Jak získat plnou péči o dceru při stěhování?
ahoj, s bývalým manželem máme od roku 2019 ve střídavé peci dceru (10let), soud to tenkrát udělal střídání co dva dny, naštěstí v tomhle mi pomohl covid, kdy jsem řekla, že tohle střídání nejde a dohodli jsme se tedy na týden a týden.
po case jsem si našla partnera, budeme spolu 4 roky. Žije na vesnici, 80km za Prahou, má dva syny. S naší malou si všichni rozumí, má tu svou partu kamarádů....leta jsme sem jezdili jen na víkendy, ale nastává situace, že se sem budu stěhovat....
a ted...vození malé do Prahy do školy bude docela masakr.
Otec se sice stará, ale tak nějak po svém...dcera je častěji v hospodě klidně i skoro do desíti do večera, když má jít druhý den do školy, něž s kamarády na hřišti. Bohužel u něj žádné ani nemá, jelikož s ní nikam nechodí. Dcera ho má ráda, ale já bych radši měla dceru ve své péči....bojím se ale, ze mi soud nevyhoví, protože já jsem ta co se stehuje...i když by sem mohla chodit do školy a má tu kamarády...
jsem bezradná a mám ze všeho strach
@tereziezavily o soudu tady konktretne nic nepisu.. napis to jeste 10x jestli ti to pomuze.. ze nekdo nenapise uplne presne ze to sjou soudem vymerene alimenty nebo dohoda mezi nima, jeste nic neznamena.. nicmene ja byvh to napsalla podobne 'ze od ex mam xtis'.. a to to mam pekne prosim soudne dane vyzivne na dite..
@tereziezavily Zkus mrknout do diskuzí - skoro všude, když otec posílá alimenty, tak ženy píšou: "Posílá mi 3000." a podobně.
@tereziezavily mýlíš se. Autorka zmiňuje částku 3000 Kč v návaznosti na komentář irmamala, která se jí ptala, jak to teď mají vyřešené s penězi, zda ta neochota pustit střídavku nepramení u ex z toho, že jí nechce hradit výživné na dítě. A autorka na to konto uvádí, že on jí to výživné hradí i teď, a to těch 3.000,00 Kč.
@merope pise ze u otce nema kamarady a je s nim "porad" v hospode-coz ji musi strasne bavit
u mamky ma kamarady a chodi -asi bych rekla- proste ven s deckama..
tak jak myslite ze to asi dcera chce? Ja myslim ze asi neni nadsena-ja bych nebyla a u tatky by to byl jeden velkej opruz pro me teda, podle toho co ctu
@tereziezavily pardón, ale musím se smát, já jeho peníze nechtěla, to určil soud. Protože vydělává 50 tis a já 16. Takže musí jakoby dceři vynahradit nějaký standart na který byla jakoby zvyklá. Já mám práce dvě, jeho peníze nepotřebují a hlavně to nejsou peníze pro mě, ale pro jeho dítě například na brýle.
Druhá věc je...ano vybrala jsem si ho a tenkrát ještě ani nepil....
Dceru "chci odvézt"a taky jsem psala, že bych mu ve styku nikdy nebránila.
Ale chápu, že ne každý se vžije jen do mě situace
@hanka_12345 přesně, když tam má jít říká...ach jo zase se tam budu nudit ale je citlivá a boji se mu to říct, aby nebyl smutnej

@l_ Ano, nemá to s tebou smysl. Ty sis prostě domyslela, že to jsou soudně určené alimenty na dítě, přestože o tom v příspěvku není ani slovo (a to, co o těch penězích zakladatelka píše, to přímo vyvrací), a nehodláš se toho pustit. To je pak těžký.