OČR. Múžu jít jeden den do práce a očr pokračuje?

martina468
24. bře 2020

Dobrý den maminky,prosim vás,vím že se ještě očr bude dneska řešit ale chtěla jsem se zeptat.Jsem na očr z důvodu uzavření MŠ a tak jsem se chtěla zeptat.manžel pracuje od pondělí do pátku.Můžu já do práce v sobotu?s tím samozřejmě že ošetřovné za tu sobotu by mi nevyplatily.spis by mě zajímalo zda by mi pak jelo očí dál když musím být přes týden s dětmi doma
Děkuji

cikitkapb
24. bře 2020

Je spousta rodičů, kteří v průběhu podpůrčí doby OČR pracují. Samozřejmě dny, kdy budeš v práci ti OSSZ proplácet nebude, nebo tedy u klasických ošetřovaček to tak platí, tak doufám, že alespoň tohle zachovají. Jinak už nevím, kde chtěj brát prachy.
Jinak ještě doplněk: dny, kdy jsi v podpůrčí době pracovala by nám měl pak vypsat zaměstnavatel. 👍🏻
Tu informaci si z prstu cucat nebudem.

martina468
autor
24. bře 2020

@cikitkapb děkuji za vysvětlení.Ja vždy byla na očr a nikdy jsem v průběhu v práci nebyla.a teď bych měla možnost jít v sobotu.Tak mě zajímalo jestli opravdu mohu a nepřijdu o to očr

cikitkapb
24. bře 2020

@martina468 neboj, očr se tím automaticky neukončuje. To ani nesmíme. 😉

betelgeuzz
24. bře 2020

Na klasickém papíře k OČR byla z druhé strany kolonka, kde se vypíše, kdy jsi byla v práci. Nevím, jestli teď jsou stejné papíry, když to povrzovaly školy, ale mělo by to fungovat stejně, že se někde napíše, kdy byl člověk v práci. Za ty dny se nevyplatí dávka.

klaari
24. bře 2020

Muze se tedy tento mimoradny OCR stridat, ze bude napr. tyden na ocr, pak tyden v praci, pak tyden na ocr.....nevíte? díky.

betelgeuzz
24. bře 2020

@klaari momentálně to řeší v parlamentu, tohle je z online zpravodajství:
Dva pečující se budou moci v péči o děti podle potřeby střídat
Takže po schválení by to mělo takhle fungovat, ještě to bude muset schválit senát.

kolunka
27. únor 2024

Prosim vás - stále je možné mít vypsané OCR a při něm jít třeba jeden den do práce ( povedlo se sehnat hlídání) ? On si to zaměstnavatel vypíše, kdy byl zaměstnanec v práci ?