Otec dítěte neznámý, po třech letech prozření
Asi teď naštvu spoustu maminek, ale mám jednu úvahu.
Dejme tomu že jsem těhotná, otec dítě nechce, já se i přes to rozhodnu že si miminko nechám ať to stojí, co to stojí. To se stává dnes a denně. Porodím, do RL napíšu že je otec neznámý. Beru veškeré možné příspěvky od státu (tady plně pochopím rozhořčení jelikož nevím na co mají maminky samoživitelky nárok a na co ne). Po 2 a půl letech, kdy mi končí mateřská a já musím do práce najednou prozřu a vzpomenu si, že vlastně vím kdo je otec mého dítěte a ženu ho odpovědnosti.
Prozraďte mi .... vážně je náš soudní systém takhle postavený na hlavu nebo to jen mi přijde divné, že otec původně neznámý, po skoro třech letech najednou známý je a je hnán k odpovědnosti a musí vše doplatit zpětně, zatímco já tedy neoprávněně pobírala větší příspěvky na dítě od státu? Nemám být já hnána k odpovědnosti?
A teď do mě 🙂
Ne ale opravdu, ráda bych pochopila náš soudní systém a jeho fungování.
@pipi02 to ti nezávidím :( já třeba - páč jsem sama teď a neměla jsem nikdy nějaké extra příjmy našetřeno nemám nic... Jsem ráda, že poplatím z platu co mám a jdu od výplaty k výplatě.... Já myslela, jak dopadnu s tím vyrovnáním... Jestli nebude nakonec lepší zůstat na té neschopence - zas kvůli mateřské a jejímu výpočtu - nebo jak to vlastně je.... jsem ztracená
@pladik mno neschopenka je 70 procent platu. Spočítej si kolik by ti to vyšlo - přechod na jinou pozici + dorovnávací příspěvěk (větší půlka toho, o co jsi přišla). U mateřské platí, že čím vyšší měsíční příjem, tím vyšší mateřská ( ALE POZOR TAM SE TEN PŘÍSPĚVEK NEZAPOČÍTÁVÁ). Takže tak mno.. já sice něco málo našetřeno mám , ale pokud se nenajde tatínek co nás bude chtít obě bude to taky zábava ☹ holt na sobě ušetřim a malé budu dávat co jen to půjde. Já su jedináček takže nemám nic po sourozencích, ale zjistila jsem kolik mám kamarádech co schovávají a věnují krásné kousky a ono bazárek je taky paráda. Kočárek mám od celé rodiny k svátku a porodu 🙂
Zdravim, zrovna ted resim takovou vec..inu jako je v nadpise..resim, jestli mam po trech letech prozrit.. stve me to, ze jsem tak slaba..maminky tady resi byt sama na rodicaku..ale to jeste nic neni,rodicak je v pohode..ted ma jit malej do skolky..a ve me se neco lame..chtela jsem dite, rozhodla jsem s, ze se narodi..do ted jsem drzela totalni diskretnost, drzela me nad vodou ma hrdost.. ze kdyz on nechce, zvladnu to, nejsem jedina..ja htela dite..on ne, je to jako bych sla treba do sperma banky.nebo i takove jsou,co fakt nevi, kdo je otec..u me je jen ten rozdil, ze ja to vim..jakoze dokud to slo, zvladam to a jak neco nejde, vim,na kohp si doslapnout..je to ode me ubohe..vidame se, ale maleho se v poslednim roce strani, co to da..takze ani naznak , ze by se mohli vidat, fungovat jako otec a syn.. On ma ofiko rodinu, deti o neco starsi, nez me, ne o moc..celkove je to odsouzenihodne..vim. Myslela jsem, tvrdila.jsem, ze se to da zvladnout..to prazdny okynko zivmmmv.rodnym listu.. on se k tomu vyjadrit nemohl,
Zatim nevim..je to ode me podraz..slibila jsem, ze to zvladnu..zivot je kratkej, ale na tohle asi zas dlouhej az moc. Asi chci.slyset, ze jsem slaba a spatna a ze byste tak nejednaly..jkou by pak melo hodnotu neco slibovat. Jo ja jsem asi doufala, ze to nejak vyresi samo, ze to skoncime..a nebo naopak se neco pohne v nem, blbost, vim..muzi to tak nemaj, ze vidi mimino a hned ho.miluji jen proto, ze je jejich. Mam ro sve uvahy ted presne takove argumenty, co jsem popirala, co mi pripadaly prekonatelny.. asi by bylo jednodussi toho.chlapa nenavidet a.nehtit s.nim. mit nic spolecnyho..
Omlouvam se za formu, pisu z mobilu..a za obsah- emoce.
no jak se tu resi kocarky a bazarky..to bylo fakt nic, pracovala jsem, tohls problem nebyl..spis ted na.me.doleha to ostatni..vydaje kolem.skolky, nedej buh pak skoly..konicky..ten zacatek, to bylo fakt nic...i jsem pocitala s tim, ze Jeho uz neuvidim, jenze pak dosel a zase jsme se zacali vidat..taky jsem doufala, ze najdu nejakeho jineho tatinka..ale bohuzel..jednak moc nejsou prilezitosti za druhe bohuzel pro me je nej a jedine zatim ten "opravdovej"..jenze on to ma jinak..takze z toho mraku nezaprsi.😝
@salomee Já to dokážu pochopit, ale napadlo někoho jaké to musí být i z druhé strany? S chlapm se domluvíme že se už nikdy neuvidíte, že si nebudete stát v cestě. On si založí rodinu (nebo má rodinu) a na nás zapomene. Je přesvědčen, že naše domluva platí. A my se po třech - resp dvou a něco - letech objevíme na jeho prahu s nataženou rukou DEJ, je to tvoje povinnost. Zapaltit alimenty za ty oky zpětně + ještě výžné za 2 roky na mě. Tak počítejme 2 500,- měsíčně na dítě, berme 3 roky, to je 90 000,- plus 2 500 na mě po dva roky, to máme 60 000. Suma sumárum po někom najednou bez ohlášení chceme 150 000 na dřevo jinak jdeme k soudu. Já být chlap a mít normální příjem, dvě vlastní děti, ženu a za dveřma toto, tak asi visím na první větvi. Pokud to ovem stihnu dřív, než mě zabije moje současná manželka .....
asi se to neposlalo, doufam, ze to nebude duplicitne..no ja jsem i rada, ze to nekd vidi takto, doted to bylo same, ze musim.myslet hlavne na maleho..ze jse na to byli dva atd..do ted jsem sveho mileho chranila...nechci ho nejak trapit, zranovat..kdybysme se aspon dohaje rozesli..takhle.se vidame, jsme uz na sobe jaksi zavisli..on jen bere a ja nemam nic..jen stigma te,co ma dite bez chlapa..chtela jsem ho vygumovat..jenze se vzdy vrati..ne, ze by me miloval..to asi ne, to jen ja jeho😝.Proc je to tak tezky.. zas ale jini muzi zvladaji platit vyzivne..a manzelka az to rozdycha, taky neodejde..Proste to je zivot..fakt byxh si prala otce dtete nenavidet, nebo vazne nevedet, kdo to je..
No ..to neni chytraceni, je to pravda..proste zname se uz sest let, maly ma prws tri..z me strany poceti nebyla.zad "podelavka"-v te dobe jsem mela potvrzeno lekarem, ze dite bez pomoci zrejme jen tak nehrozi..vedel.to, nijak.jsme se v tu dobu nechranili, jen ja jeste pocitala teoreticky plodne dny pro sichr..pak jsem.zjistila.tehot..atady jsem uz nejednala moc.fer..proste jsem.mu to nerekla hned..az po par mesicich..sama jsem asle vedela, ze potrat ne, ze bych to nedala..tim padem on byl jakoby v rozhodovani ze hry. Fva mes. pred porodem.se prestal ozyvat, ja mela jine starosti..4mes.po porodu,kdy jsem s nim fakt uz nepocitala, se ozval a chtel setkani..a od te doby to zas jede..s mensimi pauzami, kdy se konaji moje pokuay o rozchod z rozumu.
Do ted jsem ho chranila..kdyz to porovnam, vic, nez sveho syna..to on nema znat svoje koreny, na nej se budou divat divne,ze nezna ani jmeno otce..on bude zit v dost skromnych pomerech..kdezto tata je z obliga. Ale to vse jsem vedeka prexe uz pred.tim, ze to tak bude..to, ze ho miluju, by nemelo hrat roli v rozhodovani..at uz o pripadnym zahajeni soudu ci cehokoliv.On se cas od casu zmini, ze je zvedav, jak to dopadne, vi, ze nad nim visi damokluv mec, toto mu falt nezavidim..nakonec kdyby se to provalilo, mozna by to znamenalo jistou ulevu, uz neni co tajit, nemam nad nim "moc"..asi by to hodne bolelo,..vim. Ale to me taky..
Rozhodne bych neudelala nic bez jeho vedomi, ..no.asi to bude.lepsi s nim.probrat..tak jiste, ze mi to rozmluvi, ale mozna to potrebuju..vim, ze to prave neni jeho vec..ale stejne jistotu, ze to nikdy neudelam, mu dat nemuzu..a nevedela jsem teda, ze se musi doplacet zpetne, to bych nechtela...a deditstvi at zi taky nechaj..ja jen ted patram v sobe nad tim, zda to je ma zoufala snaha spojit svuj zivot s jeho aspon timto ujetym.zpuaobem..?Resp. pro meho syna to jedou treba bude jen jmeno bez tvare..ale vetsina deti to.jmeno aspon zna..bojim se,ze mu budou chybet koreny..nebo nevim. Ale muj dnesni impuls, kdy me fakt poprvy vazne napadlo, ze to udelam, se tykal.penez.ale.asi za tim bude vic.
..no tyhlety kecy o korenech a podobne,ze moje dite si taky zaslouzi znat tatu atd..to jsem mela.uz poresene..a stejne.jsem.do toho sla..proc jsem tak slaba..ze je to najednou jinak..je to teprv tri roky, jeste jsem radne neokusila, jake to je byt samozivitelka..a uz to nedavam..? Lety to bude.jeste daleko horsi..i sn zacne vice brat rozum atd..on vazne za nic nemuze a dojede na to, ze jsem takto blbe rozhodla..kdyz je clovek v fom, resi jen teoreticky..ted proste mam pred sebou toho konkretniho clovicka a vidim veci zase jinak..u.me.emoce pracovaly celou dobu, ale myslea jsem, ze jsem silna..
@salomee Myslím že jediná věc které dosáhneš je že tomu pánovi zničíš život - ten rodinný. Jeho manželka to může al taky nemusí unést. Jeho můžeš naštvat tak, že už problém s rozchodem nemusíš řešit. Může ti říct že tě už nechce nikdy vidět ani Ondráška a nenaděláš nic. Malý bude mít sice tatínka v RL, ale dle mě je horší mít jméno bez tváře a vědět, že tatínek má někde jinde rodinu a jeho nechce ani vidět. Lepší je říct že prostě tatínek není.
Pokud ho pořád miluješ, tak to budeš bloudit v začarovaném kruhu. Pokud se stýkáte, tak co říkáš malému? Že to je strejda? Nebo se s malým vůbec neviděl a stýkáte se jen sami dva?
I když na druhé straně - má manželku, děti, s tebou tříletého kluka a pořád se stýkáte dál a on ji neopustil ni tebe neopustil ... patová situace
@salomee ty si musis uvedomit, co od toho ocekavas...a zda jsou tva ocekavani realisticka. Nebo jsi si jen za ta leta zesumirovala urcity scenar, ktery bys rada materializovala, ale pozor...ten muze byt vystaven prave na naprosto nerealistickych ocekavani.
Pan se evidentne do vztahu se synem nezene, charakterem take nijak extra oplyvat nebude, kdyz tahne dvoji zivot a nema potrebu si ho urovnat...takze na nejaky stastny konec bych moc nespolehala.
Kdo je jeho otec muzes synovi rict, az bude strasi a az bude schopen pojmout realitu toho, kdo ten strejda, ktereho si matne pamatuje vlastne byl. Byt otcem nikoho nedonutis, nemuzes...muzes ho donutit platit alimenty. Ale milovat a sdilet zivot vaseho syna ho donutit nemuzes.
A take bych se zamyslela nad tim, co tve rozhodnuti udela s zivoty okolo. Uz takhle jsi mela romanek s clovekem, ktery byl zenaty a mel deti...na moralni aspekt veci to neuhadas.
Ja nejak z tveho psani nepochopila, proc to vlastne chces...zkus napsat, co si od toho slibujes...treba ti to pomuze si utridit myslenky.
Souhlasím s @nonnni . Je potřeba si uvědomit co čekáš. A hlavně když jsi psala že Ondrášek bl od tebe tak trochu podraz, tak bych opravdu velice uvažovala nad tím něco podnikat. Teď si představ že si Ondrášek za tatínkem za pár let, může být klidně ještě školáček, zajde a zeptá se proč s vámi nebydlí. A tatínek mu řekne že o ně nestojí a že o něj nestál a nikdy stát nebude. Tušíš co to s ím může udělat? Jak říkala @nonnni . nejenže zničíš spoustu životů, ale hlavně ublížíš malému
Mate pravdu obe, dnes jssm si myslela ve chvili "prozreni",ze chci aspon alimenty, mam na ne pravo..moje dite neni horsi, nez ostatni, zaslouzi si mit..vedet..nevim, co vsechno.. Ale pak mi dojde, ano, to, co pisete vy, ze milovat a podilet se na nasem zivote, nemuzu toho dotycneho prinutit..protoze TO bych asi chtela nwjvic. Stykame se, co maly zacal brat rozum, vetsinou bez nej, nebo v noci,kdyz maly spi- ja vim, zni to desne..ale takovy je JEHO zivotni styl (profi muzikant)...driv jsme se schazeli normalne, ale ja mam vice pratel (ve smyslu kamaradi-zeny i muzi, co nas navstevuji
Ale fakt by to byla.takova rana pr vsechny?Myslim, ze by to vsichni zucaatneni dokazali nakonec rozchodit..vzdyt nsjde o konec sveta..ale ztejne to asi neudelam..nemam odvahu, nechci ublizit.Tohle asi nema happyend..a Onsrasovi stejne jednou budu muaet rict, ze ho tata nechtel, nebo vymyslet lez..spis jsem mela.najit nejakeho jineho tatika a nemusel to vedet vubec.
@salomee Zeptej se sama sebe "Rozchodila bych kdyby za mnou přišla nějaká cizí dáma a oznámila mi že má s mým mužem poměr a k tomu třílete nemanželské dítě a najednou chtěla alimenty a dávát nám kluka co 14 dní na víkend?"
Já osobně bych to asi nedala a hledala rozvodového právníka. Spí s váma oběma ..... obě vás vodí za nos.
..charakter, no ano..vim, u nas u obou asi pokulhava, pribeh je to na jednu stranu asi tuctovej, na druhou stranu..no kazdej bere svou situaci jako jedinecnou..tak i ja.Zacla jsem si se sobodnym..ktery mi vsak jaksi zapomnel rict, ze se ma zenit...a svatbu pak tajil..a pak uz to pro me bylo jen tezsi a tezsi. Mela jsem odejit, vim to..laska je hrozna..psycho vec. On mel taky byt uprimnej, nez jsem se do toho zapletla az prilis...
@kacorek85 nevim, jaky by to bylo..opravdu nevim..nemuzu to vedet..a kluka co 14dni na vikend bych nikomu nedavala, to ne..pokud on kontakt nechce, nutit ho nemuzu a nechci ani ja. a davat sve dite k nekomu, kdo ho rad nema, je nesmysl.. no cele je.to asi nesmysl..mela.jsem jen vazne hodne hodne slabou chvili.
Nevim, proc vubec jsou takove veci jako.urcovani otcovstvi..kdyz je to tak jednoduche- tatik nechce, tak se nemuze nutit😝..a musime bbrat ohledy na ostatni a sami treba chcipnout.. nezlobte se, to je jen nadsazka, pokus o vtip..vlastne ano, mam, co jsem chtela..dite jsem urcite chtela mit, ze jsem nesla.na.potrat nekdo muze brat jako podraz..ale pro me to nebyla otazka volby..proste toto.me ani nenapadlo..myslim potrat.
Jo a jedna technicka- vazne by se to.musela manzelka dovedet? (Oni maj dost oddelene zivoty, nekolik bydlist napric Moravou..ucet spolecny urcite ne..netravi spolu kazdy den, coz vyplyva z povahy jeho profese..takze:neslo by to.nejak bezbolestne treba? Jeho nenavist unesu.. a stejne mam nejak pocif, ze se to jednou nejak.nekdo dozci -uz jeden nas spolecny pritel to vi..napriklad- a to mu nikdo nic nerikal,proste kdyz videl prvne maleho..)
Ale jak rikam, jsem rada za vase nazory, ac nikdo se neuki uplne vciti..vedet, co bych dwlala, kdyby..to nevite prosts..ale do ted jsem zazivala jen masaz ve smyslu: oslad mu to, na dite jsou vzdy dva...Me biologickej imperativ rika chranit hlavne vlastni dite, rodinu atd..tak by to.asi.melo byt..mela bych mit jasno..a ne chranit nejake-s prominutim- cizi lidi..
Ale zatim.vitezi resvedceni ze dodrzim, co jsem rekla. ...a zivot mu nicit nehci, ackoliv..kdo komu co nici a znicil, to.se tez da rozvinout vselijak. No na smrtelne posteli se dozvime definitivne, jak.to dopadlo..a do te doby to musime nejak doklepat a ustat..🙂

@pladik 3500 takže mlčím a jsem ráda samozřejmě za každou kačku