icon

Zvládání ztráty příjmu: Když partner odmítá pracovat po krizi

dada9999
23. črc 2022

Můj muž měl slušnou práci , několik poboček , 3 desítky zaměstnanců . Já jsem po nehodě v id
Jedno dítě nezletilé a jedno zletile bohužel pracuje a žije nimo Evropu . Covid doba udělala to ze proste muzovi pobočky byli po té druhé vlně nuceny zavřít ..
stalo se fakt ze dne na den . Doplatili jsme hypotéku , zaměstnanci dostali také svoje muselo se vše srovnat a najednou nic .. muž úplně kapituloval .. max vyjde ba zahradu přestal chodit mezi lidi ( 51 let ) já vůbec nechapala nic .. ale obratem mě kamarádka nabídla abych ji pomáhala v její firmě .. takže ke své nemoci Jak kamarádka potřebuje ji pomáhám s administrativou . ( do klasik práce nemám s id šanci )
Myslela jsem ze to budu dávat ale po 6 měsících jedu na doraz už začínám chápat ze mě dali 2 stupeň . A nedoporucili zatím práci . Ale jak z toho samozdrejme musíme platit složenky jídlo atd . Muž nic fakt nic . K lékaři ho nedostanem . Dnes moje dospělé dítě prilita už je od včera v letadle , a uvidíme . Říká mě ze takhle to dal nejde to vím taky , ale s nim nehnem .
Proste pan podnikatel ( a ve svém oboru fakt byl dobrý ) tak nic nového neotevre / covid covid covid / a do práce nepůjde . Resil jste tohle někdo ? Nebo takového ,,🤦🏾‍♀️Y” mám jen já ..

Strana
z2
optimistic
24. črc 2022

@malytlustyhroch Naprosto souhlasím. Moc pěkně napsáno. Z vlastní zkušenosti vím, jaké škody dokáže napáchat to, když někdo lpí na materiálních věcech. Kam podnikání patří. Znám spoustu lidí, kteří onemocněli a třeba i umřeli, když přišli o podnikání, o chalupu, o barák. Taky je hodně časté, že rodiče nutí jejich děti v podnikání pokračovat a ty jsou pak z toho nešťastné. Nebo celý život řeší, aby náhodou jejich dítě po smrti neprodalo chalupu, barák. Důsledkem je pak nespravedlivé dědictví a rozepře v rodině. A stejně to jednou nějaká generace prodá nebo třeba podpálí....Nebo když si chlap koupí drahé auto a pak je jeho otrokem, protože se o něj strašně bojí...Bohužel vše je velmi časté a ti dotyční nevidí, jak tím ničí ostatní.

jjasmina
24. črc 2022

@dada9999 já bych takoveho chlapa hnala teda

mourovatakocka
24. črc 2022

@jjasmina Jasně, roky pracoval, živil rodinu a jak to nejde, šup rozvod.

jjasmina
25. črc 2022

@mourovatakocka spíš to není důvod, aby on teď jen ležel na gauči a teď ho živila ona

levandule_k
25. črc 2022

@mourovatakocka Pokud se ona starala o děti a domácnost, tak je to také práce, akorát není placená a ani se skvěle nevyjímá v životopise, že jsi taxikařila po kroužcích, dělala kuchařku, uklízečku, učitelku, zásobovatelku, ošetřovatelku, kouče atd., protože se těmto činnostem říká péče o děti a domácnost. Navíc paní má invalidní důchod asi z nějakého důvodu.

@dada9999 Je muž vedený aspoň na úřadu práce? Nebo si platí zdravotní pojištění sám?

Strana
z2