Bojím se střídavé péče
Ahoj holky,
přítel se se mnou před půl rokem rozešel, neměli jsme nějak výrazné problémy, ale chtěl si užívat tak mě nechal. máme spolu dvě děti - kluka 7 let, a holku 1 rok. Jak se se mnou rozcházel tak sliboval hory doly, že nás nechá bydlet u něj na baráku, aby starší dítko nepřišlo o domov, který miluje a on se mezitím odstěhoval k rodičům. zpočátku vše fungovalo, chodil děti hlídat když jsem potřebovala (chodím 3x týdně vypomáhat na 2 hodinky) , peníze nám nechával tak jako předtím. Před nedávnem jsme se pohádali , teď mi začal vyhrožovat ,že poletím z baráku, ale sama. (má peníze tak si myslí že stím vzmůže všechno :( )
Prosím nevíte někdo jak přibližně to potom probíhá? máme případně kde jít, samozřejmě chci aby děti pořád měli svého tatínka ( k dětem se chová docela dobře) , ale bojím se abychom je pak neměli týden a týden, nedejbože aby soud určil děti třeba jemu. v jakých případech to takhle soud určí? staršího nemá v rodném listě, nějak se na to zapomnělo, může to nějak taky ovlivnit ?
Děkuji
Tak urcite zacnete podnikat kroky- Odpod + pravnik. Dale se snazte zaridit so bydleni, i kdyby jen garsonku! Davejte si co to jde stranou penize, a mate rezervu pro dalsi obdobi. Na socialce se hned poptejte na co mate narok- nejake davky? At jste pripravena a ne vydesena! Hodne stesti!

Zajdi na OSPOD (odbor sociálně právní ochrany dětí) a tam ti se vším poradí