icon

Kolik bude čistá mzda ze zkráceného úvazku 25 hodin týdně za 8000 hrubého?

terezapos
2. lis 2018

Prosim poradi mi nekdo kdyz nastoupim na zkraceny uvazek 25 hodin tydne a hruba muda bude 8000 deti si neodepisuji kolik bude cista mzda? Dekuji

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout ale houby.
Chudé z tvého pohledu. A to mi přijde ujeté, chápeš?

sudylichozrout
5. lis 2018

@andelka Děkuji za radu. Určitě jí to vyřídím 🙂 Chápu 🙂

journals
5. lis 2018

@andelka Vidíš a my na to budeme do smrti vzpomínat jako na parádní zážitek. Ale taky budeme třeba vzpomínat na víkend pod stanem v Českém Ráji, který milujeme. Jen jsme o jeden zážitek navíc "bohatší" 😉

andelka
5. lis 2018

@journals je fakt že kdoví jestli by se mi na Mácháči líbilo teď tak jako tehdy. Možná jo, možná ne. Tehdy to mělo atmosféru, tobogán, písek,plavba lodí .. Mám dojem že dneska už by to nebylo nic moc,když všude jsou akvaparky apod.

vineta
5. lis 2018

@journals Podle mě je to už ale jen reakce na @sudylichozrout , která po 6 stránkách nepochopila, co se jí tu ostatní snaží sdělit...

simona_33
5. lis 2018

@sudylichozrout hele promin, ted jsi to podle ne presne popsala. Ono totiz vubec nejde o to, kolik jdo vydela. Nechci se te dotknout, ale chudak jsi ty. Ty jsi totiz dokonale popsala, kde je problem a ja jsen si to i celou dobu nyslela... Ty mas proste komplex z detstvi, a ted jsi nejista, podle me mas i manzela, ktery te jakoby podporuje, ale ty nezijes svuj ale nejspis jeho zivot (druha varianta je ze te manzel opustitl kvulu zensky co naka za mininalku a nedre se jako ty, ale to neni pravdepodobne.) Podle me vubec neni problem, ze nektere deti jsou z chudaich pomeru a nemaji hezje obleceni, oni nemaji komplex z toho, ze ty hadry nemaj, ty deti maji konplex z tech znackove ohaknutych detu, co jim davaji najevo ze kvuli tem neznackovym teplakum jsou menecenni. A to teda delaji proto, ze jin to dona rikaji rodice, jako jsi ty. Je mi te teda lito. Nijdy jsem v puberte nemela znackove hadry, asi me to mrzelo, kdyz ostatni holky chodily ohaknute, ale ja v dzinach od vietnamcu jsem byla kamoska s holkou s dzinama z levisu..... A kamosky porad jsme. A dovolim si tvrdit ze jsem dopadla lepe nez ona. Nejsem materialistka.... Internet je plny lidi, co sdileji zivoty ktere by chteli zit, ne zivoty, ktere opravdu zijou. Podle fotek skvely zivot, ve skutecnosti depka.

andelka
5. lis 2018

@journals no právě.. zážitky. A dneska je tolik možností jak a kde je získat. A proč by měly být zážitky od moře a z ciziny důležitější nebo něco víc než jiné,odjinud. Já jsem třeba byla hrdá na to,že jako dítě jsem s mámou poměrně nizkonakladove viděla hodně z ČR a přijde mi to přínosnější než znát letoviska někde na blízkém východě.

journals
5. lis 2018

@andelka Co ti na to mám říct. Asi jsi lepší než já 😂😂😂 Já tak skromná prostě nejsem 🙄

sudylichozrout
5. lis 2018

@simona_33 tezce vedle, ale hodne tezce. Promin. Ale fakt jsi netrefila nic. Nezlob se. Ja nevim, jestli to mam vzit vetu po vete, nebo ti to bude stacit jen takhle. Nezrazim se, nedotka ses me, jen rikam, ze se pletes ve vsem, co jsi napsala.

andelka
5. lis 2018

@journals ale já nejsem skromná ( natož lepší). Tehdy ani to cestování po ČR nebylo běžné. Máma měla sice méně peněz,ale jako u učitelka zase víc času. Domů jsme se vracely třeba až za 5-6 týdnů. To mi třeba přijde jako luxus.

sudylichozrout
5. lis 2018

@journals ja si take ne. Nejlepsi dovolena s manzelem byla ta, kdyz jsme courali po Kokorinsku a spali pod sirakem. Ale take jsme si fakt moc uzili Vanoceva silvestra v Budapesti. Vzpominam na oboji, oboji potrebuju k tomu, abych mela fajn relax.

andelka
5. lis 2018

@simona_33 no,já myslím že ne..vzhledem k tomu v jaké vrstvě se pohybuje,tak okolo vidí to samé a je obklopená podobně smýšlejícími lidmi.

journals
5. lis 2018

@vineta Jenže tady se to už dostává do zcela absurdních argumentů. Já vůbec nechci řešit téma příspěvku a okolnosti. K tomu se vůbec vyjadřovat nechci. Jen mě "baví" a děsí zároveň zdejší "skromnost" některých dam, které si myslí, že každý, kdo to má jinak je pokrytec a materialista. Toť vše 🙂

journals
5. lis 2018

@sudylichozrout Já už to nějak dál nebudu komentovat. To nemá cenu, pointa zůstala některým nepochopená 😂

andelka
5. lis 2018

@journals ono spíš záleží jak to ten,kdo to má jinak podá 😉 mám spoustu kamarádek a známých, které mají jiný standard a mnohem víc peněz než my. Ale chovají se a myslí normálně.

sudylichozrout
5. lis 2018

@andelka Ty si myslíš, že žiju na zlatým podnose. Nežiju. Já se věnuju oblasti médií, muž je zahradní architekt. Jsme normální střední třída, oba podnikáme. Nic víc v tom nehledej. Můj muž je vyučený zahradník, který šel na nástavbu a pak na zahradní architekturu. Mohl dělat zahradníka za patnáctku, ale nedělá, protože se nechtěl spokojit s málem. A o tom mluvím. Kluk, kterej sekal jeden průšvih za druhým... ale prostě se hecnul.

sudylichozrout
5. lis 2018

@andelka Ale @journals se chová normálně. Jen ti napsala svůj názor. Přece neznamená, že když to má někdo hozené jinak než ty, že je to špatně. A já jsem zkrátka jen někdy prostořeká a netancuju kolem lidí po špičkách, nemám to ráda. Mám v tomhle prostě jiné myšlení. Ale také to není špatně. Moje upřímnost a svým způsobem drzost mi mnohdy zachránila zadek.

sudylichozrout
5. lis 2018

@journals Asi tak 😀

iowa
5. lis 2018

Jsem z Prahy, naši nikdy neměli hluboko do kapsy a než se rozvedli, měli jsme s bráchou fakt všechno. Dovolený u moře, každou zimu hory, ale na co nejvíc vzpomínám, jsou prázdniny pod stanem v jednou městě na Vysočině, kde jsme lítali po lese, hráli si na indiány, sbírali houby a patlali na sebe borůvky. Ono není vůbec důležitý kam své děti vezmete na dovolenou, ale co jim na té dovolené poskytnete. A jsem ráda, že pořád je pro plno lidí důležitější, aby si jejich děti prázdniny svobodně užily, třeba i tady u nás, než aby byly u moře za každou cenu.
Teď pracuju v Praze pro jeden hodně známý internetový portál. Nemůžu říct, že by nás platili nějak luxusně, ale je mi to upřímně úplně jedno. Ta svoboda, to, že se každý den těším do práce, ty možnosti se rozvíjet a učit se, který tady mám, ty jsou pro mě mnohem víc než vesmírný plat, o kterém vím, že bych jinde mít mohla. Jenže já vysoký plat nepotřebuju, i když mi to plno kamarádů z mojí sociální bubliny vyčítá. Já chci dělat práci, která má pro mě smysl, ve který jsem šťastná a která mě uživí a fakt mi nesejde na tom, jestli si dám měsíčně bokem 10.000 nebo 20.000. Kamarádi mi říkají, že si sama sebe nevážím, stejně jako je to tady vyčítáno zakladatelce, ale já si myslím, že je to přesně naopak a je každého věc, za jakou částku je ochotný pracovat.

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout já jsem to nemyslela vyloženě na ni.
To co píšeš o upřímnosti a nechozeni po špičkách a drzosti..taky se tomu říká neschopnost empatie, běžné pro narcistní poruchu nebo Aspergeruv syndrom. To fakt není nic pozitivního se takhle chovat a myslet.

journals
5. lis 2018

@sudylichozrout To je marný...marný, marný, marný

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout to je skvělý že tu možnost měl a hecnul se. Můj muž taky,akorát že na VŠ už nepůjde,z mnoha důvodů. Ale to není důvod aby nechápal tu většinu jiných lidí,kteří jsou jiná sociální skupina ( z různých důvodů) a říkal jim co mají dělat aby měli aspoň to co on nebo víc.

vineta
5. lis 2018

@sudylichozrout A jsi teda aspoň ochotná uznat, že práce tvýho muže by byla k ničemu, a tudíž mizerně ohodnocená, kdyby tu nebyli zahradníci, který ty jeho vize za 15 tis hrubýho přetvořej v realitu?

sudylichozrout
5. lis 2018

@iowa Na jednu stranu máš pravdu. Ale na tu druhou - makro stránku, jsi zapomněla. Pokud ty se spokojíš s málem a dalších padesát se spokojí s málem, ten dvaapadesátý se BUDE MUSET spokojit s málem, protože laťka je nastavena nízko. A tenhle dvaapadesátý by má svou cenu jinde a bude muset buď slevit, nebo jít jinam (a možná až do jiného oboru). Pokud se většina spokojí s málem, zbude málo i pro ty ostatní. Podobné je to třeba s potravinami. Kde která baba nadává, že nám sem řetězce vozí odpad, ale ten odpad si my sami volíme. Když každý druhý řeší cenu (protože má nízkou mzdu, čili zacyklenost tématu), tak se firmám nevyplatí vyrábět pro náš trh kvalitnější = dražší věci. Ne vždy, ale v mnoha případech to tak platí (aby mě zas někdo nechytal za slovo). Zkrátka pokud se něco dlouhodobě podhodnocuje, zůstane to podhodnoceno na pořád.

sudylichozrout
5. lis 2018

@vineta Jsem i nejsem. Protože on si své návrhy přetvoří v realitu sám s partou brigošů, které platí dobře. Ale v obecné rovině máš částečně pravdu. Jenže z toho vede právě cesta toho, využít konjunktury, využít vysokého růstu a tlačit na mzdy. Nespokojit se s málem. Koukni na Škodováky. Nesnáším odbory, ale tam to prostě funguje. Dělník tam má vyšší plat, než leckterej kancelářskej.

alkuska
5. lis 2018

@simona_33 Dočetla jsem to až sem, hádat se tady s nikým nebudu, jen tvůj příspěvek mi něco připomněl... Moje sestra má tříletou holčičku. Obě na děti rády šijeme, baví nás to, sháníme pěkné látky, střihy, po nocích nad tím člověk sedí... No a ona té své holčičce ušila do školky krásné tepláčky s obrázkama srneček. Těšila se jak malá bude mít radost. No a víš co? Malá že je nebude nosit, protože by se jí děcka ve školce smály... Ve třech letech, chápeš to? Že nemá tepláky a Lidlu nebo Pepca, ale krásné, originální, s láskou šité... Mě to málem rozplakalo, když mi to vyprávěla a měla jsem chuť utéct někam daleko. Co je tohle za šílený městský snobský rozmazlený svět?

sudylichozrout
5. lis 2018

@andelka Druhá "psycholožka". Si s tou @simona_33 můžete podat ruce. Myslím, že ses rozhodla, že mě tady budeš záměrně urážet a dělat ze mě nestvůru. Vezmeš vždy jedno mé slovo či jednu větu a na tom točíš útok. Ale víš, že tomu se říká argumentační faul? Nevím, co tě k tomu vede, i když, svůj soukromý tip mám, nechám si jej pro sebe. A neboj, netrpím ani jednou z poruch, které jsi vyjmenovala.

sudylichozrout
5. lis 2018

@alkuska Děti chtějí mít to, co ostatní. Identifikují se tak se skupinou. Je to normální.

iowa
5. lis 2018

@sudylichozrout Já tě na jednu stranu chápu. A určitě v tom máš i pravdu, což je vidět na tom, že od nás dost lidí odchází kvůli financím. Každý jsme ale zodpovědný sám za sebe, ne za životy druhých. Každý máme jiné výdaje, každý žijeme na jiné úrovni. A je to jejich věc, stejně jako je moje věc, že tu zůstávám. Jsem tu šťastná, miluju lidi, kteří tu pracují. Můj partner vydělává dost, takže do práce chodit nemusím, jen prostě chci. Proč bych měla hledat lépe placenou práci, kvůli ostatním? Tak to ani omylem 🙂

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout ne,ta psychologická stránka, možnost,podobnost mě napadla,protože někoho podobného mám v okolí a tam to je jasné.

Strana