icon

Zdrav. a soc. pojištění na jeden měsíc - mezi RD a MD

eicul82
5. pro 2014

Asi mám problém ☹ Poslední rodičák mi přijde ted v prosinci, jenže jsem si neuvědomila, že je to vlastně zpětně.... no a nástup na novou mateřskou mi to vychází 6 týdnů před od ledna. Takže ted nevím co s prosincem skrz sociální a zdravotní. Já teda něco odvedu, ale nevím kolik, protože jsem v prosinci 14 dní v práci, ale není to hlavní prac.poměr, ale smlouva na dohodu o prac.činnosti a ještě mně napadlo, že bych mohla jít na tu mateřskou už 8 týdnů před a to vychází od 23.12.
Nevíte někdo jak to je? Jak z toho ven?

eicul82
autor
5. pro 2014

Kolik se musí minimálně zaplatit na tom pojištění, nevíte?
Nebo stačí se nahlásit na pojištovně jako pečující o dítě do 4 let?
http://www.cssz.cz/cz/o-cssz/informace/media/ti...

j.a.n.i
6. pro 2014

@eicul82 Počkej, počkej, klid, podáváš málo informací... ten nárok na další mateřskou budeš mít z jakého tiutlu? máš paralelně ještě trvající pracovní poměr nebo ji budeš mít z té DPČ?

eicul82
autor
6. pro 2014

@j.a.n.i nárok na mateřskou budu mít z hlavního poměru, kde jsem momentálně na rodičáku

j.a.n.i
6. pro 2014

@eicul82 A kolik je přesně dítku, resp. kdy mu byli / budou 3 roky?

eicul82
autor
6. pro 2014

@j.a.n.i 3 roky mu budou v červnu

j.a.n.i
6. pro 2014

@eicul82 Tak v tom případě nemusíš řešit vůbec nic a klidně můžeš na PPM nastoupit až od toho ledna.

eicul82
autor
6. pro 2014

@j.a.n.i Fakt? A můžeš mi prosím napsat nějak ve zkratce odůvodnění? 🙂

j.a.n.i
6. pro 2014

@eicul82 Protože jsi stále na rodičovské dovolené a z tohoto titulu máš placené zdravotní.

eicul82
autor
6. pro 2014

@j.a.n.i No ale když už mám vyčerpaných celých 220tis, tak z pohledu úřadu práce mi skončila přece, něco jiného je nahlášené volno u zaměstnavatele a to s placením zdravotního pojištění nesouvisí, ne? To pojištění za mě platí stát přece.

j.a.n.i
6. pro 2014

@eicul82 Ale souvisí, stát za tebe platí pojištění z titulu té rodičovské dovolené nahlášené v práci.

eicul82
autor
6. pro 2014

@j.a.n.i Tak to by bylo fajn, díky za odpovědi.