Může si babička zažádat o soudní určení styku s vnukem?
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s tímto problémem. S moji matkou se nestýkám už asi 2,5 roku - kdy jsem od ní odešla po poslední hádce a nemám zájem s ní mluvit ani se s ní jakkoliv stýkat - vymazala jsem ji jako matku ze života, už mi ublížila dost... Ona mi sice asi 2x napsala, když jsem byla těhotná - ale arogantním stylem, jak to jako je s tím mým těhotenstvím a po porodu, abych dost pila ( 😀 😀 😀 ) a pak napsala 1x, co měl malý 8,5 měsíce arogantně ve stylu kdy jim jako hodlám představit svého syna... (jí a jejímu novému ,,chlapovi" kterého ani neznám a ani o to nestojím). Ve zkratce, nemám zájem si tuto ženskou už nikdy vpustit do života- důvody k tomu mám dost vážné a vzhledem k její povaze a chování si nepřeju, aby se moje děti stýkaly s někým takovým a nedej bože bez mého dohledu...
K mé otázce... Myslíte, že kdyby jí ,,ruplo v bedně" - nevím, jak jinak to u ní nazvat... Myslíte, že kdyby si zažádala o soudní určení styku s mým synem, že by jí soud vyhověl i přesto, že já se s ní nestýkám už cca 3 roky a ani nemám zájem? Vím, že je to rádoby babička, ale i tak... Ta představa mě děsí a i kdyby mi to soud přikázal, tak prostě přes mou mrtvolu... Pro mě je to psychicky narušená osoba, která je manipulátor a hlavně je dosti paranoidní na můj vkus a z jejího chování je zralá fakt na léčebnu - jinak si její chování fakt neumím vysvětlit... S druhou babičkou a dědou se normálně stýkáme a s mým taťkou taky... Máte s tím některá zkušenosti?
Díky 🙂
@andelka ano ved to je najdvolezitejsie deti aby sme si vedeli snima vychadzat no vies ja mam stik mojou dcerou dobri som jej matka ....kamaratka....a dobra pomocnicka co jej iba vela veci radim aj pomaham vies moja dcera chce mat zase dieta a nemoze otehotniet ale ja jej stale hovorim ze ma cas ze ju este potrebuje jej syn ze aj on je este mali ved este si ani nezvikla vychvat dieta a este chce dieta nooooo ja by som jej vedela dat radu ako otehotniet aj na to som exspert viem ako sa da otehotniet len ze som povedala mojej dcere ze v tom ju nepotporim ze jej v tom nepomozem lebo ked si uz zobrala ojho vnuka tak nech sa este o neho stara to som jej povedala
@andelka no ved to ze sa musi vediet postarat o jej syna on ma 3 roky ale je este mali vies mali sme vela snim problemi a dost narocne ...a moja dcera to nevie lebo ja som vychovala dieta nebola doma robila v zahranici a tam sa aj vydala a moj mnuk mal problemi so schodou dlho mi nechodil nedavno sa len chitil chodit a este to by chibalo aby moja dcera zase mala dieta tak to by som jej nenahala keby sa stalo ze otehotnie tak hned by som konala ze si berem mojho vnuka vies som chora do neho lebo ho nevydim a asi moja dcera sa nevenuje k nemu vies nevie ani tak este rospravat a kto vie ci sa zaobera s mojim vnukom kto vie
Holky, děkuju za příspěvky 🙂 Jinak abych to uvedla na pravou míru, asi to vyznělo jinak, ale to jak mi psala, abych pila, bylo asi týden po porodu, když jsem už byla doma a myslela jako pitný režim ne alkohol 😀 To se omlouvám, asi jsem to špatně formulovala... Ono je to celkově složitější, ona je moc dobrá herečka, která na svoji stranu umí dostat snad každého a z vás udělat ještě blázna... Manipulátor až hrůza, na veřejnosti ukazuje jak by pro vás snesla modré z nebe, a vy jste ti nevděční smradi... 😀 Já s ní nechci mít nic společného, za její chování se stydím... Až bude malý velký a bude si to moct rozhodnout sám a zeptá se, jestli babičku poznat může, tak mu jen vysvětlím, jak co bylo a dám mu možnost vybrat si sám, i když bych byla radši, aby odmítnul... Ale ted prostě ne. Ona je taková, že by s ním všude jen chodila aby mi pak vykládala, jak si všichni mysleli, že je to maminka a ne babička - no holky to byste musely zažít co dělala s děckama od segry... děs a hrůza... A hlavně nedovolím, aby malý nedejbože trávil čas s jejím novým chlapem... Jednak ho vůbec neznám a nemám zájem ho znát a jednak oba mají děti a neumí se o ně starat a z vysoka na ně kašlou, tak proč bych jim svěřovala třeba na víkend dítě že jo... Ani za nic!... A hlavně mě psychicky dost deptala co jsem byla doma - psala jsem tu příspěvek do diskuze Trable s matkou... Teď to peklo, co jsem měla já dělá i její nevlastní dceři. Ona pro mě jako matka prostě naprosto selhala a nevěřím ji. Ztratila moji důvěru i úctu i respekt a takovému člověku prostě dítě svěřit ani na jednu hodinu nemůžu natož třeba na víkend... Zatím se nic takového nechystá, ale ona je velká špekulantka a hlavně dělá všechno ve vlastní prospěch a ne pro druhé, takže i kdyby mě maximálně tímhle vydeptala, je jí to jedno... Ona nikdy svoji chybu neuzná, dělá ze sebe chudinku, což by případně předvedla i tam a ze mě udělat tu svini... Jediné, co by ho tato ,,babička" naučila je manipulovat s lidma, pomlouvat je, ubližovat jim a házet na lidi jen špínu... Tohle opravdu nechci a případně se za to budu i rvát... Syn má 1 babičku a dva dědečky, jednu prababičku, takže o nic nepřichází a tihle lidé ho podle mě naučí mnoho užitečnějších věcí než ona...
Chtěla jsem právě vědět, jestli s tím někdo nemá zkušenost, ptž sem někde právě četla, že to možné je, ale jaké jsou šance v tomhle případě 🙂
@tomici no zo na by nevedla spravit blazna to urcite ...tak prepac ak sme nejake zle slova pisali mi nevieme presne ako je to stim pitim len sme branili aby dieta ostalo pri matke ...a matka rozhoduje za dieta nie iny.zi nemozes za nic ze mas takovu mamu ...deti nemozu za nic na to nezabudaj..no vies co moj vnuk si vybera mna ale ajtak nerobim zle mojej dcere ved ona je matka toho dietata...aj ked tomu ze som ja babka...to nic neznamena.no davam svoj nazor ked som uz pri tom ze mala by si dat tvojej mame sancu ved kazdy si zasluzime sancu aspon jednu....ale ti ked nechces dat sancu tak to len ti vies ako sa vyvijaju veci u vas v rodine.aj ja som este malda mam rokov 41 asom babicka dvoch vnukov a to tretie je este v brusko nooooo a co tebe to vadi? ze je mlada tvoja mama? no nehnevaj sa ja by som bola hrda na moju mamu ze nestarne.prepac ze ti tak pisem...aj ja som este mlada na babicku...vtom mas pravdu ze keby sa mne stalo ze mam ineho chlapa tak by som sa ti nevedela ukazat na oci to anooo berem za tvojeeee...ked sa nevie o svoje starat nech ti da pokoj nech sa stara o seba a nie o tvojom zivote asi sa hnevas ale pisem svoje nazori a pravdive nooo ja som uz taka 🙂 to je dobre ze sa na to nechista este to dobre ale keby sa aj chistala tak by si ti ziskala to co chces 🙂 ale mala by si chbi uznavat no prepac aka to je uz zena ked si nevie priznat chibi vie co ved kazda z nas vela chibi robi a ucime sa na svojich chybach mam uz 41 jedna rov a stale sa nejake vyskitne ze urobim chibi a priznam si to.... 🙂 ty mas vela sanci vo vela vecich len si musis usporiadat svoj zivot a ti bud sikovna musis si vybavit doklady pokial este ona nezasahuje 🙂 no to ti viem poradit ....a rob si ti svojim zivotom a nie iny .... 🙂

@andelka no uvidime ako len dopadne ta zena velmi by som chcela aby sa jej vsetko podarilo ved aj nase deti maju pravo si zit svojim zivotom.no ja si tak mislim ako ti tu pisem....moj nazor je ze nech ju naha na pokoji nech jej da zit do zivota aky si spravila jej dcera netreba sa jej miesat do zivota ani do rodini co si urobila .nie?