Pro Pražandy - levnější roční jízdné na MHD
Tak konečně zpráva, která potěší 🙂
http://www.dpp.cz/levnejsi-rocni-jizdenka-i-pes...
Tak jo, chystám se s malou jet na vláčky. Pojedeme MHD, mám jejínOP - můžeme tedy jet bez lístku?
Tak jsme to dneska zkusili s OP a revizoři si nás ani nevšimli 😉
A prckovi budou 3 pristi tyden 😪
Dnes jsme si byly pro kartičku. Chtěli rodný list, moji občanku, fotku a 20 Kč. Myslím, že kartička je super, i kdybych si pořídila roční kupon, tak pořád může s mladou jet zadarmo babička, teta, táta, kamarádka. Prostě každý, kdo nás doprovází a nemá jakýkoliv kupon na MHD. Konečně mám pocit, že Praha udělala po dlouhé době něco pořádného pro své občany. A nejen Blanka atd....
Nás včera dopraní podnik nepotěšil - šla jsem koupit dětem poloviční jízdenku a nakonec jeli na dospěláckou - neměli jsme s sebou pas a revizor by prý nemusel věřit, že děti jsou děti ☹ na to že jedeme mhd párkrát za rok, tak mne tedy nenapadlo vzít s sebou pas nebo rodné listy a fotografie.... 😒
No myslim si, že ideálni je průkazka pro děti a jedna anonymnim open card, kterou si můžu s přítelem prohazovat... Takže již žadné jiné lístky, když budu bez prcka vemu si open card a když pojedem celá rodinka tak jedu na prckovu průkazku a přítel na tu přenosnou open card. ( přenosná open card vyjde o 120Kč měsíčně dráž než jízdné na normální open card)

@nuninove levnější je pořídit občanku, stojí to 50 Kč a vyfotí ho na místě. A je velká jako platební karta.