icon

Vrácení daní, budu mít nárok? Rizikové t., konec smlouvy

luckattt
12. únor 2015

Ahoj, prosím může mi některá z vás poradit zda budu mít nárok na vrácení daní za loňský rok. Od 1.1. 2014 do 3.3. 2014 jsem byla v práci, od 4.3. 2014 do 22.7. 2014 doma na rizikovém. Následně mi vypršela prac. smlouva, takže byl ukončen i pracovní poměr. Zajímalo by mě za jaké měsíce mám nárok na vrácení daní. Omlouvám se zda už to tu někdo řešil...vůbec se v tom nevyznám. Děkuji 🙂

spagatice
•
12. únor 2015

Přiznání se podá za celý rok. Kolik vám vrátí se odvíjí od toho kolik jste odvedla na dani za ty měsíce, kdy jste pracovala.

banitram
•
12. únor 2015

přesně jak napsala spagatice - podívejte se na výplatní sáčky nebo na potvrzení o zdanitelných příjmech, kolik jste za loňský rok odvedla na daňových zálohách. Pokud jste něco odvedla, tak se vám přesně tato částka vrátí - protože to asi nebude moc za ty dva odpracované měsíce. Ale musela byste požádat o roční zúčtování nebo podat daňové přiznání, automaticky se nevrací nic ...

valentynkaa07
•
16. únor 2015

@banitram a když přiznání dává zaměstnavatel, tak mi to vrátí kdy? V březnové výplatě?

eva118
•
16. únor 2015

@valentynkaa07 mělo by to být v dubnu- v březnové výplatě.

betelgeuzz
•
16. únor 2015

@valentynkaa07 nejpozději v březnové výplatě,u nás to dělají už v únorové.

petule12
•
16. únor 2015

@spagatice
@banitram holky blbý dotaz a když jsem letos poprvé celý rok na mateřské, tak to vrácení daní nevyplňuji, protože není z čeho, je to tak? 😀

valentynkaa07
•
16. únor 2015

@eva118
@betelgeuzz Díky za odpověď, já jsem samozřejmě myslela výplatu únorovou, v březnu 🙂 ale tak nejpozději v dubnu. Já jsem právě v práci po RD a tak už si nepamatuji jak to bylo.

marcicek84
•
16. únor 2015

ano, máš nárok na vrácení daní, pokud jsi u předešlého zaměstnavatele do 15.2. podepsala roční zúčtování (peníze by byly v průběhu dubna), tak ti to i vminulé práci udělají, pokud jsi to nestihla, měla bys podat sama do 31.3. (peníze by byly do 31.5.). Daně ti vrátí dle mě za 3měsíce - leden, únor, březen (dle zaplacené částky na výplatních sáčcích)

betelgeuzz
•
16. únor 2015

@petule12 přesně tak, pokud jsi neodvedla daně, tak ti ani nemají co vracet. Jenom, kdyby sis čerpala dovolenou, tak by tam něco na vrácení bylo.

betelgeuzz
•
16. únor 2015

@marcicek84 tam neplatí žádné 3 měsíce, zákon říká nejpozději v březnové výplatě.

petule12
•
16. únor 2015

@betelgeuzz díky 😉

marcicek84
•
16. únor 2015

@betelgeuzz - máš to nějaké popletené, psala jsem, že ji daně vrátí za 3 měsíce, kdy pracovala...

betelgeuzz
•
16. únor 2015

@marcicek84 promiň, myslela jsem, že to je odpověď na to, kdy to vrátí.

andrea13031985
•
15. zář 2015

Hezky večer 🙂 mam menší dotaz .Jsem na mateřské dovolené ale od 15.1 chodim na brigádu a beru pravidelně prijem krome mateřské.Mam nárok příští rok na vrácení daní???Dekuji