde. To si jen lidi namlouvaji. A takovy ty reci, ze na Machaci ve stanu je stejne dobre, jako v Dolomitech, jsou sice strasne romanticke, ale je to fajn mozna tak chvili. Ale ne cele detstvi.
@sudylichozrout Máš asi dost zkreslený představy o životě mimo Prahu, co ti na to říct... Koukáš na to hodně zjednodušenou optikou.
@vineta To je mozne, to nerozporuji. Nicmene mam pribuzne po cele republice. A treba svagr je stredoskolak, ma prumyslovku. Vejsku nedodelal, bydli asi 30 km od Zlina, jezdi do Zlina makat a ma 30 tisic hrubeho. Driv bydlel na severu Cech, tam delal za 25 tisic.
@sudylichozrout mě přijde,že jsi úplně mimo mísu.. vyjeď občas z Prahy,potažmo středočeského kraje a uvidíš reálné platy,za které se v republice pracuje 😂😂😂
Jsou šílené rozdíly i v rámci jedné firmy - kolik bere prodavačka třeba v Lidlu v Praze a v Lidlu v Bruntále,v Krnově nebo kdekoliv jinde mimo velkých měst 😂😂😂
Já v Praze bydlela 10 let a to,co bral můj první muž za plat.. máme teď s druhým mužem oba dohromady a ještě nám kousek chybí,takže asi tak 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@sudylichozrout Některé děcka jsou taky v dnešní době moc náročné , v 6 letech telefony za 10000 atd , od školky chodit ve značkovém .
A taky někdo ty podřadné práce za min.mzdu dělat musí . Každý si může vybrat povolání dle toho zda ho baví, nebo taky podle mzdy , ale asi bych tak nekriitizovala. Zakladatelka má třeba důvody.
@misakri Vyjizdim z Prahy docela casto, ale asi se fakt pohybuju mezi jinymi lidmi. Protoze i nasi pratele to tak maji. Ano, je kolem me hodne IT, architektu, lekaru a podobne. To je fakt. Ale treba jedna kamoska dela vedouci prodejny Kauflandu na okresnim meste. A ma tam 25 hrubeho, plus nejaky bonusy. Bavily jsme se o tom, resila, kolik by dostala v Praze. Je vyucena cukrarka, ale zvladla se vymakat.
Proto rikam, ze to neni o lokalite, ale o lidech a jejich pristupu k sobe samym.
@sarkad2856 jebzbytecne detem kupivat takove veci. Ale neni zbytecne jim doprat v jidle, cestovani a konickach.

@elennka no tak ta kalkulacka zrejme pocita blbe, kdyz pocit slevu na poplatnika jako danovy bonus, tak ae to tedy nepocita.