icon

Jaké jsou podmínky pro zrušení otcovství v roce 2023?

mariemakovcova
16. bře 2022

Dobrý den, prosím vás nemáte někdo zkušenosti jaké jsou tet podmínky pro zrušení otcovství?
Máme v dubnu soud aby mi dcera byla svěřena do péče a ráda bych ho zbavila veškerých práv. Můžete soukromné ráda se divím více jak to mám řešit děkuji

sudylichozrout
•
17. bře 2022

@mariemakovcova Otec diteti ocividne ublizuje/zneuziva, neplati dlouhodobe alimenty, je obvineny z trestne cinnosti, bere drogy, je zavisly na hrani automatu ci alkoholu? Nebo proc ho chces zbavit rodicovskych prav?

mimi1004
•
17. bře 2022

Dítě je vás obou, není majetkem matky. Takže pokud tam není opravdu vážný důvod viz výše, neuspějete.

guepp
•
21. bře 2022

@mariemakovcova Chapu, ze tam jsou ted velmi silne pocity, znam to. Pomohl jenom cas. A bohuzel se tahle valka otiskne jenom na malem/male, vy za par let uz polevite, najdete si treba jineho partnera, uz to nebude tema. Takze kdyz uz, hledala bych cestu, jak navysit alimenty, protoze zrusit otcovstvi je sakra neproveditelny.

zuzangel
•
27. bře 2022

Taky by mě zajímalo co k tomu maminku vede, a jestli je partner neplatič/ohrožuje je nebo je to jen "chtíč a nevůle" maminky, která si usmyslela jak to bude. Nesoudim, ale znát důvod je důležite. Jak psaly holky výše, opravdu to lze jen v závažných případech, i tak soud nejprve třeba přistupuje k omezenému asistenčnímu styku děti a rodiče.
Nebo musi být někoho kdo si dítě napíše, že je otec a biootec vám to před soudem potvrdí a popře sve otcovství.
Vše záleží jaká je vaše konkrétní situace.