Zvykání na nový domov
Dobrý den,
přicházím s dotazem na rozvod, stěhování a navykání dítěte na nový domov.
S mužem se budeme rozvádět. Nyní bydlíme v našem domě 40 km od bydliště obou našich rodičů. Máme dítě - 4 roky.
Já dům nechci, chci se odstěhovat blíže rodičům, jsou tam školky s výhodnější otvírací dobou, mamka by mi mohla vypomoct s hlídáním, do práce bych mohla chodit pěšky.
Muž si stále nepřipouští, že by k rozvodu mohlo dojít.
Komunikuju to s ním, ale nechce poslouchat, nebo vše stačí do emocí a hnípe se v minulosti, chce to pochopit a něco s tim dělat. Já už chci řešit jen tu "technickou" stránku věci. Rozvádět se nechce, dům by chtěl, ale nevydělává tolik, aby mohl hypotéku přepsat jen na sebe. Jak by to bylo s péčí neví... možná stříkačka po týdnu, ale určitě by chtěl, aby dítko chodilo dal do školky tady, v nynějším místě bydliště.
Jen předem upozorňuji, že snaha o překonání krize byla. Muž však vždy otočil veškerou zodpovědnost za záchranu vztahu na mě. A dela to stále. Už mě to nebaví a nechci mít po svém boku muže, který je nezodpovědná slibotechna, co očekává péči, jako bych byla jeho matka.
Rozvod je ve fázi chystání návrhu na péči o dítě a rozvod. V listopadu bych mohla mít volný byt k nastěhování.
Takto černé na bílém se to muži teprve odhodlávám ukázat a říct. Mám z jeho reakce strach.
No můj dotaz je: jak byste postupovaly? Kdy to říct muži a jak na nové bydlení navykat dítě? Je to citlivé stvoření a nechci mu dělat šok náhlou změnou školky i bydlení a ještě k tomu bez táty.
Vím, že to nebude tak snadné, protože na tyto změny potřebuji souhlas otce. Taky ale počítám s variantou, že bude muž nepříčetný, a nejspíš pro mě osobně bude bezpečnější jít na ten byt co nejdříve.
Nějaké možnosti v hlavě mám, asi je hlavní oznámit to muži a snažit se v klidu domluvit s ním. Přesto bych ráda znala vaše zkušenosti nebo názory. Víc hlav víc ví a třeba nevidím možnosti, co vy uvidíte.
Dámy, které máte zkušenost, kdy jste se vy stěhovaly, jak jste postupovaly?
Děkuji za odpovědi.