Sleva na dítě - daňové přiznání, mám dodat přílohu?

petcep
21. led 2015

Letos poprvé vyplňují sama danove přiznání, jelikož je o sv vedlejší. Chci se zeptat na odecet na dite.do daňového přiznání napíšu 12 měsíců a částku. Mam také k daňovému přiznání dodat přílohu, ze Já odecet na dite neuplatnuji?

banitram
21. led 2015

Pokud daňové zvýhodnění v roce 2014 neuplatňoval nikdo jiný, napíšete si celých 12 měsíců (u dítěte narozeného v roce 2014 jen počet měsíců, po které je na světě). Do daňového prohlášení vložíte potvrzení o zdanítelných příjmech (na něm bude patrné, zda jste dítě uplatnila či ne) a pokud žijete s otcem dítěte ve společné domácnosti (druh/manže) nebo máte střídavou péči, vložíte i potvrzení od něj, že on v roce 2014 daňové zvýhodnění neuplatnil ....

petcep
autor
21. led 2015

@banitram a to potvrzeni, že slevu ne uplatňoval dostane u sebe v práci?

banitram
21. led 2015

Ano, potvrzení vystaví jeho mzdová účetní

petcep
autor
21. led 2015

@banitram jsem z toho trosku zmatena, jelikož zaměstnavatel mi každý měsíc ve výplatě odečítá dite.zivnost mam totiž pouze vedlejší. Neměla bych ten zmiňovaný papír spis dat Mé mzdove účetní v práci?

banitram
21. led 2015

Aha, takže vy už uplatňujete dítě měsíčně u hlavního zaměstnavatele a jdete si podat daňové přiznání, protože máte ještě vedlejší příjem.
V tom případě dáte skutečně potvrzení od manžela své účetní v hlavním pracovním poměru a toto potvrzení už nedokládáte do daňového přiznání....

petcep
autor
21. led 2015

@banitram mockrát vam Děkuji!