icon

Účet a zúžení jmění manželů.

31. bře 2020

3 roky máme ZJM, máme každý svůj bankovní účet, v držení manžela... manžel mi dával týdně peníze na nákupy v hotovosti, případně další výdaje proplacel proti uctence, už tehdy jsem s tím nesouhlasila...asi před rokem mi skočila platnost karty a přišla mi nova a já ji začala používat způsobem, kdy jsem jí platila, měla nějakou minimální hotovost a účtenky lepila do sešitu pro kontrolu...kdyz to zjistil a já mu vysvětlila, že takhle mi to vyhovuje líp a že to tak necháme, přišel s tím, že bude lepší, když na mém účtě se budou hromadit peníze a dá mi kartu od svého účtu, když budu pokračovat v lepení uctenek atd...souhlasila jsem...
Jenže teď se budeme rozvádět, manzelovi jsem vratila jeho katru, at mi vrati moji, že se chci odstěhovat...souhlasí jen pod podmínkou, že mu předvedu veškeré peníze z mého uctu...ze jsou to jeho peníze a pokud ne, tak me bude žalovat, že jsem ho okradla...nemam problem mu peníze převést, ale až mi dá veškeré dokumenty, které potřebují pro právníka, které mi zadržuje, má v držení í mě osobní doklady, lékařské zpravy

Pokud máme rozdělené jmění, a účet je na moje jméno, chodí tam moje výplata, může to napadnout a žalovat mě, když mu je neposlu?

laton
•
31. bře 2020

a mate opravdu zuzene SJM? notarskym zapisem?

elu
•
31. bře 2020

Nemuze

zuzanka2z
•
1. dub 2020

hlavně mu žádné peníze nepřevádějte,to je největší chyba,při rozvodu se to vše potom vypočítá co kdo dostane,nebuďte hloupá.

luciebx
•
1. dub 2020

Trochu nechápu jak ti drzi tvé osobní doklady atd. Nebo ti je ukradl v tímto rozvodovem šílenství ?

candat
•
1. dub 2020

nejlíp si zajdi do banky a informuj se. Jestli máš občanku, tak se vymluv, že jsi přišla o kartu i veškeré doklady o založení účtu.

autor
•
1. dub 2020

@laton ano

autor
•
1. dub 2020

@zuzanka2z nemám to v plánu, už mě upozornila i pravnicka

autor
•
1. dub 2020

@luciebx prostě "dal je k ostatním dokladum" do firemního trezoru, musím si o ně říkat, uvést na co, to samé i v případě děti (kartičky pojišťovny)

emamaira
•
1. dub 2020

Pokud máte zúženo notářskym zápisem, tak v tom zapíše bude uvedeno jak máte zúženo, z toho je potřeba vycházet. A pokud máš právnickou, tak ta ti určitě poradi lépe než tady🙂

autor
•
2. dub 2020

@emamaira jasně, jenže tu smlouvu o to zúžení ž něj nemůžu dostat, právnická mi poradila obrátit se přímo na toho notáře, jenže teď nikdo nefunguje...tak musím cekat

luciebx
•
2. dub 2020

Možná sem jediná které nepřijde úplně normální prosit muže o mě doklady a doklady našich děti proč sou v trezoru kde má přístup pouze on? Podle mě tvůj muž dobře ví jak té ovládat a mít nad tebou úplnou kontrolu. Nezávidím držím palce ať vše proběhne jak potřebuješ

barmil
•
2. dub 2020

@luciebx me uz neprislo normalni lepit uctenky a kazdou polozku obhajovat.
Docela manipulativni chovani, zavanejici psychickym tyranim.. Penize nemas, doklady nemas.. Se divim, ze ma pani vubec pristup na internet.

tynka9
•
2. dub 2020

Nejsem právník a nevyznám se v problematice, ale není zadržování osobních dokladů už pomalu nějaký trestný čin/přestupek? V tomto případě bych se opravdu hodně poradila s právníkem nebo zkusila pohrozit policií, protože na toto nemá právo. A kartičky dětí? Akutně potřebuješ k lékaři a musíš přes manžela řešit kartičky?? To je vtip ne? Můj manžel pomalu neví, kde jsou, s dětmi jsem doma já a cokoliv by se stalo, řeším to v první chvíli já a doklady u sebe musím mít! A lepení uctenek, obhajování, za co jsem utratila... radši nekomentuju

emamaira
•
2. dub 2020

A zkoušela jsi notáře kontaktovat? Stačilo by, kdyby to ji poslal, nemusíte se vidět 🙂

orisek56
•
2. dub 2020

Ja jsem asi z Marsu. Me uz prijde uplne ujety nejaky lepeni uctenek a vzajemny vycislivani penez.. Jste byli manzele? Nebo obchodni partneri? To je proste level jaky jsem jeste nevidela. My s muzem teda fungujeme absolutne pro rodinne. Dohled nad penezma mam ja, ale s tim ze to tak sam chce a muze si kdykoliv do cehokoliv zainvestovat. On je financni tahoun, ja jsem pak ta staraci slepka, co penize schranuje, popripade rozdeluje do obalek, a vzdy se radi se svym muzem jako clenem domacnosti, rovnocennym partnerem a nejblizsim clovekem, za co se utrati.
Doklady.... Myslim ze to uz je trestny cin, on ti je nesmi zadrzovat. Jako zakonny zastupce deti, mas stejna prava i povinnosti jako on. Proste na palici a pro me nepochopitelny. Zkus kdyztak policii