Kolik utratíte měsíčně za jídlo?
Ahoj holka taková blbá otázka. Ale kolik tak utratíte za jídlo pro 4 členou rodinu? Tak aby to nějak dalo na celý měsíc. Přijde mi totiž že máme velký výdaje v tomhle.
@blondynka400 doufala jsem, že covidová pandemie přinese něco dobrého a to že bude širší celospolečenská diskuze o obezitě, chronické dekondici a pomalém sebevraždění se příšernou stravou. A o to, že nic z toho není jen malý nevýznamný kosmetický problémek, ale naprosto zásadní problém. Jedna sportovní doktorka to hezky popsala jako “syndrom bridget jinesové”, já toho měla plný facebook, ale moji přátelé jsou vesměs inteligentní lidé, kteří tu kondici a stravu hodně řeší. Ale jinak mám pocit, že ignorace naprosto zásadních věci bude ještě chvíli pokračovat. Já bych nechtěla koukat na to, jak se muž projídá ke svému prvnímu infarktu v mladém věku a ještě vydávat to za lásku🤷♀️
@jjasmina hm, takových mladých “hubených a zdravých” už jsem měla v péči v kritickém stavu po mrtvici 🙈 obezita není jediná složka metabolickýho syndromu. Otázka zní, jaký tlak, ldl, tag, lačnou glykémii, kolik má svalové hmoty, jakou má toleranci zátěže, jestli je kuřák (kouření jako cílená otrava organismu zrychluje metabolismus, protože tělo musí ten jed pálit a hubený kuřák není známka zdraví) a jak na tom bude za deset let. A ještě, pohyb v práci se extrémně přeceňuje, obvykle ale není takový, že bych ochraňoval cévy před aterosklerozou. Jistě že není problém dát si klobásu/vlašák/větrník uprostřed cyklovýletu, ale založit na tom své stravování je přímá cesta k infarktu. Já bych na to neuměla mlčky koukat a taky jsem mužovi stravu pomohla upravit. Protože ho miluju a chci ho tu mít ještě dlouho v dobré kondici.
@drep škoda že tu nemůžu dát ještě větší laik za poslední příspěvek. Nejhorší ale je, že si to řada lidí myslí, že hubený=zdravý.... Což dost často je přesně naopak.

@jjasmina něco jiného je, když si jí vezme a něco jiného je, když to bude její hlavní jídlo dne. Každopádně toto je zbytečná diskuze. Ale klidně můžeš pokrčovat dál v tomto typu odpovědí, hodně štěstí a doufám, že za pár let to uvidíš stejně .-)