Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?
Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱
Předtím jsem se ptala, jestli má někdo sprchový kout bez vaničky, ale ani nevím, jestli mi někdo odpověděl 😀 Nakonec to asi nebude nejlepší řešení pro nás, asi bude lepší, když tam přece jen nějaká vanička bude. Jak to máte vyřešené vy? 🙂
@magola My máme walk-in sprchu, teda bez vaničky a je to úplně OK. Měli jsme zpočátku obavy, jestli nebude voda všude, ale správně udělaný odtok a mírný spád do podlahy to krásně zvládne. Navíc je to úplně bez starostí s těmi okraji, žádný špinavý spáry, žádné těsnění, co by mohlo časem prasknout nebo plesnivět. 👍
@magola Není s tím vůbec žádný problém. Zvolili jsme konkrétně tuto stěnu, kdybys chtěla vědět 😀 https://www.sanitino.cz/ravak-walk-in-sprchova-...
Ono když je to udělané opravdu dobře, tak není čeho se bát. Hlavně tedy myslet na ten spád. 🙂
Mně se líbí, když je dlažba stejná v celé koupelně, tak to fakt vypadá čistě a moderně. Já se jen bojím, jestli to pak neklouže víc než klasická vanička?
@magola Ono hrozně záleží na tom, jakou dlažbu vybereš 🙂. Když se vezme klasická lesklá, tak to může klouzat víc, ale dneska je spousta dlažeb s protiskluzem, které mají různé stupně označení, třeba R9, R10 atd. Takže se to dá ošetřit i tak, aby to bylo bezpečné a člověk se nemusel bát. Navíc to fakt hezky sjednotí prostor, že koupelna nepůsobí rozkouskovaně. 👍
Uvidíme, jak to nakonec vyřešíme my, ale jelikož je dost reálné i podlahové topení, tak by bylo možná fajn mít ho i ve sprchovém koutě. Ale tak myslím si, že ta podlaha se vyhřeje docela rychle i bez toho 😉
@stelica51 Tak nám se zatím celkem osvědčil tenhle typ. https://www.sanitino.cz/alca-plast-odtokove-zla... Nemáme co vytknout, i vlasy se čistí v pohodě 😀
@anezzzka36 Přesně jsi vystihla, co je pro nás ženy nejdůležitější... tedy aby muž nedostal infarkt.
@monniculik03 Jakože z těch vlasů? U nás to nedělám jenom já. V uklízení se střídáme a neřešíme, kdo to bude čistit. Ale jsou i chlapi, co to dělat nechtějí, já jsem ráda, že mám muže, který v domácnosti dělá všechno, co já, 50:50. 🙂
Jo, přesně... kromě toho, kdo co uklízí, je fajn kouknout i na technickou stránku 😎
@anezzzka36 Tenhle typ žlabu je super hlavně proto, že má odnímatelný rošt, takže se snadno čistí, stačí ho vyndat, opláchnout a vlasy jdou dolů. A výška odtoku bývá nastavena tak, aby voda odtékala rychle i při větším průtoku, což je paráda, když sprchuje víc lidí za sebou. 👍
Jsem někdy ráda, že mi neudělají bordel hned, jak uklidím. Natož ještě očekávat nějakou pomoc.
Hele, máte něco, co se vám v koupelně skutečně osvědčilo a bez čeho byste se už neobešli? Nějaké typy, na co je potřeba myslet, nebo tak něco. Mám pocit, že už nemyslím na nic jiného...
@magola Za mě top věci:
dobré světlo u zrcadla – fakt to dělá rozdíl a hlavně ráno, pokud je taková možnost tak zvolit větší sprchový kout (my máme větší, než jsem původně plánovala), zásuvky na správných místech - u zrcadla, pračky, sušičky a taky větší umyvadlo, aby voda nelítala všude okolo. 👍

@anezzzka36 Nejsou nejlevnější, ale dají se najít i fajn ceny 😉