Jak řešit psychický tlak od bývalé tchýně?

mojsha
22. bře 2017

Ahoj holky,

V prosinci loňského roku jsem odešla po vzájemné dohodě s manželem ze společné domácnosti, mezi sebou nemáme sebemenší problém, co se týče dětí i vyrovnání řešíme vše v klidu bez hádek, zůstáváme přáteli a ctíme se. Problém je v mé bývalé tchýni, neustále mne bombarduje smskami, maili dost nevybíravým způsobem, píše dopisy mé matce, můj bývalý je její jediný syn, vinu našeho rozchodu vidí pouze na mě, vyslicha děti když jsou zrovna s bývalým a tahá z nich info k mému současnému​ životu, mám nějakou šanci se bránit?
Díky za rady

annasmyckova
22. bře 2017

blokovat mail, telefon...nebo změnit číslo..je to klasický stalking, kdyby s tím nepřestala (ani třeba po domluvě syna- tvého exmanžela), dá se podat i trestní oznámení (nebo jí tím alespoň pohrozit)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Stalking

netopejr
23. bře 2017

Viz výše. Tvoje mama at dopisy necte, a rovnou vyhazuje.
Resila bych tp zachazeni s dětma - nejde se s.ex domluvit, aby se s ni s nima nesykal,.nebo aby u toho byl a zabránil tomu?

astyna
26. bře 2017

mobilní číslo zablokuj na pobočce operátora, kde se tě rovnou zeptají, zda to chceš nahlásit na policii. Vlastní zkušenosti, fakt doporučuju, pokud nemáš černou listinu přímo v mobilu. Maily můžeš bloknout přece taky, dopisy nečti, bude se zastávat jediného synáčka, co taky čekat...Hlavně že s ním jsi v pohodě.