icon

RP a podnikání, co musím dodat k daňovému přiznání?

lucciem
27. únor 2018

Prosím o radu, jsem na RP a přitom jsem za rok 2017 vystavila pár faktur... musím teď podat daňové přiznání... co vše k tomu musím dodat? zálohy na sociální a zdravotní jsem neplatila žádné, podnikání je jako vedlejší činnost... ale třeba na FÚ k přiznání musím třeba dodat doklad, že jsem na RP? Přehledy na SP a ZP taky poslat, když jsem jim nic nezaplatila?
Děkuji za radu

j.a.n.i
•
27. únor 2018

@lucciem Ne, finančák nezajímá, že pobíráš RP. A přehledy na SP a ZP musíš poslat taky a ZP budeš muset podle toho přehledu doplatit.

petulero
•
28. únor 2018

Ano, daňové přiznání je nutné podat, to samé s přehledy. A zdravotka se určitě bude doplácet a pokud budete pokračovat z žl, jistě budete dle přehledu platit pak i měsíční zálohy(ale je to malá částka, třeba 50,- měsíčně, dle výše vašeho výdělku) .

lucciem
autor
•
1. bře 2018

teď jsem si ty faktury sečetla a je to dohromady do 10tis., není nějaká hranice, od kolikati Kč se musí DP podat nebo je ta povinnost vždy?

lucciem
autor
•
1. bře 2018

Tak jsem si našla, že je hranice 15tis., takže děkuji za pomoc, mám to bez práce aspoň 🙂

j.a.n.i
•
1. bře 2018

@lucciem V tom případě nemusíš podávat DP, ale musíš tam dát čestné prohlášení o tom, žes měla příjmy do té povolené hranice, ale i tak musíš podat ty přehledy na ZP (a doplatit to zdravotní) a OSSZ, takže bez práce to nemáš.

lucciem
autor
•
1. bře 2018

@j.a.n.i aha, moc díky... pokoušela jsem se dovolat na VZP, ale ani po 10minutách mě tam s nikým nespojili... mohla bych se tedy ještě zeptat, u pojišťovny.... v části 1 Pojistné platím - tam nic nezaškrtnu, v části 2 zaškrtnu V roce 2017 pro mne nebyl stanoven minimální vyměřovací základ v měsících 1-12 a důvod f) , v části 4 Zadám ty příjmy, které mi vychází z faktur, výdaje nebudu nejspíše vyplňovat žádné (u DP bych uplatňovala 60% z příjmů, nebo tady mám taky zadat těch 60% ? ) , řádek 4 bude 12, řádek 5 taky 12, řádek 6 nevyplním... a pak Typ zálohy zadám tedy 0 ?
moc děkuji za pomoc