Rozvázání smlouvy u T-mobile. Jak z toho ven?

anny87
1. zář 2019

Ahoy je nějaká možnost odstoupit od T.m jinak než zaplatit poplatek za odstoupení najednou?

Věc se má tak. Zařídili jsme si s přítelem vysoké pausaly s voláním až na Mars, wifinu pro celé město, TV s programy co jistě neexistují, ale bydleli nájem nám platil zaměstnavatel, takže nevadilo že přítel má exekuce. Ale pak já otěhotněla, museli jsme si najít být a zůstal nám t.m a pritelovi exe. a teď to je XX peněz co prostě každý měsíc by se hodili na jiné výdaje. Jde s toho nějak ven??

sudylichozrout
1. zář 2019

@anny87 Kolik mesicu vam zbyva do konce smluvniho obdodi? Obavam se, ze bez oenale se to neobejde. Mozna bys mohla zazadat o nejake odpusteni, kdyz jim vysvetlis situaci.

anny87
autor
1. zář 2019

Právě že ne měsíce, ale roky 🤯🤯🤯 penále jsou pro nás neúnosné. Nase chyba stoprocentně. Zkoušeli jsme to na pobočce, ale bez výsledku. "buď zaplatit odstupné, nebo měsíce a roky platit takovou pálku.

sudylichozrout
1. zář 2019

@anny87 smlouvy jsou vetsinou na 2 roky, co mate za smlouvu? Kolik dela celkova castka? Neda se treba jeste zmenit produkt? Ze byste v ramci smlouvy zmenili slozeni "balicku" a vyradili z nej vetsinu nesmyslu. Zustal by treba jen mobil. Ja jsem takhle uplne v pohode redukovala stavajici smlouvu u UPC, zustal mi tam nakonec jen internet za 500, vse ostatni slo pryc.

gamboland
1. zář 2019

@anny87 Doplaci se 20% MMP (minimalni mesicni plneni).

Priklad: MMP (tedy castku kterou jste se zavazali minimalne platit po dobu smllouvy) mate napr. 2000kc. Do konce smlouvy je 12 mesicu. Vypovedni lhuta je 1 mesic, zaplatite tedy 11x 20% z MMP = pokuta za 1 mesic ze 2000kc bude 400kc x 11 mesicu = 4400kc.

Do MMP a poctu mesicu do konce smlouvy si doplnte vlastni udaje. Rozhodne lepsi zaplatit flastr, nez treba rok platit kazdy mesic zbytecne.

A rada na zaver: kdyz na to nemam a nemam rezervy, tak se priste na nejaky pausal vyserte a mejte dobijeci kartu.

anny87
autor
1. zář 2019

@gamboland ano to vím. My máme 2 pausaly, WiFi, a TV. Takže když to pěkně secetli doplatek byl nečekaný (bože mi jsme trubici) na ten flast bohužel opravdu nemáme. Je to začarovaný kruh, a co dál? Vzít půjčku na vyplacení paušálu?! I to máš jako napadlo.... Ale zdá se mi zase jako chyba.
Radu si beru k srdci.

anny87
autor
1. zář 2019

@sudylichozrout udělali jsem všechno špatně, nechali jsme si smlouvy prodloužit za nove mobily, ale už nám neřekli že ty mobily jsou vázaný na určitý vysoký tarif, takže kdyby jsme chtěli snížit tarif, museli by jsme doplatit ty telefony co jsme "dostali" a kdyby jsme chtěli třeba snížit balíček TV, tak vypadnem s tě jejich magenty a platíme stejně..... Nj. Mají nás úplně pojištěné. 😞😞😞😞

anny87
autor
1. zář 2019

@gamboland kéž bych měla zase jen kredit. 😓

sudylichozrout
1. zář 2019

@anny87 Pujcku si neber! Partner ma na krku exekuce, pujcka je v tuto chvili naprosta kravina. Budete holt muset vic pracovat, najit si k praci jeste brigady. Ty v exekuci nejsi, tobe nikdo nic nesebere, pokud nejste manzele, takze muzes brigadit po nocich, abyste meli na zaplaceni toho vyvazani se. Pritel muze vecer hlidat, ty muzes pracovat treba ve skladu.

anny87
autor
1. zář 2019

@sudylichozrout přítel má dvě práce, dělá často i noční a po noční chodí rovnou na drygadu. Já stále kojím malé satanatko co potřebuje pozornost.

klpoiu
1. zář 2019

Manžel se z nevyhovujícího tarifu vyvázal bez sankcí kdyz se měnily podmínky na přelomu roku. Stačí aby tam proběhla malá změna se kterou stačí nesouhlasit a už se dá od smlouvy odstoupit. Paušál,WiFi,tv je to v podstatě jedno. Zbývalo mu 18 měsíců. Nezaplatil ani kacku.

anny87
autor
1. zář 2019

@klpoiu jak zjistím kdy bude probíhat nějaká změna??

anina32
1. zář 2019

@klpoiu Obávám se že tady to tak jednoduchý nebude...
@anny87 T-Mobile NEDÁVÁ mobily ani nic jiného za prodloužení smlouvy, ale účtuje vám je na splátky. Jestli máš doma písemné měsíční vyúčtování od T-Mobile, tak se podívej kolik dělají splátky z celkové částky kterou platíte. Jestli od nich máte dva drahé mobily, modem a nedej bože i televizor, tak to bude dělat pěknou pálku jenom na těch splátkách. A z těch se nijak nevyvážeš, musíte je zaplatit buď v měsíčně s paušálem, nebo pokud paušál vypočítej, tak celou částku naráz. Tady je všechno špatně, proč si lidi s exekucí v zádech berou věci, který si nemůžou dovolit, na dluh...?

anina32
1. zář 2019

*vypovíte né vypočítej

sudylichozrout
1. zář 2019

@anina32 protoze jsou financne negramotni. Protoze vubec neumi o budoucnosti a svych financich uvazovat, natoz to nejak kocirovat.
Tohle musi byt silena situace...

oveckaluky
1. zář 2019

Máte exekuci a miminko, a potřebovali jste nové mobily, wi-fi a internetovou televizi?
Jako vzít si na to půjčku, to se do toho zamotáte ještě víc.🙈 Prostě jedině brigády, jak už tu holky psaly, víc se poradit asi nedá, protože vyvázat se z tohohle nebude jednoduché. Když si na to vezmete půjčku, budete ji splácet, spoustu peněz přeplatíte a budete na tom hůř, než když budete dál platit internet. Takhle budete mít aspoň ten internet, když byl tak nutný...

anny87
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
anny87
autor
2. zář 2019

@anina32 ano. My telefony dostali k prodloužení smlouvy a k uvazani se na určitý vysoký tarif. (o tom uvazani se jsme ale nevěděli)

anny87
autor
2. zář 2019

@oveckaluky jasně že to nebylo nutné. Že nepotřebujeme mobily, wifinu, ani TV. NEPOTŘEBUJEME. Ale jak jsme si to brali bydleli jsme zadarmo bytě pro zaměstnance, přítel měl před splacení exekuci. Pak já otěhotněla, museli jsme hledat byt a pritelovi naskakali další exekuce....

anny87
autor
2. zář 2019

A proto se ptám jak stoho Ven.

nita1984
2. zář 2019

@anny87 makat,platit, makat, platit a příště víc přemýšlet a číst smlouvy. Jiná rada není

anina32
2. zář 2019

@anny87 Ty telefony jste nedostali, opravdu si nech poslat papírového vyúčtování a uvidíš že je máte na splátky.

klpoiu
2. zář 2019

@anny87 většinou přijde SMS o změnách v seobecnych podmínkách. Ale je to zjistitelné na webovkach. Manželovi to poradil právník, ale třeba u O2 to ale nejde.

sudylichozrout
2. zář 2019

@klpoiu samozrejme, ze to jde i u O2. Jde to u vsech spolecnosti ze zakona. 2 mesice pred zmenou podminek posle spolecnost info (ve vyuctovani, sms, mail) a zakaznik ma narok od smlouvy zdarma a bez sankci odstoupit.

sudylichozrout
2. zář 2019

@anny87 Ja spis premyslim nad tim, jak se vam podarilo do takoveho prusvihu zapadnout. Za co ma pritel exekuce? Jaka je vyse exekuci? Na koho jsou smlouvy u TM a kolik mesicne mate platit? Pokud je vse na priteli, tak bych ti skoro doporucila jednu vec. Ne kazda se mnou bude souhlasit, ale ty mas zodpovednost za miminko a musis volit nejmensi zlo. Bezte od sebe, je to evidentne nezodpovedny clovek, ktery se nezmeni a dluhy bude sekat porad. Odchodem mas moznost z toho vyvaznout s uplne cistym stitem, pokud na sebe nemas zadne smlouvy psane, protoze nejste manzele. Nebudes spoluplatit zadne exekuce. Odstehuj se, najdi si byt, zazadej o prispevky na bydleni, nebo zkus socialni obecni bydleni a zacni znovu a lepe. Pokud ho milujes, jste jinak v pohode, krom dluhu, tak holt makni, abys mu pomohla to splatit a pak nad nim drz pevnou ruku, aby uz tohle nikdy neudelal. A nad sebou taky.

britney
3. zář 2019

Sice nepomůžu ale opravdu mě zajímá jak vysoké jsou smlouvy a paušály když to mate jak říkás na roky uvazane. Já myslela ze max 2 roky?

leymea
3. zář 2019

@britney taky by me zajimalo.

mimi1004
3. zář 2019

Nezlob se, ale když jste to nepotřebovali, tak proč jste si to brali? Ty peníze, co jste ušetřili za nájem, když jste teda bydleli zdarma ve služebním bytě, jste si měli šetřit a třeba se rychleji zbavovat těch exekucí. A ne tím krmit tmobile a teď fňukat, že byste ty prachy potřebovali jinde. Nezbyde ti, než buď zaplatit pokutu za předčasné zrušení smlouvy nebo jít na brigádu či to těch x let ještě nějak vydržet.

martaskaaa
3. zář 2019

Jsou jen dvě varianty. Buď zrušit, ale běží tam výpovědní lhůta, po tu dobu budete muset stále platit a pokutu za předčasné zrušení smlouvy uhradit..
Druhá varianta je najít někoho, kdo by tyto služby využil a smlouva by se na něho přepsala.

sudylichozrout
3. zář 2019

@martaskaaa To podle me neni moc realny. V tech fakturach maji i splatky za zarizeni, to by je museli predat spolu se smlouvou. Nemeli by mobil, nemeli by asi ani TV (bez te se ale zit da). Nevim, no... Prijde mi to cele hrozne prapodivne.

martaskaaa
3. zář 2019

Před RD jsem pracovala u Vodafone. Lidi si brali tarify jen kvůli slevě na mobil a přitom ty služby ani nepotřebovali. Ani se nedokázali spočítat, kolik peněz za 2 roky zaplatí vůči slevě na mobil. Chodili takto hlavně takoví sociálně slabší. A pak když to chtěli zrušit třeba za půl roku, tak čuměli, že by dopláceli, že ten mobil třeba už ani nemají a že to už nepotřebují apod. To jsem milovala. Finanční gramotnost obecně je šílená. Když si clověk si neumí logicky spočítat, zda se mu to vyplatí...
Jinak ti radím, ať si na to půjčku neberete. Spočítej si, kolik bys přeplatila...