icon

Výživné na 6,5leté dítě. Jak řešit mimořádné výdaje?

7. bře 2023

Ahoj holky, anonymně, nechci ventilovat soukromé věci veřejné.
Nejprve se zeptám, kolik vám platí výživné na 6,5lete dítě?
Mě platí 3500 už 5 let a myslím, že za tu dobu se poměry docela změnily. Navíc nás čeká první třída, takže si myslím, že je nárok na zvýšení.
Každopádně k věci. Mimo jsme se dohodli, že mimořádné výdaje na půl (školka výlety, lyžák, zimní boty atd.) Jenže teď už se dvakrát cuka (oblečení na lyžák 1500 a 5ti denní pobyt se školkou 2800). Pokud to není v rozsudku tak mám asi Smolíka co.. přitom logicky proč bych tolik peněz měla platit sama? 😑 Peskuje mě za blbosti, třeba že jsem nechala ostříhat vlasy bez jeho svolení, ale pak platit, když je takový otec roku, to už ne. Přitom to nejsou peníze pro mě..
Děkuju za vaše postřehy a jak to máte vy ..

Strana
z2
veronikav31
16. bře 2023

@cattus u nás máme klasické školky+dětské skupiny+soukr.skolku.klasicka školka se od dětské skupiny cenově neliší,jinak už je na tom soukr.skolka i soukr.skola v malotřídkach je na tom cenově úplně jinde.klasicka škola se též neplatí kromě plavání, kroužků a lyzaku v 6.tride.na tábory přispívá naše zdrav.pojistovna(okolo 1000kc),někomu přispívá i zaměstnavatel (jak kdo to má nastavené v práci).vyzjistit a čerpat co jde.vsak se snad lze domluvit i s chlapem,že pokud by mu zaměstnavatel přispíval tak by to nešlo z jeho kapsy

cattus
16. bře 2023

@veronikav31 ale já mluvím o Školce / škole v přírodě. Je to v podstatě jakýsi týdenní pobyt mimo školku/školu . A ten se bohužel platí.
My letos máme konečně (od Covidu 2x odloženou) Školu v přírodě. Pro školáky povinné, pro skolkacky dobrovolné. I přes příspěvek od obce a sponzorů doplacime ještě 2800,- za 5 dní pobytu s rozšířenou plnou penzí (snídaně, oběd večeře plus svačinky).

autor
19. bře 2023

@veronikav31 chodí do normální školky

evkamama
9. čer 2023

Ahoj, na syna (8) dostavam 6.000,- Kč. Nic navíc mi ale exmanžel neposílá, kupuje mu jen dárky. Ale byli jsme tak domluveni.

byra
9. čer 2023

Dcera 6 let výživné 2 tisíce. On bydlí u své přítelkyně v jejím domě, má plat 23 čistého. Nic navíc nedá, ani na narozeniny, na vánoce ji koupil pexeso a omalovánky. Já jsem na RD, ještě mi vyčítá, že ji neplatim nějaké kroužky a proč jsem mu neřekla, že jako předskolaka za ni neplatim skolkovne. Jen stravné v MŠ je 1000 Kč. V září jde malá do školy, takže budu žádat o zvýšení. Koukala jsem na tabulky a měla bych mít nárok na 3600, žádnou jinou vyživovací povinnost nemá. V našem městě soudy dávají nižší výživné, když měla 1,5 roku platil 1000 Kč. KdZ šla do školky tak ty 2 tisíce. A kolikrát to z něj musím tahat

jednaio
29. říj 2024

To co tu ctu, je docela smutne. Ja platim na sveho syna (v lednu mu bude 6 let) 6.000 mesicne. Platim to "rad" (to myslim vazne), jenze byvale manzelce je to malo a stale vymysli, co by ze mne jeste dostala navic. Na kazde boty za par stovek chce polovinu atd atd. Ze skolkovne neni zapocitano v ramci vyzivneho atd. Netusim, co by rekla na Vase pribehy.

enoli
29. říj 2024

@malinkata tak to je snad v pořádku, ne? Děti mají dva rodiče a oba se mají podílet na jeho nákladech. Děti nemůžou za to, že se dva dospělí rozvedli a už vůbec ne za to, že si např. tatínek pořídí jinou rodinu. Především má vyživovací povinnost ke svým prvním dětem a pokud to nezvládám, nemá si pořizovat další...

enoli
29. říj 2024

Požádejte o zvýšení, samozřejmě záleží na příjmech ex, ale je to málo.

jancazao
29. říj 2024

@enoli právě jsem otce poprosila, ať synovi zaplatí půlku lyžáku. Řekl mi že lyžování je pro snoby a vůbec si nemyslí, že tam syn musí jet😱🤦🏽‍♂️

enoli
29. říj 2024

@jancazao tak to je debil

Strana
z2