Drogově závislý otec a soud

mimiismith
9. bře 2016

Mám s byvalim přítelem dvouroční dcerkum jsme před soudem. Ale přítel je drogové závislí. Do návrhu jsem na soud jsem psala, ze chci aby se s malou vidal budto s treti osobou, nebo aby byl nejdrive testovany nez si malou bude brat. Na schůzce na OSPODU, kde se mi soc. Pracovnice pomalu vysmála, že to takhle nefunguje , jsem šla do K-centra žádat o pomoc (už jsem tam byla dříve )... Teď cekam, kdy se soc.pracovnice ozve paní do K-centra a půjdeme na schůzku společně. Můžete mi prosím někdo napsat vaše zkušenosti ? Ať vím, jestli mám aspoň nějakou naději ? Děkuji moc.

majkoz
9. bře 2016

Ahoj. V této problematice se nevyznám, tak jen svým příspěvkem se pokusím Tvou otázku tu trochu aktualizovat🙂Třeba se někdo ozve.... Podle mne, je u každého stání u soudu, který se týká svěření dítěte do péče...styk s dítětem...atd, přítomen někdo z OSPOD, kdo bude zastupovat dítě, kdo zná reálie, kdo ví, co pro dítě je vhodné,přínosné(styk s narkomanem asi ne e). Spolupracovala bych tedy s úřednicemi z OSPOD. Nevím, co přesně čekáš od K-centra? Co já vím, tak provázanost mezi K-centrem a sociálkou asi není, ne? Podle mne, to, co žádáš, tedy kontakt s třetí osobou, nebo po testech, je relevantní. Ale jak jsem psala výše, snad se ozve někdo, kdo tomu rozumí ... Hodně štěstí a zdraví

mimiismith
autor
10. bře 2016

Právě, že JA to s OSPODEM řešila, a tam se mi vysmáli, že takhle to nefunguje a oni nemají pravomoce a podobně. K-centrum právě s OSPODEM spolupracuje, proto jsem se na ne obrátila.

vineta
13. bře 2016

@mimiismith OSPOD pravomoce nemá, ale po soudu můžeš žádat tzv. asistovaný styk dítěte s otcem z důvodu drogové závislosti otce. Pak záleží na rozhodnutí soudu. V případě, že by tak soud rozhodl, určil by časy a místo, kde otec dítě za přítomnosti nékoho uvidí. Problém je, že rodinných center je málo. Další možností je požadovat zákaz styku.