Otec děti vydíral. Dá je soudkyně do mé péče?

malanikova
16. bře 2016

Ahoj. Chtela bych radu, s manzelem se rozvadime a tet sme mely soud o deti manzrl chce strydavou peci a ja srm byla proti. Ale deti predtim zmenily nazor ze chcou tu střídavou. Tak srm rekla soudkyni ze teda nakonec souhlasim se střídavou peci. Ale soudkyně rekla ze nema duvod proc by nam to neschvalyla ale i tak nam ten soud odrocila. A tet s dcery vylezlo to ze ju tata vydiral at si rozmysly co chce ze kdyz bude semnou tak neuvidi babicku atd. Tak sem to napsala me pravnicce a ta to poslala pani soudkyni. Tak se chci zeptat myslyte ze potomto zdeleni by mohla dat ta pani soudkyně deti do me peče..

majkoz
16. bře 2016

@malanikova A s dětmi nikdo mluvit nechtěl? Jako že se jich nikdo na názor neptal? Jak jsou staré?

malanikova
autor
16. bře 2016

Chodily sme psychologovi do centra spondea. Tak si snema povydala ta pani formou hrou. Stare sou 9. a 7 let. A jeste sme byly na socialce ale tam porad mluvily jen o te strydave peci proc ji nechci atd. Ale deti ju taky nechteji. Tak vubec nevym..

majkoz
16. bře 2016

@malanikova Hm..no já této problematice moc nerozumím.. Mám kamarádku na OSPOD, ale teď ji pár dnů neuvidím, abych se poptala. Nicméně si myslím, že děti už jsou dost velké na to, aby soud bral v potaz jejich názor(ačkoli mám dojem, že se dětí dotazují, i když jsou mladší). Projížděla jste zdejší diskuze? Určitě tu takové téma bude;) Určitě není dobře, pokud otec na děti tlačí a "vydírá" je. Snad Vy se takového chování dokážete vyvarovat, potom to pro Vás bude plus- s dětmi mluvit, rozumně, zvážit plusy a minusy..ne jen Chceš být chvíli se mnou, chvíli s tátou..Probrat to, aby věděli, co to obnáší a byly si jisté, že i když se nerozhodnou pro střídavku, tatu neztratí...atd...to už jste jistě probírali v té poradně. Hodně štěstí

verushe20
16. bře 2016

Omlouvám se ,píšu mimo téma ale musím to napsat. Ten pravopis je mazec :(

luckeyluckey
16. bře 2016

@verushe20 kolikrát se člověk hodně divý

luckeyluckey
16. bře 2016

# Diví

majkoz
16. bře 2016

@verushe20 @luckeyluckey Ano, a třeba proto této paní nikdo neporadí... To jsou tu furt hádky kvůli bejkárnám, přiblblé otázky furt dokola, ale když někdo neumí česky;), tak nestojí za odpověď... Jen za rejpanec! Prostě jste si nemohly pomoci, že? 🙂

kuliseks
17. bře 2016

Naši se rozváděli, když mi bylo 7 a ségře 4,5. Chodili jsme k psycholožce a ta se z nás snažila dost nějak, kde to bude lepší, jestli u maminky nebo tatínka. Je to už víc jak 20 let, tak věřím, že to dělají líp než "ublížil Ti někdy tatínek? Ublížila Ti někdy maminka?" Ale je pravda, že nás táta taky docela naváděl proti mamce. Oni to chlapi asi víc dělají, protože jim možná často nic jiného nezbývá. No táta nás do péče dostal, tak hlavně nic nepodceňuj... I když pokud máš v pohodě bydlení, práci a čas pro děti, tak by snad neměl být problém. Probrala bych s dětmi, co opravdu chtějí, jestli tu střildavou nebo ne. Sama nevím, jestli je střídavá péče tak dobrá, jak se říká. Ono má asi všechno svoje pro a proti no. Držím palce.

hapovab
17. bře 2016

Hlavne neucte deti cestinu....nezlobte se ale to uz je moc, strYdava???????neschvalYla????

danfal
17. bře 2016

@verushe20
@hapovab mile damy, mohly jste si doma ponadavat nad pravopisem pani, ale ji ted trapi zcela odlisne veci. Zij a nechej zit. Boji se, jak to dopadne a vy resite cestinu? Podpora ooooobrovska .

verushe20
17. bře 2016

To není žádné rejpani. Jen vždycky když vidím takový pravopis tak si říkám jak potom učí své děti.

cacianka
20. čer 2016

@verushe20 ... a ako potom pochopí dobré rady, nechcem urážať, ale ked niekto vidí takúto úroveň vyjadrovania/písania, tak nemá veľkú chuť niečo vysvetľovať, strácať čas. pretože toto je virtuálna realita, kedy sa komunikuje na diaľku a je to veru úplne iné ako ked komunikujte priamo a osobne, a druhej strane vysvetľujete postup podľa jej reakcie a chápania v tom danom momente.
tu nejde do rýpania, ale ak chcem dobrú odpoveď a správne rady, tak aj svoju otázku musím napísať dobre, správne a konkrétne (to sa veru týka aj pravopisu, to nie sú preklepy - tie veľmi ľahko rozlíšime) ...