Přítel si chce osvojit mou dceru, její otec nesouhlasí

michaelatvrda90
27. zář 2014

Otázka: S přítelem se ted budeme brát ale jde o to že by si chtěl osvojit mojí dceru, otec s tím nesouhlasí a vyhrožuje tím že si malou zažádá do péče, a nebo střídavku 🙂 Je kamionák a vrací se po týdnu. Na malou platí ale nechal mě ve vynančné tísni když dešel před vánoci.... Málem jsem skončila na ulici, zahýbal mi bylo to něco šíleného :( (nikomu bych nepřála) nový přítel by se chtěl dcery ujmout aby jsme už d něho měli klid za dcerou nechodí, max jednou za 1 měsíc a to z donucením. Prosím o radu máme větší šanci jako manžele že si může dceru osvojit?

boban
27. zář 2014

Pokud stím biologický otec nesouhlasí a na dítě platí, tak stím nic neuděláte 😉

luciebx
27. zář 2014

no nevim nevim... tvoje dcerka tatu ma.. tak proc ji ho chces brat.. pises ze te nechal pred vanoci... takze to jeste neni ani rok a ty uz bys dovolila aby si tvoji dceru osvojil svym zpusobem cizi clovek nebo uz je to par let dozadu. jinak pokud s tim ex nesouhlasi je fakt ze te po soudech tahat muze.. nechci se zastavat otce kterej se nejak nestara.. ale asi to chce oboustranou domluvu. ne si delat naschvali. A myslim ze otec by k tomu mel dat souhlas.. ale netusim jak je to u nas v cr se zakony

moravanka
27. zář 2014

Nech dceru jejimu biologickemu otci. Po letech se muzes s nynejsim pritelem ve zlem rozejit a budes si rikat, na co to bylo. A papirove bude otec tve dcery cizi chlap, se kterym treba uz ani nebudes. A on se muze sprajcovat, proc ma na ni platit kdyz neni jeho. Znala jsem takovy pripad, ze chlap adoptoval manzelciny deti a pak toho po rozchodu trpce litoval , proc ´ma platit na cizi deti a schvalne neplatil a nestykal se s nimi.
A pokud biologicky otec nesouhlasi, tak to asi ani nepujde

karlajasmine
27. zář 2014

Stejne budete s nynejsim pritelem a tvoji dcerkou rodina, at uz ji adoptuje nebo ne. A pokud biologicky otec na dceru plati a minimalni zajem o ni projevuje, nechala bych to takhle. Nema smysl se tahat po soudech, akorat si zkazite jakoukoli sanci na rozumnou domluvu s biologickym otcem ohledne toho, jak casto ji vida atd, a nejvic bude potom trpet dcera. Adopce v tomto pripade opravdu nedava smysl.. spis bud' rada, ze otec plati a ze ji chce jednou za cas vidat.. je to pro vas idealni situace.. a kdyz neco realtivne dobre funguje, tak do toho nestourej... jinak se muze stat, ze dcera opravdu pujde do stridave pece a muzete trpet vsichni.

nonacek
28. zář 2014

Ja myslim že ne,přeci jen tvuj ex plati navstevuje.... dceru,nemyslim si že by dali přednost tvemu přiteli pred b.otcem. a jinak plne souhlasim z moravankou. a taky si myslim ze je fuk koho dite je at uz papirově nebo biologicky dulezity je kdo ho miluje to dite vyciti a to se pocita nic jineho 😉

lenkaef
28. zář 2014

Koukám,že máš tři děti.....chceš,aby si osvojil jen jedno?!

A za druhé není důvod si dítě osvojit,myslím,že to chceš hlavně ty a z trucu! 🙂

uztotakbude
29. zář 2014

To myslíte vážně? Jakože vy si s chlapem řeknete a tak najednou bývalého dcera přestane být jeho dcerou? To je snad jen hloupý vtip, ne? Uvědomujete si, že to dítě není Vaše, ale vaše? Že je to dítě i jeho? A že nemáte sebemenší právo mu ho brát? To je jak "neklapalo nám to, já už žiju jinde a jinak a ty jsi mi na obtíž, tak jdi a nech své dítě cizímu chlapovi". Promiň, ale i kdyby byl chlap nevím jaký, tak pokud svému dítěti nijak neubližuje, tak není důvod, proč mu ho brát. A chlap není jen otevřená peněženka, chlap je taky otec dítěte, který má svá práva a pocity, i když si to mnohé ženy neuvědomují.