icon

Vycházíte finančně?

stekkna
15. únor 2017

Holky s jakou částkou musíte vystačit na celý měsíc, když od příjmů odečtete veškeré výdaje? A stačí Vám to?

drzticka81
24. únor 2017

@nikinnna Dik za tip, letos to nevyjde -budeme mit certsve mimino, ale uvidime v dalsich letech 🙂)) ja stejne nemam rada vedro, nedela mi dobre, takze to pocasi by mi mohlo vyhovovat 🙂))

nikinnna
24. únor 2017

@indy2 Albert mi příjde drahý. Zkus Tesco nebo Kaufland 😀. Dneska budeme dělat tortilky se zeleninou a jako maso, tam mám nachystanou vepřovou pelc 🙂'''

garlic
24. únor 2017

@drzticka81 Polsko bylo nádherné, nám se líbilo moc, doporučuji.

kajalka
24. únor 2017

Holky, jen vám vstoupím do automoto diskuze - my potřebu auta vyřešili tak, že jsme koupili za rozumný peníz ojetinu na cng. Provoz nás vyjde levněji, než hromadná doprava a je ekologický.Teoreticky by si auto mělo na opravy vydělávat.

indy2
24. únor 2017

@nikinnna tak to tu nemam 😀 a prave musi to byt nejaky obchod, kam dojdu se dvema detmi 🙂 oproti te Bille je to ale pirad takove "rozumejsi" ty ceny tam..na velke nakupy jezdime Globus ci Lidl 🙂 tortilu bych si dala hned, mnam..

drzticka81
24. únor 2017

@garlic ne, nepotrebuju mit 5 hvezdickovy hotel-klidne kemp.....stale se i na karitatce vyspim 🙂))

drzticka81
24. únor 2017

@nikinnna me zas prislo drahe tesco??? vic nez albert.......🙂)))

kajalka
24. únor 2017

@nikinnna Tesco je snad nejhorší obchoďák, jediný, co je mi sympatický, je nákup online.

kajalka
24. únor 2017

@indy2 No a co online tesco?

drzticka81
24. únor 2017

tak schvalne-jak si kdo mysli, ktery hypos je nejlevnejsi a ktery nejdrazsi?

nikinnna
24. únor 2017

@kajalka díváme se po novém autě a taky uvažujeme nad alternativním palivem. Manžel dává 5 let tomu, než budeme kupovat auto na elektřinu, ale upřímně mám strach, že se pak na "tankování" nedoplatíme, protože pochybuju, že by to nechali zdarma, tak, jako je to často teď...

indy2
24. únor 2017

@kajalka obcas pouzivam 🙂 ale ted uz dlouho ne.. ja v tom tescu neumim nakupovat. Jako drogerii, ovoce, zeleninu nebo mrazene..ale abych tam udelala nakup do zasoby (kdyz uz clovek plati tu dopravu) tak to mi tam moc nejde :-/ ty jejich akce mi neprijdou zadna slava.. ale jako jo, uz jsem objednavala.. treba dnes ten Albert (sla jsem pro par veci na svacu i na zitrejsi obed) a zase 500 vcudu 😀 ale mam jarni cepicku pro T z tchiba a tu jsem potrebovala 🙂 tak snad se mi to vyplati 😂

nikinnna
24. únor 2017

@drzticka81 nejlevnější je podle mě Kaufland, nejraději mám Lidl, nejmíň sympatický je Penny, největší fronty má Albert 😂
Jinak mi teda vážně příjde, že Tesco je levnější než Albert...

kajalka
24. únor 2017

@drzticka81 Myslím, že nejlépe v poměru cena-kvalita se nakoupí v Lidlu. Mezi nejdražší řadím Billu, Tesco a Globus.

indy2
24. únor 2017

@drzticka81 nejlevnejsi podle me Lidl v porovnani s kvalitou.. Nebavim se o fakt levnych nekvalitnich vecech ktere clovek nepotrebuje.. a pak asi ten Albert ..a nejdrazsi rozhodne Billa..za to dam ruku do ohne..tam znam.cenu snad vsech vyrobku za ty roky..a je to sila

drzticka81
24. únor 2017

@nikinnna kukala jsem na tu diskuzi a fotky-vypada to luxusne!!!! musim rict, ze budu na pristi prazdniny uvazovat!!! moc diky za tip!!!

drzticka81
24. únor 2017

@nikinnna hezky jsi to popslala hahaha

drzticka81
24. únor 2017

nejlepsi je, ze nase mesto ma na pocet obyvatel nejvice techto hypermarketu a vsude k nim je blizko 🙂))

nikinnna
24. únor 2017

@drzticka81 je tam moc krásně. My jezdíme každý rok k rodině do Toruně a vždycky u toho podnikáme právě nějaký výlet. Ty pláže jsou opravdu nádherné a je k vidění i spousta památek. Co se týče cen, tak se opravdu člověk nemusí bát vzít dítě na zmrzlinu, protože poměr cena/kvalita je neskutečný...

marion2017
24. únor 2017

@blahova_andrea já to neříkám, ale je spousta lidi, kteří pořad skuhraji, ze nemají, ale kouři, pijou nebo dělají jiné nerozumnosti, zbytečně se zadlužuji. Já jsem parkrat neměla na chleba, ale par dni před výplatou mi to nevadilo a přišlo mi zbytečný sahat na rezervu.Takto jsem nasetrila na základ na byt a proto nebydlí teď v cizím a v podnájmu a platím méně do svého než do cizího. A proto si mužů dovolit více. Do studii při práci jsem vrazila hodně peněz, do jazyku také, ale na základě toho jsem sehnala dobrou práci a peníze se mi za 2,5 roku vrátili. Přemýšlím v dlouhodobém horizontu a když budeme chtít, můžeme jet teď na Maledivy, ale teď si to ještě nedopreju, jelikož to mám jakž tak v kalkulu a počkám si. A vadí mi, jak mi kamarádky předhazuji, jak mám super práci, a dobře peníze, ale nevidí, co jsem do toho vše vložila a kolik úsilí me to stalo a stojí. Ono je to dost velký stres a tlak a hlavně na psychiku a srovnat se s chlapama, vykoucovat čas pro dítě apod. A k tomu příjmu, uz jsem to psala, spousta mých známých vydělává o dost méně, ale mají menší výdaje: dostali baráky, byty, auta, peníze, takže musíš srovnat příjem versus vydej.

marion2017
24. únor 2017

@garlic jestli chceš více info, nápisem si do zpráv?

msimankova
24. únor 2017

@drzticka81 i kvalitou urcite Lidl, dobry Kaufland, obcas Penny, ale ten mi prijde nejak divnej 🙂. Do ostatnich moc nechodim, Billa vede v cenach - kupuju tam jen bile jogurty, tuhle jsem se opravdu smala u zeleniny, proste jsem ty dva bataty za 60,- nekoupila 🙂

marion2017
24. únor 2017

@babovka_babovicka ano, přesně tak jsem to myslela. Což neznamená, ze se nebojím, co bude za dva roky, proto řeším uz teď.

dokument
24. únor 2017

@kajalka my mame pul benzin pul plyn auto

Myslela jsem si, ze globus je z levnějších. Sama tam nechodim, je to z ruky, ale lidi co chodí se tváří, ze je to jak lidl a kaufland, to jsem překvapena teda ☺

garlic
24. únor 2017

@dokument Globus je jeden z nejdražších (i když .... nikdy se to nedá říct obecně, záleží na konkrétních položkách, pokud tam jezdí nakupovat Korrekt výrobky v akci, tak je to možná fajn) My dřív do Globusu jezdili hodně, měli všechny alternativní obiloviny a luštěniny, bezlepkové mouky a výrobky, a to jinde tenkrát nebylo, ale cca před 2-3 lety se hodně zlepšily i ostatní řetězce, tak jsme tam jezdit přestali.)

barchen
24. únor 2017

@drzticka81
Potraviny, ktere nakupuji pro rodinu, mne nejlevnejsi vyjdou v Bille, zelenina obcas v Lidlu. Naopak nejdrazsi je Tesco. Momentalne je ale napr. zelenina extremne draha vsude a k tomu hnusna. Pry je to temi mrazy i na jihu Evropy a severu Afriky. Mozne to je ale nasi obchodnici si k tomu radi pridaji i lokalni mrazy jen aby na tom co nejvic vydelali.

garlic
24. únor 2017

@marion2017 právě, život není černobílý a vše je tak pestré. 😅 Na nás nesedí snad vůbec nic, co se tak zobecňuje v téhle diskusi.

Mne vadí asi jediná věc, a to když si někdo přiznává jako svoji zásluhu pohyb ceny nemovitostí. Taky znám spoustu lidí, kteří od rodičů dostali byt, a to je pak úplně jiná pozice v životě, a já musím vydělat minimálně o desítku víc, abych se jim vyrovnala a po celou tu dobu oni na mě koukají jako na socku, ačkoliv můj příjem je jinde než jejich (u některých profesí se to pozná).

drzticka81
24. únor 2017

@garlic Tak ja jsem od nasich byt dostala jsem tomu rada -mym pranim bylo nezadluzit se -na druhou stranu, oni ten byt nedostali zadarmo - museli ho koupit -je pravda, ze v te dobe se ty byty prodavaly za pakately na dnesni dobu -ale zase po revoluci byly jine penize a jine vyplaty, ze? prodavaly se ty byty majitelum (nase rodina v tomto byte zije od roku 46-jsme starousedlici a skutecne jsme to poridili za ucelem bydleni)-hodne lidi v te dobe toho vyuzilo a byty pote za vetsi polozku prodalo -my ne - jelikoz je to byt po nemcich -skoro se na nej nesahlo dala jsem do rekonstrukce veskere nasetrene finance - jo a na tento byt jsem cekala az do 30 let -babicka tu byla na doziti a jeste by tu zila dale (ma 93), kdyby byla schopna se o sebe starat (ma demenci)-takze vlastne bych tu jeste ani nebydlela a nebylo to moje.......jo ale chtela jsem rict, ze mi rodice byli ucitele -takze ten plat nebyl vysoky, nechali nas vystudovat, nasetrili nam i nejake penize, byty koupily teda dva (tam, kde ziji)-ale muj otec mel jeste dalsi dve zamestnani.......totez ja chci udelat pro sve deti -takze mym planem je poridit jeste nejaky byt (az budu pracovat), at muzu kazdemu diteti neco dat -do hrobu si to nevezmu 🙂))
Jsem za to, ze mam byt bez hypoteky vdecna a myslim, ze i tak zijeme skromne a v tomto pokorne a obdivuji vsechny lidi, kteri tu hypoteku musi platit.....

garlic
24. únor 2017

@drzticka81 tak já se vůbec nechci zabředávat to téhle diskuse bez konce, z mojí strany to bylo spíš konstatování. Prostě to tak je a je vcelku jedno proč. Svoje karty a soukromí tu opravdu odkrývat nijak nebudu, i když si myslím, že by to bylo super počteníčko. 🙂 🙂 P.S. Z čeho chceš platit ty byty, po tom co tady píšeš o vaší finanční situaci? To nechápu zase já.

msimankova
24. únor 2017

@zuzineckah trosku mne zarazil prispevek o normalnim zivote - ja treba ted na nejaky cas mam fin. situaci nic moc, ale rozhodne nezavidim nekomu auto a tak, to jen na okraj. Ale i kdyz jsem na tom byla lip, prislo mi normalni nakupovat v sekaci a ne, nikdy bych nedala za kocarek 25 tisic, kdyz si ho muzu koupit za pulku ve skvelem stavu - o novych kolem 10 tisic si myslim sve. Nebo zrovna ty sekace - naopak mi neprijde normalni davat neumerne ceny za radoby znacku sitou kdesi. Prosim nezobecnovat, ani lide s momentalne mizernou financni situaci nemusi byt mimo...

Strana