Otázka na ty, kdo si s ex předává děti autem
Měla bych dotaz na ty, kdo je rozvedený/rozejdutý a předává si děti s ex partnerem. Platíte ty cesty napůl? Nebo podílíte se půl na půl na předávání? Nebo je to u vás tak, že si vyzvedává ten, kdo nemá děti v péči? 🙂
Zajímá mě to, jak to tak bývá nejčastěji nastavené, neboť ex i jeho slečna tvrdí, že je to vždy tak, že se musejí oba podílet půl na půl finančně i s cestami a my si zas myslíme, že si vyzvedává ten, kdo nemá dítě v péči.
Mělo by to být půl napůl (pokud se jeden neodstehoval někam hodně z ruky, to pak má vozit on), ale záleží na domluvě. Já mám syna v péči a ex si ho pokaždé vyzvedne a zas mi ho vrátí, ale jezdí mimo město a ví, že já neridim a stejně jezdí kolem našeho domu z práce.
@cherie24 u nás je to už delší čas,co jsme to řešili,ale vždy jsme si manželovu dceru vyzvedli a zase vrátili,nic se nedělilo. Pokud bylo zapotřebí dovézt na kroužek či závody, taktéž. Jel manžel nebo já a nic jsme nechtěli. Je to dítě jich obou a i když manžel platil alimenty, s penězi navíc pro dceři jsme vždy počítali

@habakuk22 a odešla z jakého důvodu jestli to můžu vědět? 🙂 My už to teda máme podané, tak uvidíme. Ale vzhledem k tomu, že jsem odcházela za rodiči, protože měl jinou a hlavně on už taky dávno nebydlí v tom kraji, ve kterém jsme spolu žili, tak je to prý irelevantní argument, že jsem se já stěhovala první a nemá nárok po mě chtít hradit cesty. Tak uvidíme, co nakonec padne v rozsudku. 🙂