icon

Půjčka po insolvenci. Jaká společnost by půjčila?

ptacatko01
3. led 2021

Ahoj, jsem po insolvenci, která již byla splněna a uzavřena. Potřebovala bych aktuálně půjčku cca 20-30 tis. Splácet mohu v pořádku, máte někdo zkušenost, jaká společnost by půjčila? Rýpavé odpovědi si prosím nechte.

maaaadlaaaaa
•
3. led 2021

Po insolvenci musíte čekat několik let. Nevím přesně, ale min. dva roky to byly určitě, co si ještě pamatuji z práce v bance. Jistě Vám nabídne půjčku i nějaká pochybná společnost, ale na to bacha. Šílený úroky a splátky klidně týdně a osobně si pro ně chodili a byla to opravdu společnost a měli smlouvu. Tohle jsme tam s brekem řešili denodenně a nemohli jsme pomoci, protože po insolvenci není banka schopná Vám půjčku zkonsolidovat a jste prostě v pasti. Zkuste známé, určitě Vám jinde nepomohou, spíš uškodí.

martt
•
3. led 2021

@ptacatko01 Jak maaaadlaaaaa píše prede mnou banka ti nepůjčí pokud nejsi po insolvenci min. 2 roky. Nebankovní společnosti ti půjčí, ale budeš pro ně riziková, takže ti napálí ještě větší úrok než obvykle dávají a to by jsi hooodne preplatila na víc některé to chtějí splácet týdne. Jediná možnost domluvit s rodinou a znamymi buď ať vám půjčí oni a nebo ať si vemou půjčku na sebe.

gramar
•
3. led 2021

Záleží jak dlouho po doplacení to je, ale banky min. dva roky nepůjčí, solidnější nebankovky se taky budou chránit a půjčit si od "lichváře" je dost o hubu... Takže spíš zvážit jinou variantu, nebo přehodnotit zda je opravdu nutné si ty peníze půjčit...

jade85
•
3. led 2021

Doporučuju obrátit se na Poradnu při finanční tísni, kde s nezávislým odborníkem proberete vaše možnosti a jejich případná rizika.

zelenaesmolda
•
3. led 2021

@ptacatko01
Kdyz muzes splacet tak proc si tu castku nenasetris?

alilali
•
4. led 2021

@ptacatko01 Jak dlouho máte splavenou insolvenci? To je důležité, protože pokud jste ji zrovna doplatila, žádná banka vám nepůjči.

jolana24
•
10. led 2021

Manžel je po insolvenci a po dobu 5-ti let po, mu žádná banka nepůjčila. Zkoušel to v průběhu těch 5-ti let a nic.

krysa2018
•
11. led 2021

Kamarádce zapůjčila banka ani po šesti letech, dokonce ji nepoučil ani Provident

cikitkapb
•
11. led 2021

Inu, nejde mi to bez rýpnutí, ale asi by ses nad sebou měla zamyslet. Nevím proč jsi se do insolvence dostala, a je to vlastně i naprosto irelevantní, ale pokud nepotřebuješ novou ledničku, tak nevím, proč by sis měla půjčovat peníze, jen jsi z průseru vylezla. Ale abych ti odpověděla na otázku... Asi začni u rodiny a přátel, pokud do toho rizika někdo bude chtít jít, protože z bankovních a dokonce i známých nebankovních společností ti s velkou pravděpodobností nepůjčí nikdo. Pak taky můžeš zkusit lychváře ale tam počítej s tím, že bez včasné splátky můžeš být ty, nebo tvá rodina ohrožena na životě a majetku. Takže zvaž, jestli ti to za to fakt stojí.

zelenaesmolda
•
11. led 2021

@cikitkapb i tu lednicku muze vzit na splatky bez navyseni ne?

gramar
•
11. led 2021

@zelenaesmolda Ne v insolvenci, nebo po insolvenci min. těch pět let...

maaaadlaaaaa
•
11. led 2021

@zelenaesmolda no pokud bude opravdu na splátky bez navýšení tak ano, to pak není úvěr a neprověřují. Jenže většina produktů bez navýšení se dělá formou kreditní karty s částkou odpovídající ceně produktu a člověk splácí úvěr i tak jen je to vedeno jako kreditka se šíleným úrokem, kterou když doplatí do měsíce nebo 50 dní, tak je samozřejmě bez úroků tudíž bez navýšení a lákají na to lidi.

gramar
•
11. led 2021

@maaaadlaaaaa i bez navýšení se posuzuje bonita klienta, furt je to půjčka. Jedině v případě že by to byl produkt přímo prodejce a ten by měl své "risk skóre". Ale když jsme brali na splátky vybavení kuchyně, tak jsme zaškrtli "splátky" přišla nám smlouva normálně z úvěrové společnosti a taky kontrolovali příjem a bonitu... Navíc ono "bez navýšení" nemusí být tak pěkné jak se to zná...

maaaadlaaaaa
•
11. led 2021

@gramar Každý to má asi jinak a záleží na výši. Je dost možné, že to měli vyřešené tak jak píšeš. Přece jen linka je za dost. Já si tehdy kupovala stěnu za 10.000 a neověřovali a ani jsem to neměla zapsané v úvěrech s 0%, pracovala jsem tehdy v bance, takže jsem si to ověřovala, jak se mi to propsalo.

maaaadlaaaaa
•
11. led 2021

@gramar a už je to taky 10 let zpět 🙂

gramar
•
11. led 2021

@maaaadlaaaaa já brala asi za 30 tisíc a normálně přes úvěrovou společnost. Když jsem sepisovala splátky, ale to už je za krále klacka, tak se taky vše ověřovalo. Ale může to být kus od kusu, třeba tesco s tím dobře vyklepává, dají ti tu clubcard "dokonale výhodnou" kartu, řeknou ti jak na ní budeš sbírat body a doma čumíš že je to podělaná kreditka na deset tisíc a zrušit jí je umění hodné kouzelníka... A přesto že je to přes homecredit tak neověřují nic, narvou ti to v podstatě u vstupu do obchodu a pak už ti chodí jen účty :p

cikitkapb
•
12. led 2021

@maaaadlaaaaa I prodej na splátky prochází ověřováním solventnosti klienta.

te_reza
•
12. led 2021

Insolvence by pro tebe měla být vztyčený prst, promiň. Jestli máš teď šanci splácet, máš tedy šanci šetřit a snažit se to udělat jinak než tak, že opět spadneš do dluhů. Mimo to ti nikdo solventní stejně nepůjčí.

maaaadlaaaaa
•
12. led 2021

@cikitkapb Zřejmě jsou i výjimky, psáno výše. Kupovala jsem zboží na splátky v menší firmě cca 10 let zpět a do registru se mi to jako úvěr nepropsalo a žádné ověřování neproběhlo. 😉 Byla jsem u zdroje a chtěla úvěr na rekonstrukci bytu konsolidovat do banky, kde pracuji a při univerzální žádosti vždy vyjedou všechny závazky, jak bankovních tak nebankovnich společností a tento nákup na splátky se zde nepropsal, takže nebyl ověřován a nebyl to úvěr. Co se týká ověřování schopnosti splácet to samé. Žádný záznam. Sama jsem se tomu tehdy divila, ale bylo to tak.

alilali
•
12. led 2021

@maaaadlaaaaa Jenže za deset let už je plno věcí úplně jinak a poskytovatelé úvěru už si klienty daleko více prověřují.