icon

Řešení problémů s návratem do zaměstnání po rodičovské dovolené

23. črc 2024

Chci se zeptat, zda má někdo zkušenost.
V září mi končí RD a od listopadu bych měla nastoupit do zaměstnání, no jo, JENŽE mi nepřijeli dítě do školky a tudíž se tam nemůžu vrátit. Máme prozatím zajištěnou dětskou skupinku, která ovšem zaprvé stojí nemalé peníze, zadruhé otevírá nejdříve v 7 hodin ráno a můj zaměstnavatel vyžaduje docházku od 6:25, což prostě nestíhám, otec dítěte chodí do práce na 4 na ráno, takže to už vůbec neexistuje, aby dítě odvedl on a nikoho jiného nemáme. Pracovala jsem ve státním zařízení. Na personálním mi řekli, že není možné, aby mi nepřijeli dítě, že to nechápou apod. Ale pokud vim, povinnost přijmout dítě do školky je až v předškolním věku, což mě dítě není. Nabízeli mi, abych já požádala pana ředitele o neplacenou dovolenou, budu si platit sociální zdravotní a budu Zadarmo s dítětem. Aha.... a z čeho jako budu žít, platit si to sociální zdravotní, jídlo, nájem apod. Ano mám doma chlapa, ale všechno neutahne sám. Pracovní dobu mi nepřizpůsobí, tak ještě mi navrhli, abych dala výpověď dohodou, JENŽE, od dvou zdrojů jsem slyšela, že ji dávat nemám, že mám počkat až, mi dají výpověď oni, jednoduše se mám nechat vyhodit já jimi, že pak dostanu odstupné, že je to taková "náplast" pro maminky v téhle situaci. Je to tak? Má někdo zkušenosti, nebo co mám vlastně dělat? Já přeci nemůžu za to, že mi do žádné školky dítě nepřijeli a tak nemůžu nastoupit do práce, ale nějaký příjem mít přeci musím, nebo to ten stát, je k nám opravdu tak lhostejný? Od 15let brigadnicim, v životě jsem nebyla na úřadu práce, vždy jsem od vystudování školky pracovala a teď tohle? Děkuji

Strana
z4
enoli
27. črc 2024

@merope zeptám se vedení, až budu ve škole. A je fajn, že vaše obec děti umisťuje. Bylo by to samozřejmě fajn pro všechny děti. Jen mě to z to z toho zákona nevychází. Řekla bych, že záleží na vykladu🤷‍♀️.

enoli
27. črc 2024

@merope a mělo by to tak být. Bohužel budovy nenafouknes. A co jsme si užili, než nám vzali aspoň ctyrletou dceru, ani nebudu popisovat.

merope
4. srp 2024

@enoli U nás se každý rok zatím otevírá tak min 1 nová třída školky a případně nějaké další dětské skupiny k tomu. Takže městská část tříletým tu školku v podstatě "garantuje".

evca16
Odpověď byla odstraněná
Strana
z4