Svěření dítěte. Co a jak udělat? (otec)

tomas66
12. črc 2021

Ahoj , již od porodu nam to pres rok a půl neklapne, po praci se snažím trávit s prckem vetsinu času a když jdu jednou za 3 měsíce posedět tak je to pomalu problém. Všichni moji kamarádi, rodina jsou špatní, dle matky mého dítěte, která sama vychází pouze s jedním svojim rodičem a sourozencem, který ac bydlí pouze 30 km vedle, tak se vidí pouze jednou za půl roku. Jsem v situaci, kdy jsem uz zoufalý, s prckem trávim od jeho narození cas po me praci( kočárek, ted uz hraní na hřišti a podobne, ma me rad , což vidim po příchodu domu. Zkoušel jsem se zene zavděčit čímkoliv, udělat ji radost něčím hezkým, docela často ji platím nějaký balík, platím za ni telefon, exekuci(měsíční splátka), nyní ji přišla druha( minulost) ale stále je nespokojena a neco mi neustále vyčítá. Me okoli a rodina mi říkalo at odejdu. Chápou ale ze skrz prcka se kterym trávim cas to udělat uz dlouho nechci. Situace je taková ze podle testu a podoby atd jsem otec, ale nejsem v rodným listu. Je mi často vyhrožováno, ze když bude chtit, dítě neuvidím atd.Bydlení mam v rekonstrukci vlastní pred dokončením, nyní jsme v najmu, který platím ja, stejne jako spoustu veci a potravin pro všechny. Na jeji peninze ji nesaham, navíc bere příspěvek na to ze je sama na dítě … snažím se držet, ale uz to fakt nejde, když pred dovolenou začne vysilovat ze neřeším nic, očkováni atd(přitom druhou vakcínu neurychlim) , ubytovani jsem vybral, jen vzdy je tam neco špatne a ja neumim vybrat.. co delat, o prcka mam zajem, bydlení mam, narozdíl od ni. Zaměstnání take, nemám jako ona exekuce, které ji měsíčně tak jako telefon(úcty) platím. Stále tvrdí jak jsem k ničemu a jak ji bude beze me lépe. Vybira si bydlení okolo 35t měsíčně, tak jako nevim z ceho by to platila… Dekuji

crejzy
13. črc 2021

Co poradit, ono to jde těžko, protože neznáme protistranu. Takhle to samozřejmě vypadá, že je paní rozmazlená a nespokojená už jen tak z principu. Ono to doma na mateřský s malým dítětem je těžký ( na psychiku). Pokud vztah nechcete zachraňovat pak vás asi čekají právníci, kteří vám poradí jak se do rodného listu dostat a následně dostat dítě do nějaké ( částečné péče). Pokud vztah zachránit chcete, pak bych uvažovala nad poradnou, snažila se zjistit s čím má vlastně problém? ( má čas na sebe na své kamaradky?) nemyslím tím jen večer, kdy si vy hrajete s prckem, ale měla fakt od jeho narození den, kdy vypadla a zašla si třeba ke kadeřnici, na kafe s kamarádkou nebo cokoli co ji bavilo před mateřskou? Taky se v příspěvku dost omílaj peníze - to řešíte víc vy nebo ona?

tomas66
autor
13. črc 2021

@crejzy chci ho zachránit, ale neustále nátlaky asi nejdou zvládat věcně. Cas ma skoro každy den 2-3 hodiny většinou. Rozumím ze to je na mateřské blazinec, to ano. Co myslíte, jak je řešíme? Ona neumí hospodařit bohužel..

zelenaesmolda
13. črc 2021

@tomas66
Proc nejsi v RL?

tomas66
autor
13. črc 2021

@zelenaesmolda nejak se to s příchodem korony zadrvalo

crejzy
13. črc 2021

@tomas66 pokud neumí hospodařit, pak je určitě lepší že finance řešíte vy. Na druhou stranu bych to proti ní nepoužívala, ono je to celkem tenký led ženě na mateřské říct, že je na vás finančně závislá ( samozřejmě nevím jestli jste to tak někdy řekl) Sám víte, že aktuálně to tak je. 2-3h denně jsou super a určitě pomoc, ale… jak ty 2-3h tráví? Pokud jen co prevezmete malého tak jde uklízet po celém dnu nebo vařit večeři, tak ve skutečnosti nevypla už ten rok a půl a možná proto je protivna a nespokojená. Ale jen hádám, z vlastní zkušenosti, ze zkušenosti kamarádek a vlastně i tady na MK co ženy řeší… celé to u vás může být jinak, složitější. V první řadě bych si společně ujasnila jestli teda vztah chcete nebo ne.

zelenaesmolda
13. črc 2021

@tomas66
Jakoze jste kvuli korone nezasli na matriku podepsat RL?Tak tohle je hodne blba vymluva.Sorry ale milujici otec se o tuhle formalitu postara okamzite.Tohle mi dost smrdi.

tomas66
autor
13. črc 2021

@crejzy ja to chápu z ženského pohledu ale tak do 15:30 jsem v praci a tak to je, vydělávat a pracovat musím, pak když pominu nakup, tak pak stejne jsem vetsinu času az do večera s prckem. Jo narazím na to, ze platím bydlení a další veci a pak si milostivá objedná nejake veci které jdou z moji kapsy a pak se divi ze tento mesic na neco nezbylo. Ono to neni balíčky za stokoruny… asi je zvykla z minula na vyšší úroveň, ovšem priority s dítětem jsou jinde a ne si kupovat hadry a blbosti drahy

zelenaesmolda
13. črc 2021

@tomas66
Tak kdyz ti to vadi tak proc ma k tvemu uctu pristup?At si drahe blbosti objednava z rodicaku

tomas66
autor
13. črc 2021

@zelenaesmolda to ale pochopit nedokáže, aby si to platila ze svého. A ze je ve finále moje povinnost za ni platit telefon a splátku a starat se..

somalicats
13. črc 2021

@zelenaesmolda Nekde to tam psal, bere davky jako samozivitelka. Takze se ji na to decko skladame vlastne vsichni.

zelenaesmolda
13. črc 2021

@tomas66
Tak ji seber pristup k uctu,nechapu co resis.

tomas66
autor
13. črc 2021

@somalicats de fakto . Z me hlavy to neni, sam těmto úřadům a příspěvkům moc nerozumím na co vse jde zadat.

zelenaesmolda
13. črc 2021

@somalicats
Takze klasicka vyzirka.

somalicats
13. črc 2021

@tomas66 A ted si predstav, ze kdyz vas nekdo napraska, tak budete neopravnene vyplacene davky vracet. Sorry, ale nemate mozek ani jeden. Totez s tim otcovstvim, matriky i behem korony normalne fungovaly.

zelenaesmolda
13. črc 2021

@tomas66
Ty ses mel hlavne davno postarat,abys byl zapsany v RL.Tim bych zacala.A taky tim,ze pokud neumi hospodarit tak sebrat pristup k uctu a hotovo.

zelenaesmolda
13. črc 2021

@somalicats
Myslim,ze jsou super adepti na vymenu manzelek.

tomas66
autor
13. črc 2021

@zelenaesmolda Jo, jak neco nedostane nebo neni podle ni, je to problem

tomas66
autor
13. črc 2021

@zelenaesmolda jste chytrá, ja tu neřeším nejake blbosti, ale to jak obstát pred vyhrozujixi osobou

zelenaesmolda
13. črc 2021

@tomas66
Vymluvy.
Uz jsem ti rekla,ze se mas zapsat jako otec do RL.A nenechat ji utracet za blbosti.

somalicats
13. črc 2021

@zelenaesmolda chudaci deti. Jako bylo by to kino, o tom zadna...

crejzy
13. črc 2021

@tomas66 no jestli si kupuje drahé hadry, pak určitě neplatit takové balíčky. Sám píšeš ze neumí hospodařit. Ona si tím dělá radost a je jasný, ze bude nadávat a hádat se, ale psal si ze má exekuce, to je pak jasný, že je špatně.

tomas66
autor
13. črc 2021

@crejzy Přesne tak, ale říkám ze to pak začne kopat jeste vic a to nevim jestli jeste vydrzim 😃 uz tak je to silene.

somalicats
13. črc 2021

@tomas66 Jako sorry, ale ses chlap a neumis si doma udelat poradek? Pokud stojis o to dite, tak se nechat zapsat do RL pro zacatek, a pak pozadat o svereni ditete do pece, pokud o dite nestojis, tak kopnout madam do zadele a zapomenout na jeji existenci.

tomas66
autor
13. črc 2021

@somalicats dítě ma prvni poslední, nemyslím si, ze by bylo Chudak 🙂

zelenaesmolda
13. črc 2021

@somalicats
To je proste klasicky priklad uvazovani chudiny.Rozhazovat za blbosti na ktere nemaji,casto to konci exekuci coz jim stejne nezabrwni v tom, aby si poridili dite protoze pobirat socku je prece super ne?
Bohati lide penize nerozhazuji,vetsinou investuji a generiji dalsi penize.

tomas66
autor
13. črc 2021

@somalicats samozdrejme ze stojím, jinak bych to neřešil

somalicats
13. črc 2021

@zelenaesmolda Presne tak.

jako_mala_holka
13. črc 2021

Kdybyste se na to už dávno vyprdli, tak tomu děcku bude líp, než žít ve společnosti rodičů - spolubydlících, kteří se očividně nesnáší... Vy totiž nejste rodina, nejen že nejste manželé, ale nejsi ani v RL, její peníze, moje peníze, atd atd atd... Celé mi to přijde divné (sleduju už dýl), kdo ví, jak to ve skutečnosti opravdu je

somalicats
13. črc 2021

@tomas66 No, tak uz si googli pravnika a zacni to resit. Rady jsi vyse dostal.

zelenaesmolda
13. črc 2021

@somalicats
Myslim,ze pravnik nebude potreba.
Ma dve moznosti.Bud se nechat zapsat do RL s tim,ze kdyz nebude ona chtit (coz skrz davky nebude) tak se sebrat a odejit.Legalne vuci diteti nema zadne povinnosti a madam by prisla o pohodli coz sama dobre vi.