Rada po insolvenci. Jak urychlit vrácení přeplatku?

ziphcz
12. srp 2020

Martin Mátl
Dobrý den, chci se prosím zeptat, zda někdo nevíte, co dělat v situaci, kdy Vám má insolvenční správce vrátit přeplatek, bohužel se ale nic neděje. Nastíním situaci. Za rok a půl, jsem doplatil dlužnou částku v insolvenci. Udělal jsem mimořádnou 100% splátku, tudíž jsem splatil vše, co bylo potřeba. Na mém odkazu v isir.justice je napsáno, že je to uzavřené, pravomocná věc, tudíž je prostě vše, tak já má být. Od soudu mi přišel dopis, že mám přeplatek 5500,-. Dobře, není to bůhví co, ale peníze to jsou. Insolvenční společnost V.O.S, už mi posílá přeplatek asi přes měsíc, ale jaksi pořád nedošel, otázka zní, dá se s tím něco dělat? Nejde o 5500,-... Jde o princip, když chtěli něco po mě, neustále na mě šlapali, teď když chci něco já, tak koncipient odepíše, že to bude urgovat, a stejně nic. Děkuji za každou radu a přeji pěkný slunečný den ;)

leniczka23
12. srp 2020

Mají čas, známé to trvalo přes 3 měsíce než ji to vše vrátili, není to jen poslat peníze, je tomspousty papírování a dokud to nebudou mít vše dopapirovane nic ti nevrátí. Vrátí ti to,ale chce vydržet.

1leny
12. srp 2020

Oni mají opravdu na všechno dost času, hlavně když je to nějaká právnická osoba - společnost jako Insolvenční společnost v.o.s. Buď jedině pořád urgovat s tím, že ty peníze potřebujete a nebo kdyby pořád nic, tak bych se obrátila na insolvenční soud, sice je to pravomocně ukončené, ale myslím, že soud by minimálně insolvenčního správce vyzval k vyjádření a tím by se mohly dát věci do pohybu.