Jak sepsat dohodu o styku s dětmi?
Ahoj, máte někdo podepsanou s bývalým partnerem dohodu o styku s dětmi? Sami nebo na OSPODu třeba? Potřebovala bych nějaký vzor... co vše tam napsat a tak.
Nám ho sepsala paní z mediačního centra, kam nás poslal soud, jelikož my jsme se absolutně nebyli schopný dohodnout. Až po několika sezení, jak spolu tak každý sám, jsme se k něčemu dobrali. Bylo tam napsáno jaká bude péče (my střídavá), kdy se budou děti předávat, jak to bude o Vánocích, prázdninách. Co v případě nemoci. Někdy se prý řeší i narozeniny, Velikonoce apod ale my jsme to neřešili, Velikonoce neslavíme a narozeniny se dají oslavit u každého rodiče v jeho víkendu.
@krtcice potřebuju něco sesmolit. Tuším, že mě s tím pošle do háje, ale než půjdu na soud, musím to zkusit. Když vám nařídili mediaci, už vám v tu dobu upravili styl, nebo jak to bylo?
@krtcice potřebuju něco sesmolit. Tuším, že mě s tím pošle do háje, ale než půjdu na soud, musím to zkusit. Když vám nařídili mediaci, už vám v tu dobu upravili styl, nebo jak to bylo?
@marimanta omlouvám se, včera jsem tu nebyla, nebylo mi dobře. Než jsme měli dohodu sepsanou, měli jsme už tou dobou na přání dětí střídání po 2-3 dnech kvůli zvykání. Ale my s ex bydlíme naproti sobě přes silnici, takže děti si mohly chodit jak chtěly. Defacto se to nechávalo na dětech.
Náležitosti dohody rodičů o úpravě poměrů k nezletilému dítěti:
- označení matky,
- označení otce,
- označení nezletilých dětí, jichž se dohoda týká,
- v článku I. popíšeš, od kdy do kdy jste s otcem žili v postavení druha a družky a že se vám v rámci tohoto partnerského vztahu narodily děti xy,
- v článku II. uvedeš, že je vaše partnerské soužití trvale rozvráceno a že i přes rozpad vzájemného vztahu máte zájem na zachování dobrého vztahu nezletilých dětí k vám oběma a proto jste se dohodli na následující úpravě výchovy k nezletilým dětem a pak bude následovat ten popis, na čem jste se dohodli, pokud jste se na ničem nedohodli, tak si ujasni, zda chceš společnou péči, střídavku či výhradní péči a podle toho rozepiš, jak ten styk bude probíhat + by tam mělo být uvedeno, kde děti budou mít trvalé bydliště;
- v článku III. uvedeš, jak jste se dohodli na výživném (to se odvíjí od toho, na jakém způsobu výchovy se dohodnete),
- pokud si tu dohodu budete chtít nechat posvětit soudem, pak tam do článku IV. připíšeš, že ji uzavíráte jako podklad pro opatrovnické řízení. A nemělo by chybět prohlášení, že dohodu jste si oba přečetli, s jejím obsahem souhlasíte a uzavíráte ji na základě své pravé a svobodné vůle.
Pak už jen přidáš datum podpisu a podpisy (úředně ověřené).
Děkuji, nějak jsem to s pomocí chat gpt sepsala, stejně si to odmítá přečíst.

Nám ho sepsala paní z mediačního centra, kam nás poslal soud, jelikož my jsme se absolutně nebyli schopný dohodnout. Až po několika sezení, jak spolu tak každý sám, jsme se k něčemu dobrali. Bylo tam napsáno jaká bude péče (my střídavá), kdy se budou děti předávat, jak to bude o Vánocích, prázdninách. Co v případě nemoci. Někdy se prý řeší i narozeniny, Velikonoce apod ale my jsme to neřešili, Velikonoce neslavíme a narozeniny se dají oslavit u každého rodiče v jeho víkendu.