icon

Mám nárok na dávky při péči o dítě s PAS?

29. led 2024

Dobry den. Memu synovy bylo ve 3 letech diagnostikovano ADHD, hyperkneneticka porucha, zvlastnosti v chovani a porucha autistickeho spektra a dodnes se mi kazdy divy ze na neho neberu "davky".. Ja sem to jeste nezkousela ani podat :D a ptam se. Fakt mam narok na neco? Nebo to nema ani cenu podavat. Je pravda ze ze se o neho staram uplne jinym zpusobem nez o zbyle tri deti co mam. Jemu 6 a prakticky ve vsem mu musim pomahat a kdyz nejsem u neceho co dela tak to bud neudela, nebo spatne nebo u toho udela neco sobe. Dokonce i psycholozka poslala zpravu do skoly aby mu pridelily asistentku

hannyss
•
29. led 2024

Příspěvek na péči se hodnotí podle bodů, které dítě zvládá/nezvládá. Na netu budou někde tabulky podle věku, zkusím najít

lencaa11
•
29. led 2024

Můžete požádat o PNP. záleží na bodech a posudků od lékařů hlavni slovo má na OSSZ revizní lékař podat co nejdříve trvá to cca 3-6 měsíců pokud se přizná příspěvek posílají ho od datumu podání jsou různé stupně ..

rnika
•
30. led 2024

Jako za zkoušku nic nedáte. Příspěvek na péči vám buď přiznají nebo ne. Já třeba hrozně dlouho nechtěla a asi by nám ho dali i dřív bez problémů - když jsem se rozhoupala, tak nám pak příspěvek po dvou letech sebrali s odůvodněním, že se syn zlepšil.

hannyss
•
30. led 2024