Rozvod po 4 měsících manželství, jaké jsou podmínky?

01alka
20. únor 2013

Zdravím, mám dotaz ohledně rozvodu, jsme manželé 4 měsíce a chceme rozvod dohodou- nesporný. Jaké jsou tam podmínky rozvodu pro tento rok ? Kde můžu sehnat formuláře pro rozvod ,rozvedou nás i po tak krátké době manželství? Popřípadě sporným rozvodem ? Děkuji za odpovědi.

anina32
20. únor 2013

Na rozvod neexistuje formulář, musí se podat žádost. Snad nebude tak zle, jste spolu krátce, ještě před 3týdny si plánovala mimčo, problémy jsou všude, zkuste si nejdřív o všem promluvit.

01alka
autor
20. únor 2013

@anina32 a kde se podává žádost,komu poslat ? Mimčo už je tabu... nechci to rozvádět dál

micka1
20. únor 2013

mě všechno vyřízovala advokátka. Na všem jsem se dohodli jenom ohledně syna jsem se museli dostavit k soudu. Jinak nás rozvedli samosoudem. bylo to před 3 roky, ale myslím že se to moc nezměnilo. Po 4 měsicích se mě to zdá docela brzo. My jsme se rozváděli po dvou letech po exmanželově nevěře.

anina32
20. únor 2013

@01alka žádost se podává na soudě, platí se poplatek, před devíti lety to bylo tisíc korun, ted nevím.

01alka
autor
20. únor 2013

@anina32 je nějaký odkaz -vzor té žádosti ? pro představu..

anina32
20. únor 2013

do žádosti musiš napsat duvod žádosti o rozvod, moji devět let starou žádost nemůžeš mít jako vzor, protože okolnosti každého vztahu jsou jiné.vážně si to ještě rozmyslete, nic se nejí tak horké jak se uvaří.

jfd81
20. únor 2013

@01alka Já se taky rozváděla po 4 měsících. Soudkyně byla dost hustá, kamoš právník to postavila jako po krátké známoxti a jak jsme spolu začali bydlet tak se vyskytli neshody ohledně vedení domácnosti + odlišné zájmy blá blá, babě to nedalo, tak jako že toto nepovažuje za důvod k rozvodu a pak se teda osmělil můj tehdá manžel, vstal a řekl, že teda, ok, že máme každej někoho jinýho. Baba že JO, to sem chtěla slyšet, za pul hoďky nás zavolala spátky, chvilku moralizovala ale dali nám to 😀
Podával tu žádost ten kamoš právník a tušim to byli tři tisíce ale nésu si jistá. Jestli nemáte děti a budete majetkově vyrovnaní, tak je to šup šup

ria80
21. únor 2013

Aby ses mohla rozvést dohodou, manželství musí trvat alespoň jeden rok a manželé uvedou, že alespoň půl roku nevedou společnou domácnost a manželsky nežijí (nemusí bydlet odděleně).Takže u tebe zatím nesporný rozvod nepřipadá v úvahu. Můžete podat návrh na rozvod sporný, ale je to nepříjemné, počítej s tím, že soudce se bude snažit vaše manželství zachránit. Proto doporučuji počkat ten rok, pak už je to jen formalita. Podáš pak návrh na rozvod dohodou, s tím, že druhý manžel se k návrhu připojuje (tady nějaký podrobný důvody ani nemusíš uvádět), přiložíš dohodu o vypořádání majetku. Rozvod je pak otázkou deseti minut.