icon

Mám šanci získat zpět peníze za léčbu psa?

11. bře 2025

Můj brácha chodil necelé dva roky s jednou holkou
Byla milá, veselá, příjemná, nevyšlo to. Stane se
Spolu si pořídili psa, ale po rozchodu se ho nějak žádný nechtěl vzdát, tak zůstal té dotyčné s tím, že bratr si bude psa sem tam brát, anebo když ona půjde na dovcu a tak
Bratr měl psa v období Silvestra asi 5 dnu
Byl s ním doma u našich, pak cestoval pryč, protože nebydlí v místě, kde rodiče a prý pes hrozny stav. Pořád zvracel, padal z nohou, skučel od bolesti, nechtěl jíst, ani pít, tak nečekal na nic a v noci sel na nonstop veterinární kliniku a prý zánět slinivky břišní a něco v žaludku. Pes tam byl 2 noci, kvantum infuzii, léky, speciální dietni strava a volá mi, že klinika vystavila účet na 7600 korun a on může dát maximálně 500 korun, jestli mu ty peníze nepujcim. Já v dobré víře peníze půjčila, ráda, proč ne, ale dodnes mi byvala (je to primárně její pes) vrátila jen 1500 korun po bráchovi. Nezvedá mi telefon, neodpovídá na zprávy, už i bracha pohrozil soudem. Já proti ní nic nemá, to si s bráchou udělali, jejich věc. Ale já si peníze doma taky netisknu, mám dítě a radši jsem peníze mohla narvat do mojí dcery. Mam šanci uspět proti ní na soudě? Doklad, že jsem převedla peníze na účet kliniky mám
.

Strana
z3
autor
12. bře 2025

@drep no, jo, předpokládám, že ty volit chodíš. Tak jak to, že to se zemí jde od jednoho k pěti, když volis, a pochopitelně vždy správně?

drep
12. bře 2025

Protože prostě bohužel voliče populistů a jiných antisystémových a antidemokratických stran je těžké přehlasovat. Nebo myslím, že vládu sestavuje ten, komu jsem já osobně dala hlas? Bylo by to krásné, to je pravda.

ai30
12. bře 2025

Rika se 'od desiti k peti', jakoze z vic k min. 'Od jednoho k peti' je dobry, to roste. Tak aj proto jsem rada, ze s brachou nevolite, no, co ti budu povidat.
Domluv se s nim, at ti posila ty stovky a bud rada, ze posila.

somalicats
12. bře 2025

Ale ano, trollíku, veterinář má dokonce zákonnou povinnost evidovat chovatele, který k němu to konkrétní zvíře přivede. Takže ano, tam, kde byl tento pes ošetřen, mají i údaje toho, kdo se tam nahlásil jako majitel 😉

lvl16
12. bře 2025

😂😂😂😂😂😂 z tohohle se stává snad moje nejoblíbenější fórum na MK a fakt doufám, že nejseš troll.

guliii
13. bře 2025

Už mě to nebaví, jako chvíli to byla sranda, ale už je to nuda 🥱. Může troll vymyslet nové téma.

mabs
14. bře 2025

Covid v roce 2001 ještě nebyl 😀
Jinak co se týče veterinářů, ano, některý na doklad o platbě majitele nepíše. Ale pokud to byla klinika vybavená sonem, pohotovostí, možností hospitalizace, atd. tak taková majitele rozhodně uvede.

izz76
14. bře 2025

V úvodním příspěvku píšeš,že psa si pořídili společně a po rozchodu se bratr nechtěl psa vzdát. Mel by tedy platit i polovinu nákladů na veterináře on a především peníze ti má vrátit on a následně si to vyúčtovat s bývalou přítelkyni. Ne,že ty budeš holku nahánět a ještě ji nesmyslně tahat po soudech. Taky se mohlo stát,že něco nevhodného snědl pes kdyz ho měl na starost tvůj bratr,takže i o tomhle by se dalo polemizovat. Pro tebe poučení pro příště,bratrovi peníze nepůjčovat. Samozrejme v tomto přídě se jednalo o život zvířete,ale jinak bych mu nepůjčila, když není schopný vrátit par korun.

Strana
z3