Podpořím matku samoživitelku s dětmi
Ahoj,
založil jsem tento účet, protože chci pomoci nějaké mamince v tíživé životní situaci, všemožným agenturám nevěřím a rád bych pomohl někomu, kdo to opravdu potřebuje.
Nejsem zrovna spisovatel a hodně bych toho tu rád napsal, sám mám 2 děti a vím, že i když štěstí za peníze nekoupíš, tak bez peněz se pořádně žít také nedá....nejvíc mě ale mrzí, když to musí odnést děti.
Ať se mi ozve maminka s dětmi v OPRAVDOVÉ nouzi........PS: Pro ty kteří chtějí napsat, že mají nouzi, protože nemůžou koupit dětem nový mobil k vánocům, tak prosím ať mi neblokují schránku.
Myslím to vážně.
Pavel
@magdalenax nerozumím poslední části o sirotčim důchodu.
A v podstatě nerozumím ani té první části.
Jasný mi je prostředek o vdovskych důchodech. Ten jediný chápu dobře😀
@magdalenax Víš co-ó? Ty se prostě jen potřebuješ vymezovat a hádat, nic víc....bohužel. Zazní, od Tebe, Ty právničko všedních příběhů, taky někdy něco konstruktivního, nebo máš v úmyslu tu jen prudit....? Proto se ozývám, pže mne tahle samochvalná ynteligence provokuje
@78marcela Marcelko, jak si to napsala Ty, tak máš pravdu a co jsem psala já, vím, že to prostě vypadá pomateně, ale to bych mohla vypsat zákoník. Prostě na ten sirotčí důchod vzniká nárok za stejných předpokladů, jako na vdovský, ovšem nemusí být matka a otec dítěte ve stavu manželském. Dítě má nárok - opět ve stejných zákonných případech na sirotčí, pokud zemřel jeho osvojitel
@majkoz Hele, já se s Tebou nepotřebuji dohadovat, já vím, co umím a co jsem dokázala
@magdalenax ok, to ráda slyším, ze mám pravdu. Já ji mám ale i co se týká samozivitelek 😉 😉
@78marcela Já Marcelko určitě důležitá nejsem, udělala jsem si to sama, bohužel. Prostě pár lidí zjistilo, jak jsem se vypořádala s tímto či s něčím jiným a nenápadně za mnou přišli.... . A už to jelo, bohužel. Nemysli si, není to legrace, ale prostě přijdou s tím, že jim určitě poradím. Hm,... tak jo, tak jim poradím, nakonec mi přiznají, že to neumí napsat a že já bych to napsala líp. Ušila jsem si bohužel na sebe bič, je to tak, ale na druhou stranu mne těší, když přijdou a řeknou..... - jo! , uznali chybu.....
@magdalenax
@78marcela diky
@majkoz Já Ti teď něco napíšu a věř, že to myslím naprosto vážně. Když jsem kamarádce až po ikstero soudech vyřešila to, aby měla dítě ve své péči, kdy měla šanon lejster ze soudů, zamítnutí atd. a já jsem psala až na mezinárodní ochranu dětí, kde následně uspěla
známému, ke kterému přišli exekutoři vybílit byt na základě absolutního podvrhu směnky...-- a takhle bych mohla psát bůhví jak dlouho, tak nad Tvými písmeny se mi chce akorát brečet!
Nic víc, nic míň. Promiň, že jsem takhle reagovala, ale jinak se opravdu nedalo. Nic o mne nevíš, ale budeš tu o mne psát, že jsem někdo jiný, nebo... jak.... . Tohle není opravdu férové jednání, až Ti ublížím, postěžuj si, ale nestěžuj si, nebo resp. na mne neútoč, když nemáš vůbec ahnung, kolika lidem jsem pomohla
@magdalenax kdyby tě to netěšilo, tak bys tady nezakládala skupinku na toto tema.
Já osobně bych si netroufla někomu v této oblasti radit, protože nás právní řád mi prijde hodně složitý a pokud nejsem právník, tak bych do toho nešla. Ty jdeš, ok, určitě to myslíš dobře. Jen by sis měla informace lépe ověřovat.
@magdalenax Ano,tím se oháníš neustále- že jsi něco dokázala!!!! Pokud jsi tak strašně dokonalál, tak splň přísahu, že se tu po dva měsíce neoběvíš, nebudeš přisí*at ani přispívat.... 😀
@78marcela Ta skupinka je založena právě proto, aby tam holky psaly, co se jim přihodilo a jak to řešily, né proto, abych jim radila, rozumíš..., ?
@majkoz Děkuji za projev Tvé inteligence
@78marcela A to, co provedli naši páni vládní s Občanským zákoníkem, to je strašný, právníci říkají, že je to neskutečný paskvil a já souhlasím
ach jo.... Někdy, když se odvážím nakouknout na některé konverzace, je mi skoro až hanbou být tou stejnou ženou jako ostatní... Se musíte furt štěkat? Výdyť jde o prd, tato diskuze byla založena z jiného důvodu a dobrého úmyslu. Respektujte to trošku
@majkoz Ty jsi asi nepochopila...
@78marcela Ověřuji si vše, neboj, že ne. Je pravda, že teď musím do zákoníku vlézt pomalu vždy ,- budu-li zmiňovat občanský. I tak si vše prověřuji, protože je to nutné. Pokud se v kupř. v odvoláních zmíníš o paragrafech konkrétně, zní to lépe a už prostě se i na té úrovni jedná, i když je to smutné, ale je to tak. Prostě nenapíšeš čísla a v tu chvíli se podle toho tak i jedná dále, kupř. z protistrany.
Jenom, jak jsem Ti tu napsala, není možné vypsat vše. Jestli čteš některé dotazy, tak tam máš polovinu informací, které je třeba vědět, ...asi tak
@magdalenax plácáš nesmysly! Matka samoživitelka je ať už rozvedena či vdova či ji opustil partner. Jednoduše se stara a vyživuje děti sama !! Tak už to pochop. Na rozdíl od tebe vím o cem mluvim. Jsem rozvedena s dvěma dětmi tudíž samoživitelka!
@78marcela Marcelko, asi to je jedna z těch co se doma nuda a chodi prudit do diskuzí a ještě sežrala všechnu moudrost světa!
Tak koukám, jak se to tu zase zvrhlo. Měly jste si děvčata založit vlastní diskuzi o vdovských příspěvcích. Možná by to někomu pomohlo, v této diskuzi to hledat nebude. Naivně jsem si myslela, že se pobavíme o tom, kdo potřebuje pomoc a jak pomoct nebo příklady ze života, aby se člověk zamyslel. Upřímně si myslím, že ten kdo založil tuto diskuzi se v duchu směje, protože to byl asi vtip a teď se baví, jak jsou ty ženské pitomé.
P.S. reagujte si, jak chcete, přesvědčily jste mě,že je to zbytečné plýtvání časem
@julidi taky si myslím o zakladateli sve. Zvláštní, že už se ani jednou od založení diskuze neozval.
@majkoz presne! ta se dohada s kazdym! generalka jedna silena...zase se hada v dalsi diskuzi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a to mi psala SZ a delala bububu 🙂 🙂 🙂
@majkoz 😀 ta musiit chudak zivot a je mi lito jejiho manzela, mel by uz radsi poradne utnout, bo ta je fakt na ranu...
@majkoz dela to vsude a pak me maze ze svych diskuzi a vypisuje soukrome zpravy a dela bububu....z dizkusi ji vyhazuji a ona prudi v dalsi... hadava silena.... uz by ji mel nekdo zablokovat, je docela divna
@julidi založit diskusi na téma: Podpořím matku samoživitelku a začít ji, a prakticky i skončit, co si budeme vykládat, hádkou na téma: Definice samoživitelky....to se opravdu může stát jen na MK. Do toho ještě příspěvky na téma: úroveň jazyka českého v médiích, od uživatelky, která tu českou gramatiku zas až tak v malíčku nemá (interpunkční znaménka ve větě rozhodně ne).... to už je jak diskuse na novinkách 😀 Tak, vážené, kdo se vytasí s tím, že za to může Babiš a kdo svalí vinu na komunisty???? 😎
Asi tak nějak, holky nehádejte se mi tu, pak se v tom nevyznám. 🙂
@magdalenax Manželova bývalá partnerka a matka jeho dítěte, je dle soudu vedena jako samoživitelka a to i v případě, kdy manžel platí výživné. Předpokládám tedy, že to tak bude, když to napsal sám soudce, který by o tom měl něco vědět 🙂
To jen tak na okraj, co vím já, třeba se to ve vašem kraji posuzuje jinak, kdo je kdo 😀

@78marcela Jakému výkladu nerozumíš, to by mne zajímalo