Kolik peněz by mělo zůstat na účtu pro komfortní život?
Dámy, kolik byste považovaly za optimum, aby vám zůstalo na účtě pro běžnou potřebu po odečtení nezbytných nákladů. Tzn., máte nějaký příjem, zaplatíte bydlení, pojistky, auto, zdravotní sociální OSVČ, energie…věci, se kterýma nehnete nebo hnete jen jednou za čas…jídlo, kosmetiku atd., beru už do běžné potřeby, protože se to může u každého lišit dle preferencí a možností…
Zajímalo by mě, kolik byste si přáli mít takto na útratu/našetření, aby se vám žilo komfortně. Kdyby někdo chtěl, tak klidně napište i jak to máte reálně (zajímá mě zůstatek po zaplacení nezbytných věcí, ne příjem).
Píšu kolik by byl ideál, ne kolik máme, to si nechám pro sebe - 50tis (když do nezbytných započtu i spoření) - na jídlo, drogerii, běžnou spotřebu pro rodinu 2+2
Tak, abychom si mohli dovolit všichni provozovat nějaké rozumné hobby, občas zajít za kulturou, na výlet, ušetřit na dovolenou, koupit si něco na sebe, jednou za čas dopřát nějakou péči navíc, neměli problém zaplatit zubaře, ušetřili na společnou dovolenou (nic luxusního), zvládali potřebné opravy a modernizaci bydlení a podařilo se nám postupně šetřit. Přesnou částku? Nevím, zohledňuje to, kolik mám třeba dětí... Líbilo by se mi, kdyby mi zbývalo víc jak teď, ale mít víc, samozřejmě bych pak klidně řekla, že bych mohla mít ještě víc🙂 Jsem zvyklá vyjít s tím, co mám, abych si mohla koníčky, výlety a dovolené zaplatit, musím zkrátka přemýšlet a nemůžu mít vše. Na druhou stranu mi to tak přijde v pořádku, nepotřebuju mít vše.
@anonym_autor tak kdybych tu částku najednou na účtu měla pravidelně každý měsíc, tak počítám, že se me změní standard … a ve výsledku, to bude zase málo a bude potřeba navýšit 😆protože stoupnou standard výdaje 😀

Momentálně po zaplacení nezbytných výdajů nám zbývá 50 000 Kč . Vše se platí z mého účtu a manželovi tak zbývá celá výplata,kterou využíváme na jídlo apod. Z toho 20 000 měsíčně odkládáme takže na jídlo , drogerii atd máme cca 30 měsíčně.