icon

Jak správně stanovit alimenty na dítě? Rady a zkušenosti

makkyv
4. čer 2022

Ahoj maminky, prosím o vaši radu, tady mi vždy nejlépe poradíte😊🫶🏻
S ex mám malou, nechce ji, takže jsme spolu samy uz od narození 😊 Teď má 19 měsíců. Byli jsme teď u notářky si sepsat dohodu o alimentech, sice zájem nemá, ale co se týče tohoto je rozumný. V příštím roce bude malá už chodit do školky (doufám🤣) a tudíž ve zprávě máme napsáno “S přibývajícím věkem, zvýšení peněz) no, tak se chci poradit. Řekla jsem mu, že buď mi bude platit tolik kolik mi platí teď (3800,-) a na školku půlku přispívat nebo zvýšíme alimenty. On řekl, že uz se tím zabývat nechce a nechce to řešit půl na půl, prostě chce mít klid, tak že až prý budeme řešit školku, tak se mu mám ozvat a domluvíme se na zvýšení. Ok.. a teď prosím kolik bych mu tak měla rict? 😏 Vůbec nevím kolik co takhle stojí… plat jeho neznám a k soudu naštěstí nechce, uf .. ještě ty tahanice by mě jeblo 🤣 Jen prostě nemám zkušenost.

Děkuji🌸

Strana
z3
somalicats
8. čer 2022

@makkyv Jogurt - čerstvé mléko ohřeju na 40-42 stupňů, na 2 litry mléka vmíchám lžíci bílého jogurtu (buď z předchozí dávky, nebo jeden bílý malý koupím - ono to nejde rekultivovat donekonečna), a nechám temperovat při těch cca 40° - já na to používám multifunkční hrnec, ale jde to i nechat třeba zabalené v peřinách, alespoň 8 hodin. Dělám 2 litry jogurtu naráz, u nás se to sní běžně během týdne. Přesnídávky - svařím jablka (ty jsou základ pro jakoukoli ovocnou přesnídávku) s trochou vody, podle sezóny přidám ovoce - přes zimu buď nechávám samotná jablka, nebo s banány, v létě podle toho, co se zrovna urodí - teď jsme byli na samosběru jahod, takže máme jahodové 😀. Když je to moc řídhé, zahušťuju práškovým vanilkovým pudinkem.

makkyv
autor
8. čer 2022

@somalicats Zkusím, moc děkuji ❤️🤩🤩🤩🤩

somalicats
8. čer 2022

@makkyv Zkus. Na tu jogurtovou kultivaci doporučuju bílou Hollandii, z ní mi ty jogurty drží asi nejlíp.

makkyv
autor
8. čer 2022

@somalicats On to je taky asi nejlepší bílý jogurt.. děkuji 🍀

Strana
z3