Mám šanci získat zpět peníze za léčbu psa?
Můj brácha chodil necelé dva roky s jednou holkou
Byla milá, veselá, příjemná, nevyšlo to. Stane se
Spolu si pořídili psa, ale po rozchodu se ho nějak žádný nechtěl vzdát, tak zůstal té dotyčné s tím, že bratr si bude psa sem tam brát, anebo když ona půjde na dovcu a tak
Bratr měl psa v období Silvestra asi 5 dnu
Byl s ním doma u našich, pak cestoval pryč, protože nebydlí v místě, kde rodiče a prý pes hrozny stav. Pořád zvracel, padal z nohou, skučel od bolesti, nechtěl jíst, ani pít, tak nečekal na nic a v noci sel na nonstop veterinární kliniku a prý zánět slinivky břišní a něco v žaludku. Pes tam byl 2 noci, kvantum infuzii, léky, speciální dietni strava a volá mi, že klinika vystavila účet na 7600 korun a on může dát maximálně 500 korun, jestli mu ty peníze nepujcim. Já v dobré víře peníze půjčila, ráda, proč ne, ale dodnes mi byvala (je to primárně její pes) vrátila jen 1500 korun po bráchovi. Nezvedá mi telefon, neodpovídá na zprávy, už i bracha pohrozil soudem. Já proti ní nic nemá, to si s bráchou udělali, jejich věc. Ale já si peníze doma taky netisknu, mám dítě a radši jsem peníze mohla narvat do mojí dcery. Mam šanci uspět proti ní na soudě? Doklad, že jsem převedla peníze na účet kliniky mám
.
on ti bude platit soudní výlohy, když má dluhy a nemá ani na veterinu? 😂😂😂
Tak pumpni sveho vychcaneho bratricka. Z ceho Ti bude platit soudni vylohy, ktere jsou podstatne vyssi, nez tenhle ucet za veterinu?
Ale jo, ma to chlapec hezky zarizene. Tupa segra at se hada s bejvalkou o prachy a on je vysmatej jak leco 🤣🤣🤣
Ted už neni těsně po svátcích, je březen, pokud je bratr pracující člověk, dávno ti mohl penize vrátit.
Proč myslím? Protože styl, jakým tuto diskuzi vedeš, plně odpovídá charakteru již odhalených trollích diskuzí místní "celebrity" 😉
Tak to je dobrý vtip. Tvůj bratr přecpe i svého psa, že to málem nepřežije. Pak si domluví operaci a následně tě pumpne o prachy…. a vy máte ještě tu drzost útočit na ex, že to má zacvakat 🤣 a teď k věci, nemáte žádný právní nárok vůči ex a ona to moc dobře ví.
Prosím tě asi budete oba v rodině trošku natvrdlý v chápání. Peníze ti má dát on, když jsi je dala jemu. A on ať si to pak tahá z ní. Proč by se s tebou měla vůbec bavit když si od tebe nic nepůjčovala. Vzhledem k tomu, že brácha smrdí korunou, tak je jeho vyhrožování soudem fakt směšný a nedivím se, že si ona z toho nic nedělá. Soudy nepracují zadarmo, což tvůj bratr asi neví. Ach bože snad jsi jen hloupý troll co má nudný život a tak vymýšlí kraviny.
A má pravdu nemáš šanci.....více netřeba se o tom bavit. A pokud má bratr na soudní výlohy, tak ať ti radši zaplatí to, co ON ti dluží.
@5pajina55 tak nežaloval by ji bracha, ale já. On ji jen pohrozil, že když nevysoli peníze mně a ne jemu, může dopadnout hůř. Nechci to hnát až takhle do krajnosti, ale na dotování cizího psa (já ho viděla jen asi 2x chvíli), na to peníze nemám.
@wxkatuska operace to nebyla, to by stálo i 20 000. Jen infuze, speciální strava, pobyt, pohotovostní příplatek, noční směny, sono, rentgen
@izz76 praci má, ale každý měsíc splácí dluhy, že vyloženě každý nečekaný výdej je pro něj problém. Když je nemocný, chřipka nechripka do práce jde
Dá si respirátor a jde, protože musí. Nejhorší první dny lepí dovolenou. Naposledy měl neschopenku, když měl covid v roce 2001. To musel.
A opakuji, na soud bych ji chtěla dát já, já peníze půjčila a chci zpátky. Celá naše rodina do ní huco, že neco dluzi. A ona se jen chechta. Navrhovala prý bráchovi, ať mi to splácí klidně i po stovce měsíčně, to že pes to má ze stravy i bráchy, jak to dokáže, je to pes její, nechápu její uvažování.
Tak znovu i pro blondýny- půjčila si bratrovi, peníze chtěj po něm. Nebo podej předzalobni výzvu- bez té se stejně neobejdes a následně žalobu (samozřejmě sloz příslušný soudní poplatek), zaplať právníkum. A pak se nediv, až se ti u soudu vysmeji a vyhodis peníze za právníka a soudní poplatky...aneb komu není rady,...
A promiň, brácha není chudák, jak ho prezentujes, brácha je blbec, protože soudný člověk by na veterine řekl díky a psa odvezl slečně, ať se postará....a nevyhodil peníze, které ani nemá....
No a je to velky problem, kdyz ti to bude bracha splacet po stovce mesicne? Jako je to malo, ale lepsi nez dratem do voka. Zatim po stovce, az vydela, tak to doplati. Je to i brachuv pes a stalo se mu to v jeho peci, tak se nedivim, ze se byvala chechta, kdyz ji hrozite soudem. Chechtaji se i vsichni tady a chechtal by se i kazdy pravnik, za kterym byste s tim prisli.
@enoli a ještě by byla povinna zaplatit ex jejího právníka, což máme při dané hodnotě sporu 1950 Kč + DPH za každý právní úkon, který by advokát ex v dané věci udělal, přičemž prvním úkonem je už samotné převzetí právního zastoupení ex. Ještě štěstí, že je to jen troll, který neví, kdy přestat.
Dovedeš pochopit, že jsi nepůjčila peníze jí, ale bráchovi? A že faktura z veteriny byla nejspíš psaná na něj? K soudu to dej, se nebudou stačit divit 😄 Navíc pokud se nepletu, tak i krádeže do 10 tisíc jsou jen přestupek, u soudu fakt neuspěješ.
A nedivím se že ta holka s tvým bráchou už radši není, nejen kvůli tomu že je bez peněz, ale i jak je vychcaný (evidentně celá rodinka)🙄 Já být na jejím místě, psa by už nikdy neviděl.
@klokanka31 ona mysli obcansko-pravni spor. Tam můžeš po složení příslušného soudního poplatku vymáhat v podstatě cokoliv.
jestli se ona jen chechta, tak uz to musi byt dost zoufaly smich, jak se s vami mohla kdy zaplest. Aby ti za chvili neklepala na dvere policie za obtezovani, jestli na ni cela rodina utocite, ze ti ma dat penize, ktere si od tebe NIKDY NEPUJCILA.
Fakt doufam, ze jen trollis
@enoli no já se divila, že ho teda nevezl k ex. A on prý byla noc, pes blil a nechtěl ho ještě zatěžovat víc převozy nez bylo nutno, tak šel posledním metrem a nočním autobusem na tu kliniku, jestli to třeba není banalita, jestli nebude stačit černé uhlí a prý ta slinivka a zůstal tam, kolik ti bude stát, to se nezeptal hned. Ex jen napsal zprávu, že co je se psem, přečetla si ji až ráno. Nevím ale, proč psal zaplacení mně. Asi čekal, že ex mi to bez průtahů, možno na 2 -3 splátky vrátí, ale zatím vrátila jen zlomek a víc se nechystá.
@ai30 buď v klidu, bracha volit nechodí, má volby u zadele a já taky. Opravdu je ke smíchu, jak se všichni ohání volebním právem, když každý kdo je u moci hrabe jen pro sebe. Je to jedno.
@klokanka31 na uctence z veteriny není uvedeno žádné jméno, akorát jméno psa. A rozpis, kolik co stálo.
Ale jasně, že je na účtu z veteriny uveden i chovatel zvířete. Leda by brácha dostal papír napsaný rukou 😀. Ale i tak je v evidenci veterinárního pracoviště uvedeno, kdo tam poskytl svoje údaje.
Když už chceš trollit, tak troll pořádně.
Naše fenka taky párkrát dostala fakturu, a byla tam napsaná nejen ona, ale i manžel, který jí tam vezl 🤔
Tvl, to je materiál. Když nemám prachy nemam psa. Takže at ho nechá bývalé a nedělá ze sebe absolutního blbecka.
Jednoduchá odpověď na položenou otázku: ne, nemáš šanci uspět u soudu. Peníze jsi půjčila bratrovi, co s nima on udělal je naprosto irelevantní. Jediný, po kom je můžeš vymáhat, je povedený pan bratříček. Volebním právem se oháníme proto, že tu předvádíš dost myšlenkovou prázdnotu a jsou tu i lidi, kterým na budoucnosti země záleží.
@somalicats poslyš ty trolle, ty tam snad pracuješ? Ne všude se to praktikuje.
@klokanka31 tak ale to, že to tak máte vy, neznamená, že to mají tak všude.

@miryp proč myslís? Prostě chci své zpátky.