icon

Kolik bude čistá mzda ze zkráceného úvazku 25 hodin týdně za 8000 hrubého?

terezapos
2. lis 2018

Prosim poradi mi nekdo kdyz nastoupim na zkraceny uvazek 25 hodin tydne a hruba muda bude 8000 deti si neodepisuji kolik bude cista mzda? Dekuji

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
sudylichozrout
6. lis 2018

@barchen dobre, tak jak tady tedy mam mluvit, nemam s tim zkusenost. Mam jen pochlebovat? Od toho takova fora jsou? Placat se zde po zadech a hlavne nemit svuj nazor? Myslela jsem, ze od toho je to forum, ze na foru se diskutuje a diskutuje nekdy i ostreji, ale slusne.

sudylichozrout
6. lis 2018

Registrovala jsem se sem na doporuceni kamosky. Hledam podobne smyslejici holky. Holky, ktere nemaji jako hlavni napln zivota tvoreni, snazeni, a proste jsou trochu jinak zamerene. Maji rady kulturu, vzdelavani, svou praci, maji kreativni mysleni... Nasla jsem, takze tu jsou, s nimi tu kecam. Jsem za to rada. Omlouvam se tedy, ze jsem se prrimichala do diskuze holek, ktere nemaji stejne smysleni, ktere jsou jinak zamerene.

vineta
6. lis 2018

@sudylichozrout Hele, ono už je to celý zbytečně vyhrocený. Já se na sobě taky snažím- s menšími či většími úspěchy- nějak pracovat, abych se měla líp a mohla si dopřát různý byl věci, cestování, bydlení, prostě aby se nám žilo hezky. Jsem teď na 3násobku svýho nástupního platu a nemůžu si stěžovat. Na druhou stranu si uvědomuju, že zrovna ty věci- hadry, doplňky, elektronika- jsou podružný, je fajn, že na ně máme, jsem za to ráda, ale náš život na tom nestojí. Svýmu děcku, budu-li ho mít, nechci tu touhu po věcech podporovat. A já myslím, že ve výsledku to asi budeš mít klidně podobně, v pár pozdějších příspěvcích už je trochu víc asi znát, jak jsi to zřejmě myslela, a sama se už kloníš k tomu, ať si to každej dělá, jak chce...ale celej problém týhle diskuze je v tom, že tys tu vcelku dost nasílu cpala, že jedině ten tvůj postoj je ten jedinej správnej.
Koukni se prosím, jaký jsi měla entreé: nezdá se ti, že se to prostě může člověka dotknout, když na něj spustíš, že si sám sebe neváží? Aniž bys znala důvody, situaci, cokoliv? Pak už se tu jen bojovalo vlastně o to "právo" makat pod cenou, kterou jsi sem ty stanovila jako cenu člověka, co si sám sebe může vážit. Není to o tom, že bys tu debatovala s lidma, který preferujou sedět na zadku, stěžovat si a nic nedělat.

sudylichozrout
6. lis 2018

@vineta ano, byla to chyba, uznavam. Jsem to neodhadla. A omlouvam se za to. Tak snad uz se na me nezlobite 🙂

barchen
6. lis 2018

@sudylichozrout Tohle vůbec není o pochlebování nebo plácání po zádech, myslím, že sama to dobře víš. Klidně se chlub kolik chceš, je to normální lidská vrozená vlastnost většiny, někdo může závidět, (zamindrákovaných lidí je všude požehnaně ale také se dá závidět i v dobrém i když to je taková lokální specialita, jelikož třeba v angličtině je těžké vyjádřit, že někomu něco závidím v dobrém), někdo vyjádří obdiv nebo uznání anebo si myslí své, byť si myslí co chce, ono se to tu běžně děje, matky sdílejí fotky/nápady jak píšeš povětšinou jídla, pečení, dětí, tvoření a pak věci v různě zaměřených skupinách. Pouze některá slova dle mého názoru jdou vyjádřit kulantněji/slušněji ale třeba jsem jenom staromódní. To, že některé ženy jsou víc od rány nebo víc zkušené neznamená, že je potřeba to všem "natřít", protože život se s nikým nemazlí a je potřeba oznamovat všem, že svět je krutý, zlý a jediná správná cesta je ta, kterou za správnou považuji já. Ale přiznám se, občas to taky dělám, zejména, pokud se někdo nepoučí a pořád dokola opakuje ty samé chyby.

sudylichozrout
6. lis 2018

@barchen ne, nejsi. Asi jdou. Ale jak jsi psala zaverem, to je prave ono. Proto jsem tak vyletla. Resim ted v realnem zivote u nekolika lidi prave podobne veci, ale tam je to i s fnukanim a vlastne opakovanim stejneho. Uz jsem proto neodhadla silu, kterou hovorim. Rikala jsem to uz minile, nechtela jsem si honit pentli, spis uz nemam jak jinak vysvetlit lidem kolem me, ze ldyz neco chteji, musi pro to neco udelat. Zakladatelka ale nechce, je spokojena a v tom je to, co jsem uz neodhadla. Kazdopadne alespon vite, s kym diskutujete. Jsem naprosto realna a mam nejake nazory. Myslim, ze je i do budoucna mozna i lepsi, ze to o me vite, protoze vas alespon neprekvapim, kdyz budu treba zastavat protipol🙂
Ale jeste jednou pardon.

anipp
6. lis 2018

Ptala jsem se na věk sudylichozrout ptz hledám aspoň malou omluvu pro vaše příspěvky.

Ale jen pro zajímavost, když mi bylo 25 let taky jsem chtěla dobyt svět🙂 chtěla podnikat,chtěla jsem děti,vzdělávat se a bavit.Nejlíp všechno naráz .Chvilku mi trvalo než jsem došla na to o čem život opravdu je. Moc bych tohle poznání přála každé mamince.Než si zničí zdravi,manžel uteče,děti odrostou....🙂🙂🙂

andelka
6. lis 2018

Mně třeba dost vadí,když mi někdo nutí,že musím něco dělat, rozvíjet se, učit, pracovat na sobě..občas kvůli tomu vedu spory s manželem. On mě podpoří rád ve všem,ale třeba nechápe,že já teď nemám tu potřebu, chuť. Po VŠ jsem čekala první dítě,a přitom chodila dálkově 2roky do školy kvůli doplnění studia k diplomu navíc. Pak byly po sobě dvě děti. Pak brigáda,též jsem měla co dělat. Potom hledání práce a přitom řidičák. Pak zaučovani v práci. Nástup staršího do školy,pořád s ním něco řešíme,musí se s ním někdo učit. Teď jsem těhotná a mám prvňáka a druháka. Až budu mít chuť tak se na něco vrhnu,když ucítím že tam to místo je. Zatím pomáhám jemu učit se aj a tím aspoň opakuju. Vím že když budu mít rezervu,tak si zas něco najdu. Ale zásadní pro mě vždycky bude věnovat se dětem, domácnosti, sobě,abych byla zdravá a v pohodě.

sudylichozrout
6. lis 2018

@anipp je mi o dost vic a nemam to uz davno ve stadiu pouhych predstav a prani. Kdyz mi bylo 25, myslela jsem, ze budu delat neco uplne jineho, nez ted opravdu delam.

sudylichozrout
6. lis 2018

@andelka ale ty to mas nahodou dobry. Nestagnujes, jen tomu davas treba jinou posloupnost nez ja. A to neni spatne.
Jinak jsem rada, ze se mi podarilo alespin trochu vysvetlit, jak jsem vse myslela. Uz doufam nevypadam tak krute 🙂 I nadale si vsak stojim za svymi postoji a cenim si lidi, kteri jen nezevlujou 🙂

andelka
6. lis 2018

@sudylichozrout jako já tě chápu na jednu stranu. Jsou lidé,kteří prostě při problému předkládají a hledají řešení. Jenže ten druhý to třeba nechce,chce jen vyslechnout.

sudylichozrout
6. lis 2018

@andelka hmm 😀 A to je presne ten duvod, proc nedelam to, co jsem vystudovala. Muj mozek funguje v rezimu: ventiluji problem = chci ho resit, ne se jen vyzvanit.

andelka
6. lis 2018

@sudylichozrout no,a v tom jsou právě lidé různí. Zakladatelka se ptala na nrcot,a asi ví dobře proč jí to takhle stačí. Absolutně je jí jedno, že by to někomu jinému nestačilo a nemělo by ani jí. Proč by nemohlo? Má svoje důvody. Jsou lidé, kteří chtějí prostě jen sdílet,ne aby jim druzí říkali co by dělali na jejich místě,co mají dělat oni a hodnotili je.

sudylichozrout
6. lis 2018

@andelka vsak vzdyt jo...

bayt
6. lis 2018

@andelka Nečetla jsem celý vlákno, akorát začátek a konec. Ale když to beru selským rozumem - když ke mně přijde kámoška a řekne - hele, kolik tak jako budu mít čistou mzdu z tadytý práce? Tak jí taky neřeknu - hele, to bude šest tisíc (a zenově si pomyslím, že chce jen sdílet). Normálně jí na férovku řeknu, co blbne, a ať jde tamhle a tamhle a dostane víc. Tak nevím.

andelka
6. lis 2018

@bayt jako jo,ale asi jí neřekneš že si asi sebe neváží,když o tom vůbec uvažuje a že bys za to ani nevstala z postele. To asi slyšet fakt nechce a nepotřebuje.

bayt
6. lis 2018

@andelka No možná i řekla - sama vím, jak hrozně moc sebevědomí ovlivňuje to, kolik si je člověk ochotnej říct za práci nebo jakou práci vezme. To s tou postelí bych teda asi neřekla :D BTW.aktuálně bych z postele nevstala za jakoukoliv částku :D

sudylichozrout
6. lis 2018

@andelka no, ja uz se v tom nechci moc pitvat, ale sve kamaradce bych to rekla stoprocentne a jsem presvedcena o tom, ze bych ji poslouzila lepe, bez kdyz bych ji rekla castku a pogratulovala k mistu. Prave v tom je asi moje mysleni jine, ale ja nedokazu lidem lhat. A pokud si myslim, ze delaji kravinu, reknu jim to. Tady jsem treba nezvolila uplne nejlepsi zpusob, ale mym cilem bylo vyburcovat zakladatelku, ukazat ji, ze to jde i jinak. Na prikladu svem a sveho okoli. Tot vse. Ale jak rikam, uz se tady v tom fakt nechci tocit. Sve jsem k tomu rekla, vysvetlily jsme si to a muzeme debatovat treba o tim, jak strihat nehty kojenci. Bojim se toho jak cert krize, striha tatinek, co ma od odpoledne zasitou a zavazanou ruku. Takze musim ja.

andelka
6. lis 2018

@sudylichozrout ono jde o to,že to neni zrovna slušné. Mně by to třeba mrzelo.
Dej mu rukavičky 😀 a jinak normálně, ideálně ve spánku,podržet prstík ať se nehýbe a smik.

siocka
6. lis 2018

@simona_33 to není úplně pravda. Tazatelka se může se zaměstnavatelem domluvit, že rozdíl doplatí on. Otázkou, zda jí vyjdou vstříc.

sudylichozrout
6. lis 2018

@andelka pravda casto boli. Na druhou stranu, osobne si myslim, ze pratelstvi je o tom, dokazat rict tomu druhemu i nepopularni veci. A rict je jasne, bez vytacek. Ale to uz jsme opravdu hodne odbocily.
Na rukavicky uz je velka, ma uz pres pul roka. Ale ten spanek je dobra finta, diky 🙂

simona_33
7. lis 2018

@siocka 😂jasny, tak muzou se domluvit, ze ji prida 😂😂😂

iva_kucerova
7. lis 2018

@terezapos Jen tě uklidním, že to s tou výší není tak zlý. Pracuju (pracovala jsem) na magistrátě a před koncem mateřský dělala pár měsíců na zkrácený úvazek,ale 20 hodin týdně a čistého mi to dalo necelých 8 tisíc. Je smutný, když prodavačky v Kauflandu nebo Lidlu mají o dost víc, když se po nás chtěly vysoký školy, různý certifikáty apod. ....to jsem si jen chtěla trochu postěžovat🙂

iva_kucerova
7. lis 2018

@sudylichozrout No tak třeba pro mě, kdybych si chtěla přilepšit, co se týče peněz, by to znamenalo opustit místo ve státní správě a jít dělat prodavačku, to je trochu smutný, ne?🙂

sudylichozrout
7. lis 2018

@iva_kucerova to ale prci neni pravda. Muzes jit do souromeho sektoru, i tam se nabizi polovicni uvazky. Pokud delas ve statni sprave, zvladla bys v klidu kancelarskou agendu. A mela bys to za vic. Staci se poradne pokouknout po webu 🙂

sudylichozrout
7. lis 2018

@iva_kucerova Taky je dobre si treba obvolat vytipovane firmy, primo se jim nabidnout, i kdyz nenajdes ofiko inzerat. Muzes zkusit pravni kancelare, banky, ale klidne treba i graficka studia. Pidit se napr. po asistentskych pozicich. Pokud mas vejsku, musis umet urcite pemzum dovednosti a mas tak co nabidnout. Tohle by nemel byt problem.

veroniquecz
7. lis 2018

@sudylichozrout jenže v soukromé sféře si zdaleka nemůžeš “dovolit” to co ve státní. Ve státní té nikdo nevyhodi, když mas ocr, když jdeš k lékaři, jistota zaměstnání je taky někde jinde.... je tu méně peněz, ale větší jistoty.

sudylichozrout
7. lis 2018

@veroniquecz to je pak na zvazeni kazde damy, co je ji milejsi.
Jinak OT, ale naprosto me desi, kdyz pises, o tech jistotach. V prekladu to totiz mnohdy (ne vzdy samozrejme) znamena, ze i kdyz je clovek levej jak turecka savle, linej jak ves a k tomu jeste lazar, je nevyhoditelny. Pak je jasne, ze se do statni spravy stahuji urcite typy lidi. A podle toho to pak leckdy vypada. Kysele obliceje, pul hodiny pred koncem pracivni doby uz zamceno, na vsechno more casu.
Byla jsem dvakrat v zazemi socialky v prazske Troji, resila jsem neco ohledne PPM (hradila jsem si dobrovolne nemocenske). Normalne se tam clovek vubec nedostane, ale ja se tam dorvala, bylo to nutne. A opravdu, nekecam, to lazoplazo tempicko, vsude v hlouckach a druznem hovoru postavaly baby s hrnkama kafe, byla tam citit cigara (to mi ale vadi nejmene). Na monitorech Facebook, karty, iDnes. Neskutecny.
Ale ano, neni to ve 100 %pripadu, to je jasne.

sudylichozrout
7. lis 2018

@iva_kucerova prosim, aby bylo jasno, nerikam, ze je to tvuj pripad. Aby se na me zas nesesypala sprska komentu.

Strana