Moje dcera se chce vdávat.

19. čer 2020

Dobrý den, jsem v šoku z situaci kterou doma řešíme. Moje dcera (19) přišla domů s tim že jí její přítel (21) požádál o ruku. Jsou spolu teprve 2 měsíce, navíc dcera ještě bydlí s námi a studuje. Moc času spolu navíc netravi ,vždy jenom pár hodin týdně. Napadlo mne jestli není dcera těhotná, ale to prý ne. Když se ptám proč se tak brzy berou tak mi dcera odpoví že z lásky. Vůbec nevím jak to bude po svatbě, jestli třeba budu bydlet u jeho rodičů , u nás bydlet nemůžu (Máme malý být a dcera má navíc pokoj s mladší dcerou). Dcera říká že o bydlení ještě nepřemýšleli, pokoušela jsem se jí to několikrát rozmluvit, že mají ještě čas, že jsou spolu teprve dva měsíce. Ale jedním uchem tam a druhým ven. Ja hlavně vůbec nechápu proč se berou, přítel dcery a jeho rodinná jsou silné věřící tak možná proto. Manžel je z toho na nervy, jemu se přítel dcery nikdy nelíbíl,nikdy to ale nedal najevo.

tulikiss
19. čer 2020

jako 2 mesice jsou vazne brzo, ale bracha je jeste vetsi strelec, po mesici pritelkyni pozadal o ruku a kdyz se o rok pozdeji brali, tak byla uz na konci 6 mesice. Jsou to tri roky a zatim to zvladaji skvele. Bracha mel v te dobe 21. Ale on uz pracoval a pritelkyne je o par let starsi. Tak ji zkus presvedcit, at se vezmou pristi rok, treba na jare, ze je treba svatbu pripravit, at je cas aby se poznali.

meronym
19. čer 2020

Jejda, to je tezka situace. Hlavne nechapu smysl svatby, kdyz nemaji kde bydlet a zjevne chybi plány pro spolecnou budoucnost alespon v zakladnich obrysech. Dcera zrejme pluje na ruzovem oblacku prvni lasky, o to horsi muze byt pad. Doporucuji nezakazovat, spise diskutovat a hlavne navrhnout termin svatby o rok, at “se vse stihne pripravit”. Cas by mohl takovy nezraly vztah vyresit sam...

autor
19. čer 2020

@tulikiss o to se snažím, ale dcera i přítel jsou už rozhodnutí. Termín mají už v září

prejeta_zaba
19. čer 2020

To je teda zvláštní. Na emiminu probíhá prakticky stejná diskuze, ale se synem. 🤔

mimco
19. čer 2020

Tak já bych si pozvala týpka na oficiální oběd a trochu ho vyslechla, nějaké ty kecy o zodpovědnosti a bydlení, práce, živení rodiny, myslím, že by možná dobrovolně vycouval 😂.
Jinak pokud fakt budou chtít, vezmou se i kdyby jste se na hlavu stavěli.
Já se vdávala ve 22 za úplného idiota, naši opravdu radost neměli, museli prostě počkat, až si tu hubu nabiju sama, protože se mnou nehli....a nabila, ale trvalo to dlouho 🤪

terez94
19. čer 2020

bylo mi 20let,když jsem svého už teď manžela potkala. Po měsíci jsme spolu bydleli,za další dva měsíce jsem otěhotněla. Když jsem mu řekla,že jsem těhotná,na druhý den mě požádal o ruku. Teď jsme spolu 5let a čtvrté dítě na cestě. Třeba jim to taky vyjde. Jak je psáno výše,taky bych asi nezakazovala a víc o tom mluvila.Možná se jim to rozleží v hlavě a svatbu odloží 🙂

tulikiss
19. čer 2020

@prejeta_zaba hele kdybych tohle nezazila u brachy, tak si taky reknu ze je to troll, ale protoze sme videla jak normalni clovek muze behem mesice "zmagorit" tak tomu i verim, ze to je klidne realna situace.

mimco
19. čer 2020

@prejeta_zaba už zase 😂😂😂😂

slayc
19. čer 2020

Vdala jsem se ve 21 letech, ale po 3 letech vztahu, oba zamestnani a bydleni zarizene. To je ale na kazdeho uvazeni. Zakazat ji to nemuzes, je dospela, svoleni nepotrebuje, treba jim to vyjde, kdo vi.

autor
19. čer 2020

@meronym ja jí nic nezakazuji, pořád sní o tom mluvím, ale dcera se prostě vdávát chce. Už sní o tom mluvíl její starší bratr se kterým měla vždy dobrý vztah. Snažil se sní domluvit, aby třeba svatbu o rok odložili, ale dcera se naštvala a řekla že mu že když se svatbou nesouhlasí tak ať na ni nechodí.

autor
19. čer 2020

@mimco už jsem ho na oběd pozvala, k neděli k nám přijde, tak se snad aspoň trochu uklidním

madbetka
19. čer 2020

No.. nám bylo oběma 21, ale bylo to po šesti letech vztahu, manžel pracoval, já jsem začala dva měsíce po svatbě taky a měli jsme kde bydlet.
Zakázat jim to asi nemůžeš, ale radost bych taky neměla. Můžete si s nimi zkusit promluvit, ale bohužel je to asi to jediné, co můžete dělat. Teda pak se ještě modlit, ať to dobře dopadne...
Drž se!

rnika
19. čer 2020

Určitě promluvit s oběma, hlavně zjistit jak si představují následný život spolu, hlavně kde. A narovinu jim říct, že u vás to možné není a jestli mají vyřešené bydlení a finance... ( navrhovat svatbu na jaro a pokud trvají na podzimu ať si nejprve zařídí bydlení ...)

krtcice
19. čer 2020

Vyjít jim to může i nemusí, to ale nevíš ani kdyby se brali ve 30 po 10 letech vztahu. Je dospělá, když bude chtít tak se vdá a neuděláš nic. Já muže poznala 14.července, za asi 20 dní jsme jeli na první společnou dovču, pak se sestěhovali a já po měsíci (14.srpna) vysadila prášky 😉 bylo mi 19, jemu 23. Podle okolí blázni, ale neřešili jsme. Nakonec spolu za měsíc budem 12 let, máme 3 děti, před 2 týdny jsme se vzali. Vše klape. Neumím to vysvětlit, ale od začátku jsem měla pocit, že on je ten pravý, že tohle je to ONO. A manžel to měl stejně.

journals
19. čer 2020

@krtcice jenze dospelost ma i jine aspekty nez zletilost. Takoveho cloveka za dospeleho rozhodne nepovazuji 😖

krtcice
19. čer 2020

@journals to je věc názoru, když to vezmu z právního hlediska, tak fakt neudělá nic. Neřeknu kdyby holce bylo, já nevim, třeba 16, ale v 19 už dospělá je.

vendes
19. čer 2020

Snažila bych se zjistit, jestli se neberou jen proto, aby spolu mohli spát. To mě jako první napadlo při zmínce, že je jeho rodina silně věřící.

meronym
19. čer 2020

@krtcice Studuje, bydlet nema kde, ale vdavat by se chtela... Jenze z dospelosti si nemuzete vybrat jenom vyhody bez zodpovednosti a povinnosti.

leilinka1234
19. čer 2020

@vendes přesně 🙂 Mladý pán na to asi tlačí, protože ho tlačí 😀

peleta
19. čer 2020

Můžu se zeptat, kdo bude platit tu svatbu? 😀

krtcice
19. čer 2020

@meronym no ale když bude chtít, tak se vdá a nikdo s tím nehne. Pokud jí to budou doma zakazovat, vdá se na just a ještě to pošramotí vztahy v rodině 🤔

bonavoxa
19. čer 2020

Nadšená bych nebyla. Pokud je jeho rodina silně věřící, zkusila bych, aby předtím absolvovali aspoň něco jako školu partnerství, přípravu,..
Jako manželé spolu spát mohou, ale s tím, že se nebrání případným dětem.
Pozvala bych i jeho rodiče.

Vdávala jsem mladá a z lásky...rozčarování bylo docela kruté...než nastoupil trochu rozum a pragmatičnost.
Ale nedávno jsme se bavili, že něco na tom je, vstoupit do manželství dřív, dokud je člověk trochu to romantické ,,tele"...protože kdybych asi věděla, jaká je to každodenní práce a odříkání, kdoví, jestli bych do manželství vůbec šla. Asi ale ano. Mám v okolí strašně moc svobodných třicátníků/ čtyřicátníků.
Jo...a pro začátek bych taky nadhodila, kdo to bude všechno platit.

madbetka
19. čer 2020

@bonavoxa Tak i věřící manželé mohou předcházet početí, takže spolu spát a nemít hned děti... S dětmi přeci musí počítat kdokoli, kdo má sex... 😉
Škola partnerství je určitě super věc 🙂 Ale nejsem si jistá, jestli mladí plánují svatbu v kostele, i když je on z věřící rodiny. Protože tam se chodí na přípravu a to si nedovedu představit, jak by do září stihli...

andelka
19. čer 2020

@madbetka my jsme se brali koncem srpna, termín jsme domluvili v květnu. Přípravu v párech jsme měli asi jen 2x,protože přes léto se to nekonalo. Ale měli jsme za sebou Školu partnerství,takže ta témata už proběhla. Pak v létě už byla jen příprava s knězem přímo ohledně obřadu.

sigyn
19. čer 2020

Berte to trochu i z jiné stránky - dneska svatba znamená převážně jen ten papír. Rozvést se mohou vždycky, vzít/nechat si své příjmení taky...třeba jim to vyjde a když ne..tak to není konec světa.

andelka
19. čer 2020

@bonavoxa tak já poprvé v 24 ( nevyšlo) a podruhé v 35 ( ok, zatím), též mi připadá,že kdybysme se bývali vzali dřív, ještě v té zamilovanosti a ne až po skoro 5 letech,tak by to bylo možná lepší. Že bysme si spíš vycházeli vstříc, byli tvárnější.. S druhým manželstvím už je to jiné, to vzešlo po mnoha zvládnutých událostech a zátěžových situacích a s mnoha zkušenostmi všeho druhu.

andelka
19. čer 2020

@sigyn u toho věřícího kluka to jen papír není a rozvod není jen stempl ,že je zas volný.

autor
19. čer 2020

@peleta přítelova rodina

bonavoxa
19. čer 2020

@madbetka Vycházím z té ,,silně věřící rodiny" ale může to znamenat cokoli. Co vím, tak snad jen měření bazální teploty.

A s tím rozvodem, pro věřící je to rozhodně problém.

krtcice
19. čer 2020

Takže přítele rodina se svatbou souhlasí?