Příjmy cca 25 tisíc, hypotéka a druhé dítě
Ahoj holky, uvazujeme o druhem ditku. S prvnim sem byla na rizikovem tehu. Druhe by jsme chteli aby se narodilo nez prvni bude mit 3roky. Navazala bych tedy na RP. Byl by cca 6111kc. Manzelovi zvedli plat ma kolem 19tic cisteho.
To je 25000kc dohromady.
Mame vlastni pozemek a budeme stavet baracek. Hypo 6000 energie pocitam tak 4000.
V tom pripade zbyva 15tis.
Jidlo nas vyjde kolem 4000. 3500 sem mivala na synovy kasicky,mlicka,prenidavky,pleny,oblecky. (coz mlicko a plenky pomalu vysazujeme a zacina bastit to co my. Takze bych rekla ze na tom ted usetrim, oblecky kupuju jen v akci) A 500 kosmetika mesicne. MHD pro manzela a me 700 dohromady a ja 300 telefon a manzel 900 telefon. To je 9900kc. Zbyva cca 5tis.
Myslite ze si muzeme dovolit druhe ditko? Oblecky po prvnim mam, kocarek, postylku, jidelni zidlicku, tohle vse taky. Mam uz jen 30% sanci na druhe detatko a prijde mi nejlepsi ze kdyz uz tak navazat. Nez abych sla za rok do nove prace, tam musela byt minimalne rok pak otehotnet kdo vi zda by se to zase nesnizilo ta sance. To je dalsi dva roky nic treti byt tehotna a rodila bych ve 30ti.
@coreprincess Tak to bych viděla reálně. 🙂
@astyna no právě...přesně jak píšeš. rozdíl ceny téměř zanedbatelný a máš vlastní klid a ne se u každé kraviny dohadovat s dalšíma třiceti domácnostma. navíc já mám muže vyloženě barákového, v paneláku by byl nešťastnej tak, že by mi jistě zdrhnul 😀
ty jo, stavět 250km daleko...no to chce fakt servis. to se nedá šéfovat na dálku sami 😅 to je jasný
@yipee nebudou si brát 100% hypo, když mají vlastní pozemek za mega 😉
@angelinie tak my 4kk malý patrový. bez sklepa a garáže. taky máme hypo 2,5mil. a splátka zatím vypadá kolem těch 9000,- + teda ty pojistky a energie pak k tomu. no ale my se snažím postavit levně, abychom z toho zvládli i to vybavení a pozemkové úpravy 😅 uvidíme
@coreprincess
@blahova_andrea holky, bydleli jste nekdy v baraku, ze tak pisete o tom klidu? Ja ano, a jestli nekde neni klid, tak v domecku na predmesti ci vesnici. Pokud chcete klid, musite jit nekam na samotu.
Za me, mame byt v cene domku, ale pro nas byla priorita misto a je tu daleko vetsi klid nez kdekoli jinde.
@kacca11 no ja nevim. Bydlim v domku na vesnici a mame tu klid. Jen obcas pres leto kdyz sousedi griluji, tak to slyset je, ale to je tak dvakrat trikrat za sezonu.
Kdyz jsme bydleli v byte, byla imrvere slyset pres zed jejich televize, ve stupackach kdyz byli sousedi na zachode, kdyz tam kourili, tahlo se to k nam, zrovna tak, kdyz jsem mela na balkone pradlo, tak si zvesela klepali popel dolu na moje vyprany pradlo..
Imrvere hadky pri rekonstrukci, kazdy si prosahoval svuj nazor a predstavu o tom, co se ma delat, jeden chtel vymenu oken, druhej zateplit, treti balkon, ctvrtej negoval uplne vsechno..kdyz jsme byli treba na dovolene a nestihli jsme vytrit schody, tak jsem mela listek za dverma, ze nevytiram..desny.
@78marcela tak to je asi nejaka zazracna vesnice. Ja znam sekacky, cirkularky, motorovky, hrajici si deti, pustene radio, diskuze od sousedu apod. V byte neslysim nic, na balkone obcas mluvit sousedy, ale nic zasadniho.
Kazdemu vadi jine zvuky, ale jde mi jen o to, ze v beznem dome neni vetsi klid nez v bytovce.
@kacca11 no pro mě je teda rozdíl jestli slyším z venku sekačku trávy nebo štěkot psa a nebo jestli mi někdo dupe nad hlavou, druhý má na hlas hudbu, od třetích štěká pes, kterej je celej den zavřenej sám doma atd atd...mě nejde o klid typu samota u lesa 😉 prostě do bytu bych chlapa na stálo nedostala. on by v životě nedal za byt to, za co postaví dům. v bytech po podnájmech jsme byli několik let a pro něj je to prostě utrpení. mě město chybí, to ano. ale panelákové bydlení teda rozhodně ne😀
@chris_n no my si taky nepořizujeme domek proto, abychom pak otročili na zahradě. pozemek máme maličkej. takže něco jako samostatně stojící byt s tou předzahrádkou 😀 ne, trampoška nebo bazének se tam dětem vejde, ale prostě plánujeme trávník a pohodu, ne záhonky a motyku 😅
@blahova_andrea tak on ne kazdy bytovy dum je panelat, to je asi prvni vec. V panelaku se mi taky nelibilo. Ale ja nemela klid ani v dome, takze tak. Kazdy ma rad neco jineho. A ja nemam rada dojizdeni a mam rada doma klid a blizkost obcanske vybavenosti. Chtit tohle vsechno v dome, dam za to 5- 7 milionu.
@kacca11 to jsi vystihla. každému vadí jiný hluk. mě nevadí ani sekačky, ani cinkání šalin. ale vadí mi, aby mě někdo omezoval v tom co kdy budu doma dělat, nebo mi nařizoval, kdy mám vytírat schody, jak tu bylo už zmíněno nebo ta hlasitá tv od vedle apod...tohle prostě vadí mě a to se baráčkem vyřeší. sekačka mi nevadí a posečená tráva mi vyloženě voní 🙂
@blahova_andrea tomu teda nerozumím, jaký to má vliv na to, že nedostanou 100% odhadní ceny nemovitosti
@blahova_andrea ja treba neslysim nic z toho, co pises ani v byte. Preju ti, aby ti posekana trava vonela naveky, me obcas pekne stvalo kdyz nekdo sekal v sest rano a podobne.
@kacca11 ano, ne každý bytový dům je panelák. já nemám bohužel zkušenost s takovým typem bytového domu, který by nám vyhovoval a to jsme asi zkusili vše. nebo existuje něco, co k nám tedy nedorazilo 😀 ono je to hlavně o sousedech, no. co si budeme povídat. a to v domě i v bytě.
no chtít tohle všechno v domě, tak dáš možná i víc. záleží kde. no já bych taky raději aspoň maloměsto než vesnici. bohužel...každý žije podle toho na co má. když nemáš, tak to prostě nedáš a nebo volíš priority.
@blahova_andrea jenze pro me dum neni priorita, ja bych za dum asi tolik penez nedala. Jsem bytovy clovek, to neni kompromis.
@yipee no pokud máš pozemek v hodnotě milionu, odhad nemovitosti je potom i s pozemkem, ty tím pozemkem ručíš. takže když je odhad 4mil. a ty z toho vložíš 1mil. v pozemku, tak si nebereš hypo 100%, ale 75%. aspoň tak jsem to pobrala já. možná taky blbě 😅 100% si bereš v případě, že nemáš ani pozemek ani žádné peníze na účtu do začátku 😉
@kacca11 no na věky třeba ne. ale moje noční můra je spíš alergie než 6h ráno. počítám, že budu muset vstávat většinu života i dříve. ty máš očividně štěstí na byt a jsi spokojená. to ti přeji, ale my jsme jiní. i naše děti jsou v domě šťastnější než byli v bytě.
@blahova_andrea ja ale nerikam, ze mate chtit taky byt. Nikde jsem snad nenapsala nic, co by to naznacovalo. Jen jsem napsala pravdu - ze i u domu jsou rusive elementy a pokud nekdo hleda skutecny klid, muze byt zklamany.
@blahova_andrea jestli se to takhle bere, tak to pak jo, tohle fakt nevím
@kacca11 já jsem taky bytový člověk. aspoň jsem většinu života byla. ale můj muž není. a fakt dát 3mega jako sestra za byt v paneláku nebo dát 3mega za vlastní dům, tak mám volbu jasnou. i když pominu muže, který po domě prostě touží. pro něj to priorita je. když vidíš všechna ta nařízení a omezení v bytových domech...když se sejdou blbí sousedé...ne, díky. já si chci žít více podle sebe a své rodiny než podle domovního řádu. ten si budu sestavovat sama. že je omezení ve vypalování, grilování apod...to mě trápí fakt méně než to, co zažívá sestra. já se prostě s domečkem smířila, našla jsem si pozitiva a těším se na něj. i když holt nemám zastávku pod okny a obchoďák za rohem.
@yipee tak nedávno se to tak ještě bralo, ale ony jsou pořád nějaké změny. co včera nešlo, dneska jde a naopak 😉
@kacca11 já myslím, že lidé zvažují fakt hodně věcí než začnou stavět a vyberou kde, proč, za kolik...klid je věc subjektivní. ty ho máš v bytě, my na vesnici skoro na předměstí a někdo by ho našel leda na pustém ostrově.
@blahova_andrea v kazde zastavbe jsou pravidla, ktera musis dodrzovat. V tomto ohledu jaksi nevidim rozdil mezi nasim bytem a jakoukoli vesnici ci predmestim. Navic u nas neni nic, co by me omezovalo. Pro me byla jasna volba byt ve meste a zaroven v prirode nez stravit zivot dojizdenim a penize utopit v benzinu. Holt zijeme kazda jinak, tim bych to uzavrela.
@blahova_andrea no mne kolikrat prijde, ze se za ideal vseobecne povazuje ten domek se zahradou na predmesti. A pak vidis lidi, co tam neumi zit a stastni nejsou, utikaji zpatky do mest. To jsou ti, kteri si plnili ten vseobecny sen a na sebe a svuj zivotni styl nepomysleli. A takovych je hodne.
@kacca11
Jo, sekacku obcas slysim, ale to neni nic, co by mi vadilo. Cirkulu a motorovku neslysim, tady nikdo drevem netopi. Hrajici deti mi pod oknem nekrici, dnes i na vesnici jsou deti spise doma u pocitace nez venku.
Pustene radio a diskuze sousedu teda neslysim vubec. To spis v tom byte, kde tedy muzu slyset i dalsi veci zvenku, jezdici auta, houkajici sanitky, sekacku notabene taky, travnate plochy se udrzuji i ve meste. Pokud nic neslysis, tak to je asi nejaky zazracny dum.
@blahova_andrea ale všechno jde za tebou... střecha, atd...

@angelinie presne takovej taky mame mit 🙂