icon

Svěření dítěte do péče. Mám u soudu šanci uspět?

neznamaosoba123
6. čer 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mám nějakou šanci uspět u soudu.
Když synovi byl rok byl svěřen do péče otce po domluvě.
Teď je synovy skoro 5 let a nemá povinnou školní docházku ani praktického lékaře. O syna se stará jeho babička a otec na něj kasle ten zná jen diskotéky a kamarády.
Já souhlasila se svěřením jelikož psychicky jsem ze všeho byla špatná a vím,že bych výchovu nezvládla.
Jelikož o všech těchto nových informací mě informoval ospod hned jsem podala návrh na svěření do péče.
Neměla jsem ani tušení co se děje jelikož my syna zakazují vídat.
Teď mám dalšího syna 1 rok a vše máme v pořádku syn má vlastní pokoj plno hraček a všeho dost
Děkuji moc za odpovědi

Strana
z8
alexovka
6. čer 2023

@neznamaosoba123 tak rozhodně se za ty roky staral otec a babička víc než ty, když jsi syna ani nevídala. Ale pořídit si druhé dítko jsi zvládla 👌

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@alexovka jak jsem uváděla syna mi zakazují, když chci jít za synem tak buď je nemocný nebo někam jedou a pořád výmluvy! A to se starají? Když dítě na svůj věk 5 let se chová na 2/3 roky? Je to na zasmati

laxesis
6. čer 2023

Snad nebudu moc troufalá, ale proč jste to nezačala řešit dřív, ale až teď? Už rok máte další dítě, zjevně asi v pořádku... tak proč až teď, proč ne už před rokem, či více lety? Já si jen říkám, že samozřejmě chápu - mohlo tam být ze začátku asi cokoliv, co vám péči znemožnilo... ale hned jak by to aspoň trošku šlo, řešila bych, jak tu péči upravit, nebo co dělat, aby mi nebylo opakovaně znemožněno syna vídat. Ne až ve chvíli, kdy mne kontaktuje OSPOD, že není vše ok.. to mě možná trošku zaráží. Ale netuším, jestli to soud zajímá, nebo ne. Každopádně držím palce, ať se povede vše tak, aby byl synek spokojený a milovaný ❤

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@laxesis chápu Vaší odpověď ale já byla od ex přítele mlácená a psychicky týraná. Nechtěla jsem do toho rýpat. Když jsem byla těhotná syna mi dovolil výdat ale jak říkam mám z něj a z jeho rodiny strach teď když vím, že v tom je zapojeny i Ospod mám trochu klid na duši
Kdo nezažije nemůže pochopit

levandule_k
6. čer 2023

Tohle půjde přes soud, takže by to chtělo advokáta, pokud si ho nemůžeš dovolit, zkus se podívat, jaké musíš splnit podmínky, abys na něj měla nárok. Viz. Kdo má nárok na bezplatného advokáta a jaké podmínky musí splnit??
Nárok na bezplatého advokáta má každá fyzická nebo právnická osoba, která prokazatelně osvědčí, že si advokáta / právníka nemůže dovolit platit z vlastních zdrojů a to s ohledem na tíživou životní situaci.
https://www.cfti.cz/faq-kdo-ma-narok-na-bezplat...

Pracuj na svém strachu, budou tě chtít potopit, zažiješ si peklo, takže musíš být silná. Já bych si ještě domluvila schůzku s paní z OSPODU a řekla bych jí, že chci dítě do své péče a ráda bych i s její pomocí udělala to nejlepší pro dítě.

bara88
6. čer 2023

@neznamaosoba123 takže si byla týraná a nechala si tam v pohodě syna?že ti ho zakazovali? Měla si bojovat .no snad to vyrešiš co nejlépe pro syna

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@bara88 chtěla bych vidět tebe v mě situaci ty chytrolíne

alexovka
6. čer 2023

@neznamaosoba123 a když jsi syna vídala, to sis nevšimla že není vše úplně v pohodě?

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@alexovka že nemá doktorku asi nepoznám nemyslíš? Že ho nepřihlásil do školky snad taky nepoznám🤭bože můj

lichozroutsudy
6. čer 2023

@neznamaosoba123 No, ja osobne si nedokazu ptedstavit situaci, ze by me partner tyral a ja bych odesla bez ditete a to bych mu jeste nechala v peci. Takze tam musel byt navrch nejaky total zkrat z tve strany. Divim se i tomu, ze jsi situaci neresila drive. Nicmene tohle my za tebe tady nevyresime, musis to resit s advokatem a pres soud. Hodne stesti.

gdpr
6. čer 2023

S dobrym advokatom je stale sanca ale na tak strucny popis pripadu by nedal ani najlepsi advokatom nazor, ci to ma sancu uspiet alebo nie a nie este laici. Takze na tvojom mieste by som isla za advokatom cim skor a uvidis, co ti povie

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@gdpr tak určitě tu nebudu psát vše do podrobna mě zajímá jen jak to probíhá atd a ne takové chytré kecy to si nechte od cesty

lichozroutsudy
6. čer 2023

@neznamaosoba123 Mozna bys mohla byt mene agresivni, pomuze ti to urcite i pri jednani s ospod, soudem a otcem ditete. Zklidni se, vychladni, priznej si, zes to podelala a zkus to napravit.

barulina
6. čer 2023

Hele teď jsem ve společnosti s ospod dostala syna k otci ktery podal k nám oznámení. Jsem policistka. Pokud tě kontaktoval OSPOD, asi to je fakt blbe. Takže bych se nebála, zašla podat na soud návrh na svěření a mám dojem, že OSPOD bude pro tobě.

gdpr
6. čer 2023

@neznamaosoba123 ale na sude ide najma o obhajobu ktoru bud si urobis sama alebo advokat a na základe tej ti dá alebo neda sud dieta do opatery mozes mat minimalne sance vzhladom na detaily ale s dobrou obhajobou ziskas dieta a naopak vysoke a neziskas dieta. Takze sancu mas 50/50 nikto ti nenapise ako to chodi kedze kazdy pripad je iny a na kazdy pripad sa prizera individualne preto najlepsie riesenie pre teba bude advokat nemusis ho mat po cely sud ale aspon na 1 stretnutie by som na tvojom mieste isla a budes vediet lepsie ake mas realne sance nie len sance podla mamiciek z Modreho konika.

klokanka31
6. čer 2023

@neznamaosoba123 Ty se tady teď čílíš že se nestarají. Promiň ale ty nemáš co vyčítat. Vykašlala ses na dítě, nechala ho chlapovi násilníkovi, a ani ses nesnažila kluka vídat (neměli ti co zakazovat styk, mohla ses obrátit na soud). A až když ospod přijde že je něco špatně, pak teda chceš něco dělat. Smutný.

galatea_a
6. čer 2023

Kdyby tě ospod neinformoval, tak by ses o syna dál nezajímala?

marketa1218
6. čer 2023

Chudák syn , ale je to i tvoje zásluha, bohužel.

luciksima
6. čer 2023

Musí to být hrozně těžký,ale podej si návrh na svěření do péče hned to dej k soudu ospod bude určitě stát při tobě když se ti ozvali...držím moc palce ať je syn u tebe co nejdřív

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@barulina ano paní sama z ospodu mi říkala že nechápe že to nechaly zajít takhle daleko. Oni sami by na to nepřišly jen jim přišel seznam dětí do školky a syn tam nebyl tak to řešily a paní z ospodu je strašně hodná a věřím že bude na mě straně sama mi řekla že je proto aby dítě bylo u matky a že u nich je zanedbání péče

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@luciksima ano také jsem se divila že ospod kontaktoval mě. Ale je to protože otec zanedbání výchovu a návrh jsem již podala

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@klokanka31 kdyby jsi znala situaci psala by jsi jinak

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@marketa1218 moje zásluha to není tohle je na krku otce

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@lichozroutsudy já jsem nic nepodělala! Kdyby jsi znala celou moji situaci psala by jsi jinak. Já dítě otci musela dát neměla jsem žádné zázemí.

lichozroutsudy
6. čer 2023

@neznamaosoba123 Nemusela, vždycky je nějaká cesta. Třeba azylák. Nebo i kempová chatka, než se vzpamatuješ. Ne, ty jsi zdrhla, nechala jsi syna idiotovi a teď se divíš, že vyrůstá v šíleném prostředí.

neznamaosoba123
autor
6. čer 2023

@lichozroutsudy každý situace zvládá jinak já sem se sesipala ale vůbec nebudu reagovat na takové komentáře.

klokanka31
6. čer 2023

@neznamaosoba123 A do toho jednoho roku syna jsi zázemí měla? Nikdy neexistuje situace tak špatná, aby se máma nemohla postarat o dítě.

marketa1218
6. čer 2023

@neznamaosoba123 No není to jenom na krku otce, ty jsi ho tam nechala.

miryp
6. čer 2023

Nechci soudit stav před novým životem, protože jsem jako dítě sledovala mimo jiné týrání mé mámy, která se prostě nezmohla vůbec na nic, byť měla velkou rodinu, která by jí okamžitě pomohla. Mohla jsem ji prosit každý den, ať odejdeme a ona byla jak vymytá...Takže věřím, že je-li žena úplně v prdeli, je zcela iracionálně schopna kývnout i na to, aby dítě svěří agresorovi.
Co ale tedy pochopit nedokážu, proč ve chvíli, kdy ses zvedla ze dna a začala budovat novou rodinu, tak jsi se okamžitě neobrátila na OSPOD a policii, aby ti pomohli vymoci tvá práva k synovi dle soudního rozhodnutí a proč už dávno jsi nepodala nový návrh na úpravu poměrů k synovi, když jsi věděla, s jakým magorem (dle tvého tvrzení) žije, abys ho odtamtud co nejdříve dostala? Odpověz sama sobě na otázky, zda ho vůbec miluješ, zda v něm nevidíš jen ex, zda jsi schopna k němu přistupovat úplně stejně jako ke druhému synovi a jsi schopna mu dát opravdovou rodinu. Pokud ne, tak by u tebe být neměl, protože ho tím zničíš. Pokud ano, pak o něj bojuj a doufej, že se těch traumat dokáže jednou zbavit...
K řízení si připrav přehled příjmů, začněte budovat pro syna vlastní zázemí u vás doma, už teď bych na tvém místě obeslala školky v místě bydliště, abys u soudu mohla ukázat, že máš zájem okamžitě řešit povinnou předškolní docházku, začala bych rovněž shánět pediatra, i to na soud může udělat dobrý dojem. Hned bych se domluvila s OSPODem, co vše mu máte doma zařídit. Odůvodni si, proč minimálně v posledních dvou letech jsi o syna nikterak nebojovala, OSPODU jsi nepsala, atd. A připrav se i na to, že to může v rámci řízení dospět i k tomu, že bude ustanoven soudní znalec, který bude posuzovat psychiku tebe, případně i ex a syna...
Doporučuji ti najít si advokáta, který se rodinnému právu věnuje a soudním řízením tě provede. Sama to nezvládneš - nejen proto, že nemáš potřebné vzdělání, ale také proto, že Jsi příliš startovací a to ti u soudu jedině uškodí...

alexovka
6. čer 2023

@neznamaosoba123 zda má doktorku, nebo navštěvuje školku vážně nepoznáš. Co ale poznáš při návštěvě/ vídání syna je určitě jeho stav. Sama jsi psala, že v 5ti letech je na úrovni 2/3 letého dítěte. Cos pro něho udělala, aby se tak nestalo případně se jeho stav zlepšil?

Strana
z8