icon

Zálohy na ústřední topení. Kolik platíte v paneláku?

radarova
6. říj 2020

Ahoj holky, zajímalo by mě, kolik platíte zálohy v paneláku na topení. My máme byt 80m, letos nám tady družstvo údajně změnilo topny tarif, stoupačky máme do 10' ÚPLNĚ studené a platíme 945kc. Jak to máte prosím vy? Díky!

deaneira29
•
6. říj 2020

Měsíční zálohu máme 900,- být 75 m, s tím že jsme první patro a polovina bytu je nad sklepy takže od země je zima. Letos poprvé budeme už v zateplenem paneláku tak uvidíme co to udělá, ale jinak nám každý rok dost peněz vrací. Pokud máte studené stoupačky není zřejmě někde správně odzvdusneno. U nás je zvykem když se začne topit je cedule všichni na chvilku pustíme topení na max a v posledním patře se odzvdusni u majitelů topení a máme klid.

ireniq
•
6. říj 2020

My platíme za podobný byt 1075 měsíčně, něco málo nám vrací, max.par stovek za rok. Vyúčtování je část podle měřáků na radiatorech (přímo vaše spotřeba) a část rozpocitana spotřeba celého domu, takže i kdybyste netopili vůbec, stejně budete za teplo platit a ne málo...

krista25
•
6. říj 2020

Platíme 1000 Kč za 55 m. 🙂

orisek56
•
6. říj 2020

to nemusí být odvzdušněnim, spíš je to špatně vyrovnané hydraulické vyrovnání topné soustavy, pokud je to panelák a 10 patro, musí být dostatečný, tlak v topném systému, popřípadě špatně nastavení otáček čerpadla. Pokud by to bylo zavzdusneni, tak bude slyšet takové syceni vzduchu. Teda ze strany mého může technická rada.

tasimia
•
6. říj 2020

900kc a 60m.

mirilis
•
6. říj 2020

My 1700kc měsíčně za byt 75m, takto vysoka záloha je skrz to, dříve nebyly meraky, tak se to rozpocitavalo dle velikosti bytu, poslední 3 roky mame meraky na radiátorech a je to o dost lepší,zálohy sice zůstaly stejný, ale hromadu peněz nám vracející.

radarova
autor
•
7. říj 2020

Diky všem. Odvzdusnene to mame. A pokud je pod 10'C tak zacinaji být stoupačky vlažné az teplé. Toto je prvni rok, kdy mame v bytě fakt zimu a stoupačky neustale studené. Bohužel jsem zřejmě jediná, které to přijde divné, tak se ptám. Družstvo mi reklo, ze měnili tarif na teplarne, takže dokud nebude mrznout, tsk si nezatopime. Jo a dum je 10ti patrový, my bydlime v 5.p.

orisek56
•
7. říj 2020

@radarova obraťte se já firmu co vám to dělala a provádí vám tam pravidelně servis a revize. Tohle od vzdušné ni není, to je většinou až ten poslední problém. Viz rada výše (můj muž je topenar)

radarova
autor
•
7. říj 2020

A úplně studené stoupačky do 10'C venku asi normální není, ne? Minimálně vám všem asi vlazi, že? Nebo spíše hřeji