icon

Otázka na ty, kdo si s ex předává děti autem

cherie24
20. srp 2021

Měla bych dotaz na ty, kdo je rozvedený/rozejdutý a předává si děti s ex partnerem. Platíte ty cesty napůl? Nebo podílíte se půl na půl na předávání? Nebo je to u vás tak, že si vyzvedává ten, kdo nemá děti v péči? 🙂
Zajímá mě to, jak to tak bývá nejčastěji nastavené, neboť ex i jeho slečna tvrdí, že je to vždy tak, že se musejí oba podílet půl na půl finančně i s cestami a my si zas myslíme, že si vyzvedává ten, kdo nemá dítě v péči.

Strana
z2
cherie24
autor
4. říj 2021

@habakuk22 a odešla z jakého důvodu jestli to můžu vědět? 🙂 My už to teda máme podané, tak uvidíme. Ale vzhledem k tomu, že jsem odcházela za rodiči, protože měl jinou a hlavně on už taky dávno nebydlí v tom kraji, ve kterém jsme spolu žili, tak je to prý irelevantní argument, že jsem se já stěhovala první a nemá nárok po mě chtít hradit cesty. Tak uvidíme, co nakonec padne v rozsudku. 🙂

habakuk22
4. říj 2021

@cherie24 odesla do svého rodného města. Manzel tehdy pri jejich rozchodu neměl jinou ženu. Odešla sama dobrovolně.

krisstina93
4. říj 2021

Mělo by to být půl napůl (pokud se jeden neodstehoval někam hodně z ruky, to pak má vozit on), ale záleží na domluvě. Já mám syna v péči a ex si ho pokaždé vyzvedne a zas mi ho vrátí, ale jezdí mimo město a ví, že já neridim a stejně jezdí kolem našeho domu z práce.

alpakovo
4. říj 2021

@cherie24 u nás je to už delší čas,co jsme to řešili,ale vždy jsme si manželovu dceru vyzvedli a zase vrátili,nic se nedělilo. Pokud bylo zapotřebí dovézt na kroužek či závody, taktéž. Jel manžel nebo já a nic jsme nechtěli. Je to dítě jich obou a i když manžel platil alimenty, s penězi navíc pro dceři jsme vždy počítali

Strana
z2