Výplata a Exekuce. Jak se to řeší?
Ahoj prosím jak se řeší výplata když má člověk exekuci?
Insolvenční řízení prozatím není možné - špatně napsaný návrh -> máme zamítnuto za cca rok můžeme žádat znovu
Brzy mi skončí RP, nastoupím do práce, když si založím účet okamžitě bude exekutory obstaven. Exekucí je víc a řešíme je postupně. Vím, že mi náleží určitá nezabavitelná částka (jsem vdaná a máme dvě děti). Je mi jasné, že výplata bude ponížena na exekucích. Je možno si bez rizika poslat peníze na účet manžela či známé? Nebo hrozí zastavení? Je možno posílat výplatu na složenku? Má to někdo? Práci bude hledat patrně jako pokladní nebo v nějaké fabrice. A ano vím, že jsem kráva, když jsem pujčku vytloukala pujčkou. Nevěděla jsem jak z toho ven když mi na žádost o pozdržení splátky odpovídali ,,tak si někde pučte, ale zaplatte".
@geilinka Taky mas moznost pozadat o vyplatu v hotovosti. Srazky Ti z ni pochopitelne provedou, ale ten.zbytek dostanes hotove a timpadem nemusis resit zadny ucet.
Přesně tak, kdyz uz teda ta půjčka tak nutně musela byt, tak ji maji lidi aspon platit a nenechat to zajít tak daleko. Nikdo neví proc to neplatil? Myslim, ze si za to kazdy může sám. Kdyz si vezme půjčku na auto a nesplaci to, tak mu musí byt jasne jak to dopadne. A kdybych vedela, ze auto nezvladam splacet, no tak budu radsi bez auta.
@somalicats já nevím co vám vadí na smajlicich 😀ale dobře, je to váš názor za tim si klidně stujte, já vás názor chápu a nechci se tu vážně dohadovat
@somalicats naprosto souhlasim. Nezodpovednost. Pani pořád mele to samé dokola, jako by tim chtela přesvědčit spis sama sebe. Jinak nechápu proc píše porad to stejne.
@michaela1990xx bože a platíte to vy? Ne my 😊 a já vám říkám že nestradame a ne bydlíme na ulici a ne vybíráme odpadky z popelnic 😊 prostě to splaci a je to je to jeho problém, boj, a nevím co ještě ne váš tak proč vám to tak leží na srdci, prostě se tu fakt nebudu dohadovat 😊
@kata172019 čím chci přesvědčit sama sebe? Že nestradame? Že si to chlap platí? Že to je jeho a pouze jeho dluh nikoliv vás? A vy to neplatíte platí si to on sám, z peněz který si vydělá v práci? A prosím vás já nemelu 😊jestl ise nudíte a musíte si tu pohonit ego jak nemáte půjčku, znám spoustu lidí co měli hipo a přišli o barák a musí ji platit do teď a to je též ne zodpovědný 😊tak dámy prosím pokud chcete řešte si tu dal, preju vám krásný vece
@somalicats dekuju to he hedna z moznosti a uplne idealni (hotove nebo slozenkou) jenze co jsem zjistila nejsou k tomu firmy moc vstricne a muze se stat, ze me kvuli tomu nevezmou (co jsem vysleovala ze zkusenosti na internetu). Jestli budu vydelavat 22000 a nechaj mi sedm nebo kolik jedine dobre treba se to bude rychleji umorovat
@michaela1990xx Ja dokazu pochopit treba i pujcky na zakladni vybaveni bytu, pokud nekdo zacina - taky jsme si s mym prvnim manzelem brali pujcku, abychom aspon trochu slusne bydleli, ale poridilo se jen to nejnutnejsi a na zbytek jsme si pak uz postupne nasetrili. Ono se to te pani asi moc nelibi, ze ma muze v exekuci, jinak by tady nevypisovala porad dokola, jak to maji doma uzasne a jak vlastne maji penez dost - ja jsem teda asi divna, ale kdyz uz jsem si neco pujcila, tak jsem se vzdycky snazila to co nejrychleji splatit, abych mela klid a nepreplacela zbytecne na urocich, a spis si pak setrila do rezervy. Takze kdyz se nahodou stane, ze odejde pracka, mycka a spol, tak aspon je z ceho zaplatit opravu nebo nakup noveho spotrebice.
@somalicats souhlasim. Taky sem vždy chtěla zit, tak, abych nemusela jit z vyplaty do vyplaty. Ale měla něco našetřene, kdyz mi něco v domácnosti odejde. Mluvíte mi z duše.
Nezabavitelná částka na 3 vyživované osoby (manžel + 2 děti) je něco kolem 10 tisíc, alespoň myslím. A to jsou peníze, který prostě dostaneš, pokud si vyděláš víc. Spíš by teda bylo dobrý spíš v práci přiznat, že máš exekuce, aby měli na co strhávat, byli informovaní a tobě zbytečně nenaskakovaly penále. Exekuce se pak totiž odečítají i z neschopenky při případný nemoci.
Představte si že se mi nelíbí 😊 a přítel to splacel dal 7 splátek Po 10 k, ale ta paní to tam neodevzadala do firmy, takže že sta tisíc dal 70 k co ta ženská stopila, přítel nebyl jediný a ta žena sedí co pro ty peníze jezdila a pak to neplatil že zdr. A rodinných důvodů ale to už je jeho soukromý 😊 jen píšu ze i když tu exekuci má tak se nemáme špatně! To je celý 🙂 nebo člověk co má exekuci za to musí pykat a nemít se dobře 😊 klido si rypnete to mě že židle ne zvedne, teď to přítel zodpovědně platí a tím pro mne tato debata konci 😊👍🍀
@cikitkapb dekuju. Exekuce bud jak bud prijdou jakmile me zamestnavatel prihlasi. Jen doufam, ze budou vstricni k vyplate (te nezabavitelne castky) hotove...protoze jakmile si udelam ucet obstavi ho bez ohledu na to jeszli tam je cast vyplaty v nezabavitelne vysi nebo cela vyplata.
@tasimia Jj,jenže to by se muselo do bývalé práce. A je otázka,zda to budou mít archivovane. Jinak,průšvih byl ta fikce doručení. On si chce přítel zažádat o insolvenci při té příležitosti nechá udělat přezkoumání pohledávek,aby se tam zas něco nevylouplo podruhé. On je paradox,že to byla exekuce na povinné ručení za prodané auto (proto se rušil poloprevod,bylo víc takových případů) pojišťovna jednou prodejní smlouvu uznala,pak ne,pak zas jo. A to se nový majitel ještě soudil,kvůli údajným skrytým vadam. Takže jsme mu zaplatili pojistku,když to během převodu klepnul a ještě vysoudil prachy za auto,takže ho dostal pomalu zadarmo 😣
@amazonkajanik, většinou to mají. Takže za zkoušku nic nedáš.. nebo i účetní dá potvrzení, kolik vyplatila na exekuci. A za druhé to musí mít uvedené i exekutorský úřad, jaká celková částka tam byla zaslána, takže si dupnout a vyžadovat to po nich!! A pak bych si na toho exekutora posvitila 🙂. No taky pěkná situace...😤
@tasimia Jj,chtěla jsem to řešit,hned jak jsem se to dozvěděla,ale přítel je už tak znechucen systémem, že zřejmě rezignoval. Chce mít čistou hlavu pro mě a pro malého. Mě ale štve,že to bylo zaplacené a přeplacené a misto aby peníze vrátil,tak je vymáhá nanovo. Jako,mě by dal potvrzení i ten judr,co zastupoval kooperativu a vlastně i pojišťovna by měla doložit,že jim byl dluh uhrazen. On totiž ten exekutor je něco jako Vrána ( Jaroš z Chrudimi)
@amazonkajanik že se něčemu divím. Helee ne chápu, že přítel rezignuje, ale tohle ať si nenechá líbit. Nebo ať dá tobe plnou moc. Každopádně hned zítra bych napsala na exekutorský úřad, email ať okamžitě zašlou ukončení exekuce, které ti má přijít do 3 měsíců!! Nebo zajít na soud, zda to tam neleží náhodou, to se stát mohlo taky, protože vím,ze někdy to posílá soud a někdy exekutor.
@tasimia ono už je to zaplacené -zase. Když jsem mu to navrhla,že to dáme na komoru,tak prej,že ho tam podrží. Počkáme na tu insolvenci. Ještě něco má. A bylo by fakt vtipný,kdyby se to prase nenazrany znova přihlásilo. Dvakrát to prošlo,tak do třetice,ne a ona by klapla klec...
@amazonkajanik já jsem si hádky apod, zažila s exekutory s ex. Ale zase na druhou stranu, on si za to mohl sám. Sice okey pak se vzpamatoval, platil, chodil na brigády to mu braly taky, ale od věci jsem zjistila, že se s němí nedá jednat v rukavičkách. Prostě rázně a když to nejde, říct okey ja se obrátím na advokáta a exekutorskou komoru 🙂. To je trošku vyleká.. takže pokud nebudou chtít poslat to ukončení, nebo částku normálně ať jim to takhle přítel řekne.
@amazonkajanik přesně tak, on taky to potom hlídá ten Insolvenční správce 🙂.
@tasimia co to je za svině vím i od lidí. Jsem bývalá doručovatelka a hodně jsem toho vyslechla. Dokonce když jeden pán upozorňoval,ať nedávají do dražby vrtačku,že probiji a může někoho zabít,tak jen pokrcili rameny,že to není jejich starost. Nebo pánovi že vezmou auto. Dvě nemocné děti,co pravidelně vozil do nemocnice. Prej,když dá na ruku 50tis,že mu ho nechají. Šéfová mu je přivezla,zatarasila jim výjezd a oni,že přijela dlouho,ať uhne,nebo že jí to nabouraji. Vůbec je nenapadlo zavolat PČR.pán měl dvě splátky do konce (24tis ze 112tis,dělal rucitele "kamarádovi") prej mu měli strhávat víc. Vykonavatele od Vrány
@amazonkajanik ještě, že Vrána skončil. Opravdu. Taky hodně vím i od ostatních co s ním měli zkušenost, je to fakt prolhané, nadřazené prase.
@amazonkajanik jo a známým sebrali dům za 3mega,kvůli 800,- dluh se záhadně vyšplhal na 240tis(manžel dělal v zahraničí a dopisy výhradně do rukou adresáta). Auto nechtěli,jen ten dům. 14dní před tím jim zemřela holčička na vrozené onemocnění a kluci byli už nemocní také . Když matka děti před exekutorkou klecela a prosila,ať jim dům nechají,ta mrcha jí řekla "o co vám jde,vždyť taky chcipnou "😥😣
Kluci se nakonec vyléčili,našla se medikace, ale známá byla tak psychicky zničená,že jí selhaly orgány. Zdravá,vitální,silná ženská...je 3roky po smrti
@somalicats Jsem si konečně pročetla celou diskuzi, a teda působí na mě slečna se smajlíky tak, že jí přítel nechce o tý svojí hlouposti z mládí nic říct... prej jeho „soukromý“... Opakuje věty, které jí říká on, a to jí podle mě žere víc, než že má přítel dluhy, které nesplácel. Mno pročpak asi? Podle mě, když spolu dva lidi žijou a mají spolu děti, tak zrovna finanční stránka vztahu není to spravný místo, kde mít tajnosti a bránit si soukromí. 🤷🏻♀️
@cikitkapb Taky z toho mam ten pocit. Navic pokud se maji tak dobre, jak ona pise, tak bych za zodpovedne povazovala uskromnit se a co nejdriv ty dluhy doplatit, a pak si teprve dopravat. Takhle mi to spis pripada jako dalsi vycuranci, co maji dluhy na haku.
www.banky.cz Zasílani výplaty na cizí účet poradna
Minuly rok jsem to řešila z kolegyni z práce ty zablokoval exekutor výplatu neměli ani na rohlík.Posílat si ke mně výplatu mi vymluvila naše mzdova účetní tak jsem to zamítla.Snažila jsem se ji pomoct tak jsem exekutorovi napsala Návrh povinné na zastavení exekuce přikázaním pohledávek z účtu. Ani měsíc netrvalo a exekutor zrušil blokaci na účet. Tak že ji i nyní chodi ne zabavitelna částka normálne na její účet.Ale ona má jenom jednoho věřitele. Zavolat všem exekutorum a domluvit se s nimi.Ty obešlou veřitele a určite se najde řešeni.Vždycky má hlavne slovo veřitel ne exekutor.Ten pracuje na pokyn soudu na kterého se obrátí věřitel. A je v zájmu veřitele aby sve peníze dostal tak jsou pro domluvu.Oni ti exekutoři nejsou všichni špatný jsou to taky jenom lidi.Nebyt exekutorů tak jse v živote nedožiju výživného na děti.Jak začal dělat svoji práci za pár měsíců jsem mela peníze na účte.
@kata172019 myslim ze jedinej problem co mate je byt 1+1 pro 4 lidi to je spatny 😏😏😏
@geilinka reknu vam i ja mela kdysy davno dve exekuce takze co mi zustavalo chodilo na ucet pritele a nikdy nic nestopili, myslim ze ani nemuzou kdyz uz si prachy strhavat z platu.
@uplnenormalniholka samozřejmě, pokud ti strhávali z platu, obe dvě pohledávky tak ano. Ale horko těžko ti třeba uspokoji například 9 exekuci, pokud teda člověk nebere na výplatu 40tis ;D takže ty další stojí a exekutor se je snaží vymáhat, bohužel. A nejhorší je pokud máš přednostní. Tak ta ti jde jako první... A ty ostatní jako co? Exekutor nebude čekat třeba dva roky, než uspokojis tu první.

@michaela1990xx No a zatracene dobre. Nejvic me to stve ted kvuli detem. Me nikdo neucil hospodarit s penezma takze kdyz prisla prvni pujcka a pak druha atd furt jsem si rikala vsak se to zaplati ta dalsi prace vyjde...kdyz jsme pak zadali o insolvenci zaplatili jsme 10000 a kdyz pak porovnali uvedene prijmy a skutecne prijmy a majetek (treba prodane auto od ktereho mame prodejni smlouvu bylo stale v basem majetku) zamitli to pro nepoctivy zamer. A pak dalsich 5 let jakykoli novy navrh automaticky zamitnou. Pana ktery nam delal ins. Navrh konzultujeme v pravni poradne.....moje mama sama se do dluhu zasekala az skoncila v insolvenci.
Detem hodlam zajistit jednak nakladani s vlastnimi penezi a hednak nejaky kurz fin.gramotnosti.
Slo mi ted jen o castku ktera mi zustane po strzeni v exekuci. Ikdyz mi poslou nez.castku na ucet s mym jmenem zastavi ho. Naopak budu rada kdyz budou strhavat a snad to aspon zpomali rust.
Ano vim, jsem krava manzel je vul. Oba jsme udelali mnozstvi chyb a bude trvat jeste par let nez se z toho dostanem....ale ja uz pujcku nechci ani videt.