Rozvod, jak dlouho vám trval?

tricunici
19. lis 2013

jak dlouho vam trval rozvod?

mrnous81
19. lis 2013

5.2. podaná žádost na soudě a teprve teď 6.11. jsem měla stání ohledně dětí ☹ a to máme vše dohodnuté,žádné spory apod. Tak doufám,že do vánoc budu rozvedená 😉

codal
11. únor 2014

V půlce listopadu podáno, 31.1. stání, které proběhlo za 15 minut. Měli jsme rozvod dohodou, bez dětí, všechno jsme měli vyřešené předem, takže nebyl problém. Ale prý je to soudce od soudce, jak dlouho na tom sedí. U nás to mělo naštěstí lehký průběh bez hádek a handrkování. Jsem ráda, že to mám za sebou.

brona10
18. bře 2014

žádost podaná 1.10,stání o děti 8.2 a rozvodové stání 16.3.U nás jsme měli vše předem dohodnuté,pak bývalý manžel vše přeonačil,že chce děti do své péče,když mu soudkyně nevyhověla,tak chtěl jen jednu z našich dcer do své péče,to mu také nevyhověla,a nakonec chtěl péči střídavou,taktéž zamítla.Jsem 3 roky rozvedená a bývalý manžel se o děti nijak nezajímá, děti vidí jen asi 3krát do roka,a takový to byl hrdina u soudu 😔

tsterinka
18. bře 2014

žádost podaná 14.2. a poslední soud kde nás rozvedli byl 27.4. byl to docela fofr

brendamonique
25. bře 2014

Záleží hodně na okolnostech, jestli máte společné děti a společný majetek o něco se to protáhne, prootže pak do toho vstupuje i sociálka a píče o dítě, komu budou svěřeni a tak. Jinak já bez společných dětí a majetku, podala koncem ledna žádost o rozvod, v polovině února přišlo rozhodnutí, že se máme 4.3. dostavit - po domluvě rozvedeni s tím, že jsme se vzdali odvolání, aby rozsudek rychleji nabyl právní moci, což nabyl 20.3., mám už i potvrzenou právní doložku na rozsudku od soudu, a hurá na matriku, kde mi všechno vyřídili ještě tentýž den. Takže rozvedeni při 1. stání. Když jsou lidi dohodnutí a nemaj mezi sebou spory, tak to nikdo zbytečně neprodlužuje.

dont_speak
25. bře 2014

Tak u nás jsem podávala žádost o rozvod v říjnu 2012 a dodneška stále čekám na předvolání.

brendamonique
26. bře 2014

@dont_speak ...no ty kráso, že by to bylo tím, že je v Praze tolik lidí ? :D To je celkem síla ti povím.

jjaanca
17. únor 2015

Ráda bych obnovila diskuzi. Na začátku října jsem podávala k soudu smlouvu o dítěti a stále nic. Je to tedy už 4 měsíce. Jsem z toho už nervózní. Ještě nás čeká majetkové vyrovnání a samotný rozvod. S novým přítelem se snažíme o druhé dítě a kdyby se to povedlo musela bych se do porodu stihnout znova vdát.
@dont_speak - To znamená, že v době když jsi tohle psala ležely papíry u soudu rok a půl? To přece není možné.

andelka
18. únor 2015

@jjaanca zkusila jsi to urgovat?máš spisovou značku?
Osobně mi to to od podání návrhu na svěřeni do péče trvalo dva měsíce do soudního jednání,a pak dalších 6mesicu než bylo rozvodové (nesporný).

jjaanca
19. únor 2015

@andelka Spisovou značku mám. To jsem nevěděla že se to dá urgovat. A pokud ano, trochu pochybuju že to k něčemu bude. 6 měsíců nesporný rozvod? No to je děs. Odkud jsi?

andelka
19. únor 2015

@jjaanca no můžeš tam zavolat a zeptat se jestli už se něco děje, podle té spisové značky, zda už to dostal někdo na stůl apod. Takhle jsem se dozvěděla i kdy bude rozvodové stání, o 14dní dříve než to přišlo poštou.
Jo, podávala jsem to zároveň, v březnu, pak v dubnu přišla sociálka, v květnu byl soud a začátkem června to nabylo právní moci.Rozvodový byl v listopadu. Ono totiž jeden soud je opatrovnický a druhý občanský, napřed musí být jedno, nechává se lhůta na odvolání, a pak teprve může být rozvod a záleží jak moc toho ty soudy mají.Podávala jsem to v Ostravě. Taky jsem doufala že by to mohlo být rychlejší, ale i paní ze sociálky mi říkala, že ten opatrovnický by měl být do 3 měsíců a rozvod pak do 6-9měsíců. A to to bylo všechno dohodou.

jjaanca
19. únor 2015

Takhle jsem se dověděla tu spisovou značku. Už déle než před měsícem. Bylo mi řečeno že spis je u soudce a tečka. Právník mi doporučil řešit majetek až po tom co vyřešíme dítě. S majetkem budou nejspíš problémy tak jde o to aby mi manžel kvůli majetku nedělal naschvály ohledně dítěte. Takže jak to vidím se to potáhne minimálně rok. ☹

andelka
19. únor 2015

@jjaanca no,pokud pořád čekate na opatrovnicky soud,tak než bude rozvod,tak to ještě potrvá. My jsme měli nesporný,takže smlouva o majetku byla součástí návrhu na rozvod. Samotné jednání pak bylo ba 15minut a bylo hotovo. U sporného může byt řízení o majetku az do 3let od rozvodu. Ale osobně jsem radši pro to se domluvit, podat a pak je to formalita.

jjaanca
19. únor 2015

@andelka Jasně, smlouva by byla nejlepší, ale zatím nevím co na to manžel.

andelka
19. únor 2015

@jjaanca nevyjádřil se k formě rozvodu? My jsme hned řekli že nesporný, nechci nikde řešit důvody apod. Sice trvalo víc jak čtvrt roku než jsme se na všem dohodli a sepsali to, ale pak už to byla formalita, v pohodě.

jjaanca
19. únor 2015

Ale jo, chce nesporný. Problém je v tom, že jsem si spočítala, že když prodáme společný byt, splatíme hypotéku a já si vezmu peníze které jsem do bytu vrazila na začátku ze svého, tak pro něj nezbyde nic i přes to, že platil 10 let hypotéku. On to zatím neví a nevím jak bude reagovat. Není to spravedlivé, ale tržní cena bytu nepokryje to, co jsme do něj investovali. Prostě na tom dost proděláme.

andelka
19. únor 2015

@jjaanca rozumím. My jsme nic neprodávali. Nešlo by aby jednomu zůstal byt a platil hypotéku?

jjaanca
19. únor 2015

@andelka Šlo, že by to na mě přepsal bez náhrady. Nebo já na něj s tím že mi vyplatí peníze. Ale asi nejsme ani jeden pro banku dostatečně bonitní. (Já i on můžeme bydlet u nového partnera a byt pronajímat, ale takový příjem asi banka nebere - nevím). A jak už jsem psala, nevím jak se mu bude líbit že po 10 letech splácení nedostane nic...... právě uvidím co začne vymýšlet.

andelka
19. únor 2015

@jjaanca zašla bych se zeptat do banky. U nás právě neprošlo nechat byt mně i s hypotékou. Já jsme nikdy neměla ani nemám dostatečný příjem. Už tehdy jsme udávali jen jeho plat, já jsem žádný příjem tehdy neměla. A mně platit nebude nic, neměl by na to. Navíc má ještě závazky vůči mé rodině, které jsou zásadní, aby splatil. Navíc právě on během manželství byl hlavním živitelem, takže ač to šlo ze splečného, tak fakticky to platil jakoby on. Prodejem bysme si nepolepšili, hodně klesly ceny, nezaplatila by se ani hypo.

jjaanca
19. únor 2015

Moje banka má na stránkách chat. Tak by mi to zohlednili. Tak to je fajn, to jsem nečekala. Tak uvidím co na to manžel.
Rozvod je většinou prodělečný no, chjo. ☹

andelka
19. únor 2015

@jjaanca myslím že vždycky je prodělečný.
Dobře že ses poptala, aspoň víc víte, jaké jsou možnosti.

espada
19. únor 2015

@jjaanca Záleží, jestli se jedná o sporný nebo nesporný rozvod a také kde se soud nachází. Ve velkých městech to jde pomaleji než v malých. Sporný trvá cca 2 roky, nesporný cca 5 měsíců. Teda pokud se řeší i děti.

Doporučuji zaslat na soud ke tvé spisové značce velmi slušnou urgenci. Něco v tom smyslu...Vážení, dne toho a toho jsem podala ten a ten návrh. Dosud nebylo nařízeno jednání ve věci. Zdvořile tímto žádám o nařízení jednání v uvedené věci. S úctou ta a ta.

Většinou to zabere.

kopacka01
19. únor 2015

Ahoj jsem v podobné situaci,teď řešíme děti,první stání jsme měly 30 ledna kde nás oba vyslechly,druhý stání mělo být 18.února,do té doby se měla uzavřít dohoda o styku s otcem,den předtím jsem se dozvěděla že manžel je v nemocnici tudíž nemůže podepsat dohodu.Divný je že to nemůže podepsat tam.Zajímalo by mě jak dlouho může trvat než soud rozhodne o svěření dětí do péče na dohodu.Jde jen o to aby to podepsal.Další věc co mě zajímá je odbor péče o dítě.Dnes mi volaly že by se mnou chtěly mluvit a že se domluvíme na příští týden.Co budou chtít vědět a tak?Už mě nebaví to čekání.Manžel dělá zle a hodně si vymýšlí.Díky ☹

jjaanca
20. únor 2015

Tyjo, tak náhoda - včera to přišlo. Teda přišla výzva k vyzvednutí zásilky ze soudu. 🙂 Tak končeně!!!!

kopacka01
27. dub 2015

Ahoj,tak mi v pátek byly svěřený děti do péče,uzavřela se nakonec dohoda a čekám na zaslání rozsudku.Další otázka je co bude dál?Nemáme vyřešený ani majetek a já jsem před Vánoci podala žádost o rozvod.Musím někde něco podávat aby se začal řešit třeba majetek nebo rozvod?

andelka
27. dub 2015

@kopacka01 pokud to bude sporný rozvod,tak o majetku máte čas tři roky po rozvodu,abyste se dohodli,nebo se zas soudili. Pokud by byl rozvod nesporný,tak už v návrhu na něj je součástí dohoda o majetku. Pokud ohledně dětí soud schválil dohodu,tak můžete jít i touto cestou.

kopacka01
27. dub 2015

@andelka no a mám teda něco podávat nebo mám čekat že si mě vyzvou sami?

andelka
27. dub 2015

@kopacka01 pokud už máš podaný návrh na sporný rozvod,tak musíš počkat až na vás přijde řada. Nebo to zkusit popohnat tím,že až nabude rozsudek o svěření do péče právní moci,tak to soudu oznamis písemně a požádas o nařízení jednání ve věci rozvodu. Ale stejně je to o vytíženosti soudu. Nám nabyl právní moci rozsudek začátkem června a rozvod byl v listopadu.
Až se to dostane na stůl soudci,tak se určí datum a o tom ti přijde dopis. Je to stejný postup jako u opatrovnickeho soudu,podas zadost a cekas.

kopacka01
28. dub 2015

@andelka žádost jsem poslala už v prosinci a teprve teď se dořešily děti,jinak se ještě bude řešit majetek,ex na to chvátá aby byl co nejdříve rozvedený

verulinka1234
13. črc 2015

ahoj, nesporny rozvod, zadny majetek, zadne deti, zadost podana 6.6., predvolali nas k 9.11. dost dlouha doba teda.... desny fakt! 5 mesicu, Praha 5, ma nekdo podobnou zkusenost? hlavne jsem cekala ze nam jen poslou vyrozumeni.... ze nebudeme muset k soudu