icon

Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?

18. čer 2023

Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱

eliss232
24. črc 2025

@anezzzka36 Nejsou nejlevnější, ale dají se najít i fajn ceny 😉

magola
25. črc 2025

Předtím jsem se ptala, jestli má někdo sprchový kout bez vaničky, ale ani nevím, jestli mi někdo odpověděl 😀 Nakonec to asi nebude nejlepší řešení pro nás, asi bude lepší, když tam přece jen nějaká vanička bude. Jak to máte vyřešené vy? 🙂

stelica51
12. srp 2025

@magola My máme walk-in sprchu, teda bez vaničky a je to úplně OK. Měli jsme zpočátku obavy, jestli nebude voda všude, ale správně udělaný odtok a mírný spád do podlahy to krásně zvládne. Navíc je to úplně bez starostí s těmi okraji, žádný špinavý spáry, žádné těsnění, co by mohlo časem prasknout nebo plesnivět. 👍

magola
13. srp 2025

@stelica51 No, to mě popravdě jako první napadlo, že voda bude po celé koupelně a budu to muset vytírat po každém sprchování. Takže v tomhle je to v pořádku?

stelica51
14. srp 2025

@magola Není s tím vůbec žádný problém. Zvolili jsme konkrétně tuto stěnu, kdybys chtěla vědět 😀 https://www.sanitino.cz/ravak-walk-in-sprchova-...
Ono když je to udělané opravdu dobře, tak není čeho se bát. Hlavně tedy myslet na ten spád. 🙂

radi51cka
18. srp 2025

@stelica51 A dělali ste si to celé sami nebo ste na to sehnali nějakou firmu? 🙂 Mně se to takhle moc líbí.

eliss232
20. srp 2025

@radi51cka Teď je to úplně běžné takhle dávat, ani nevím, kdy jsem viděla naposledy klasické dvírka na sprše. 🙂 Takhle to rozhodně působí luxusněji. Ale nejde jenom o to, jak to vypadá, ale je to i praktičtější.

magola
21. srp 2025

Mně se líbí, když je dlažba stejná v celé koupelně, tak to fakt vypadá čistě a moderně. Já se jen bojím, jestli to pak neklouže víc než klasická vanička?

stelica51
22. srp 2025

@magola Ono hrozně záleží na tom, jakou dlažbu vybereš 🙂. Když se vezme klasická lesklá, tak to může klouzat víc, ale dneska je spousta dlažeb s protiskluzem, které mají různé stupně označení, třeba R9, R10 atd. Takže se to dá ošetřit i tak, aby to bylo bezpečné a člověk se nemusel bát. Navíc to fakt hezky sjednotí prostor, že koupelna nepůsobí rozkouskovaně. 👍

radi51cka
25. srp 2025

Uvidíme, jak to nakonec vyřešíme my, ale jelikož je dost reálné i podlahové topení, tak by bylo možná fajn mít ho i ve sprchovém koutě. Ale tak myslím si, že ta podlaha se vyhřeje docela rychle i bez toho 😉

eliss232
26. srp 2025

@radi51cka Jo, podlahovku ve sprcháči bych určitě doporučila, pokud to jde. 😊 Je to fakt příjemné, hlavně v zimě, když nelezeš na studenou dlažbu. My to máme a už bych si sprchu bez toho neuměla představit. ono se to nezdá, ale i těch pár minut denně udělá rozdíl. 🙂

magola
27. srp 2025

@eliss232 Nejsem si jistá, jestli půjdeme tímhle směrem, ale děkuju za radu 🙂 Ještě by mě zajímalo, jestli je lepší zvolit do sprchy žlab nebo klasický odtok. Je mezi nima hodně velký rozdíl?

eliss232
2. zář 2025

@magola Pokud ti jde o jednoduchost a nižší cenu, klasický odtok stačí. Funkčně oba odvádějí vodu dobře, záleží hlavně na designu a spádu podlahy. 🙂

stelica51
4. zář 2025

@magola Žlab je hezký a moderní, hlavně když chceš mít dlažbu celoplošně, ale stojí trochu víc a někdy je možná malinko složitější čistit. Takže pokud ti jde spíš o praktičnost a méně starostí, klasika úplně stačí. 😇

anezzzka36
8. zář 2025

@stelica51 Tak nám se zatím celkem osvědčil tenhle typ. https://www.sanitino.cz/alca-plast-odtokove-zla... Nemáme co vytknout, i vlasy se čistí v pohodě 😀

monniculik03
8. zář 2025

@anezzzka36 Přesně jsi vystihla, co je pro nás ženy nejdůležitější... tedy aby muž nedostal infarkt.

radi51cka
9. zář 2025

@monniculik03 Jakože z těch vlasů? U nás to nedělám jenom já. V uklízení se střídáme a neřešíme, kdo to bude čistit. Ale jsou i chlapi, co to dělat nechtějí, já jsem ráda, že mám muže, který v domácnosti dělá všechno, co já, 50:50. 🙂

vanessia7
9. zář 2025

@radi51cka můj manžel mi sice pomáhá v domácnosti, ale koupelna je na mě. Nikdy jsem ale od něj neslyšela, že by mu moje vlasy vadily.

eliss232
18. zář 2025

Jo, přesně... kromě toho, kdo co uklízí, je fajn kouknout i na technickou stránku 😎
@anezzzka36 Tenhle typ žlabu je super hlavně proto, že má odnímatelný rošt, takže se snadno čistí, stačí ho vyndat, opláchnout a vlasy jdou dolů. A výška odtoku bývá nastavena tak, aby voda odtékala rychle i při větším průtoku, což je paráda, když sprchuje víc lidí za sebou. 👍

klar_tek
18. zář 2025

Jsem někdy ráda, že mi neudělají bordel hned, jak uklidím. Natož ještě očekávat nějakou pomoc.

stelica51
25. zář 2025

@klar_tek Kdo si jak naučí, tak má. A tím nemyslím jen děti, ale celou domácnost.😅 Já bych zešílela, kdybych měla uklízet, vařit, nakupovat – všechno sama bez pomoci.

numda11
25. zář 2025

@stelica51 Naštěstí mi manžel občas pomůže, když stíhá vedle práce, ale protože jsem doma se Sofií, většinu věcí dělám já.

magola
26. zář 2025

Hele, máte něco, co se vám v koupelně skutečně osvědčilo a bez čeho byste se už neobešli? Nějaké typy, na co je potřeba myslet, nebo tak něco. Mám pocit, že už nemyslím na nic jiného...

ditkla
28. zář 2025

@magola Po prvním prolistování katalogu jsem byla úplně ztracená, dodnes nevím, co by bylo opravdu dobré koupit a do čeho investovat. Takže zatím jsem ve fázi výběru. Naštěstí nás nic netlačí.

eliss232
1. říj 2025

@magola Za mě top věci:
dobré světlo u zrcadla – fakt to dělá rozdíl a hlavně ráno, pokud je taková možnost tak zvolit větší sprchový kout (my máme větší, než jsem původně plánovala), zásuvky na správných místech - u zrcadla, pračky, sušičky a taky větší umyvadlo, aby voda nelítala všude okolo. 👍

klar_tek
1. říj 2025

@stelica51 tak manžela jsem nevychovávala a reklamovat ho neplánuji, má spoustu jiných vlastností, kvůli kterým ho miluju. On má zase v domácnosti na starosti jiné věci, kterých se já ani nedotknu.

magola
2. říj 2025

@eliss232 No všechno by se nějak zrealizovat dalo, až na ten větší sprchový kout, jelikož máme omezený prostor, co se koupelny týče. 🙈
@klar_tek Jasně, to chápu, taky to máme doma nějak podělený 😀

vanessia7
2. říj 2025

@eliss232 úplně přesně jsi to shrnula. Za mě jsou důležité zásuvky a osvětlení. Možná bych teď raději zvolila skříňku pod umyvadlo na nožičkách a ne závěsnou 😉

eliss232
8. říj 2025

@vanessia7 A proč ne závěsnou? Určitě to vypadá líp a taky se lépe pod ní uklízí 🙂

ditkla
8. říj 2025

@vanessia7 U mých rodičů byla pod umyvadlem závěsná skříňka a taky to bylo takové nejisté — když jim po stranách stekla voda, nabobtnala a už jsem měla pocit, že snad někomu spadne na nohy.

Strana