Chci soudně ověřit výši alimentů otce, jak postupovat?

posibilities
28. zář 2013

Dobrý den. Rozešla jsem se s přítelem a máme 10 měsíční dceru. Mám jen rodičák 7600 kč a platím nájem cca 10 000 kč a tudíž si budu muset zažádat o příspěvek na bydlení. S přítelem jsme se domluvili že mi bude platit 3000 - 4000 kč na dceru. Ráda bych se zeptala kam zajít a co udělat proto, abychom to měli soudně ověřené? je třeba si na to najít svého právníka? nebo stačí jednorázově za nějakým zajít? Četla jsem, že když žádám o příspěvek na bydlení, musí být výše alimentů potvrzená soudně, prý to nestačí dohodou. Děkuji za odpověď.
Druhá věc je, že jsem k tomu těhotná. Po narození druhého dítěte budeme muset všechno ohledně alimentů absolvovat znovu? (manželé nejsme, ale přítel si i druhé dítě zapíše jako své).
A poslední, přítel si k 1.10. změní trvalé bydliště, znamená to tedy že o příspěvek na bydlení za 4.čtvrtletí si již budu moct žádat bez jeho příjmů?

Děkuji!

evitaa
28. zář 2013

Soudně ověřit? Co zajít na soud?

aneta0707
28. zář 2013

pokud si zadas o prispevky, tak to musi byt od soudu. nestaci na soude potvrdit dohodu, ale normalne zazadat o svereni do pece a k tomu urceni vyse alimentu. a nezapomen, ze si kvuli prispevkum musis zazadat i o alimenty na sebe. ty musi byvaly pritel platit do veku 2 let ditete. a kdyz se bude divit, tak mu pripomen den, kdy byl na matrice podepsat otcovstvi - je na tom papire napsano, ze se musi starat i o tebe.
a myslim si, ze to potom budes muset udelat znovu az se ti narodi dalsi prcek.
pevny nervy a hodne stesti
@posibilities

posibilities
autor
28. zář 2013

Dekuji moc. Znama mi rekla ze musim zajit na socialku - obor pece o dite a tam ze to se mnou vsechno vyridi.... a to az se to vsechno vyresi, tak az pak si muzu zazadat o prispevek na bydleni? nebo to muze jit zaroven? Dekuji