Nejsme ještě rozvedení, co bude o letních prázdninách?

endlessblue
2. lis 2014

Ahoj holky, potřebuju pomoct. I u nás proběhl klasický scénář. Pár měsíců před koncem mé mateřské se druhým dítětem si manžel našel milenku a během měsíce byl pryč. Já o žádných problémech do té doby ani netušila. Zatím se nerozvádíme. Já toto všechno nechávám na něm... je to jeho příběh. On odešel, ať se on se mnou rozvede. Ze začátku to bylo krušné, ale nyní jsme schopní se na spoustě věcí dohodnout. Peníze od něj dostávám, platí mi i část nákladů na byt.
Děti si bere 2x týdně po školce ven a 1x za 14 dní na víkend k sobě.
Jak to platí o prázdninách? Manžel je velký cestovatel a předpokládám, že bude chtít opět vycestovat (obvykle jezdí na 3 týdny sám někam - teď předpokládám, že pojede i s ní). Jak se péče o děti řeší o prázdninách. Platí scénář jako přes rok, nebo je to jinak? A jak je to s alimenty? Krátí se výživné na děti, když s nimi bude někde pryč?

andelka
2. lis 2014

@endlessblue jelikož máte všechno dohodou, tak i prázdniny jsou o domluvě mezi vámi. Předpokládám že ani svěření dětí do péče neřešíte. Nebo ano? Ohledně rozvodu..asi bych šla cestou nesporného, všechno vyřešíte, domluvíte a bude to formalita. Nechtěla bych být vdaná za někoho, kdo má už jiný život s někým jiným. Ale je to vaše věc.
Obvykle o prázdninách, vánocích a svátcích platí jiný režim. Ale opět to záleží na vás. Obvykle o prázdninách bývá aspoň 14dní, kdy má děti otec, podle možností obou rodičů to může být víc. Záleží na vás. Alimenty se nekrátí, ty se platí stále stejné, protože pokud nemáte společnou nebo střídavou péči, tak otec má právo na styk, ne povinnost péče.