Žádost o rozvod po 53 dnech. Bude manžel v rodném listě?

werrny
1. led 2015

Dobrý den, chci se zeptat, mám dva syny ani jeden není manžela, jsem v 31týdnu těhotenství ani toto dítě není manžela, vdala jsem se 3. října 2014 o rozvod jsem požádala po 53 dnech, důvod rozvodu je toho víc ale hlavníma je to že mě neseznámil se vsím skutečnem zdravotním stavem, (má rozdvojenou osobnost je nebezpečný pro své okolí i pro sebe samého, vše se začalo projevovat až po svatbě on o teto nemoci věděl že jí má) a dále okradl mě a mou rodinu o v přepočtu na peníze 45 tisíc, v době kdy jsme byla s mladším synem na operaci nasni mandle. Zajímalo by mě, někde jsme četla že otcem je automaticky manžel, ale musí manželství trvat déle než 150 dni, což v mém případě nesplňujeme, nechci aby byl manžel v rodném listě, termín porodu mám 9.3.2015 nevím zda nás soud stihne rozvídct ještě před porodem, pokud ne jak by to bylo s otcovstvím? a pokud ano tak by to bylo jak s otcovstvím? děkuji za odpovědi a reaxe

j.a.n.i
1. led 2015

@werrny Jistě to nevím, ale podmínku 150 dnů jsem nenašla, takže v tvém případě tam bude uveden manžel a po rozvodu je možno to souhlasným prohlášením všech 3 zúčasněných před soudem změnit. A jinak pokud by vás do toho března rozvést stihli (což nevím, zda je reálné, pokud ještě nemáte určené stání), tak by ses stejně musela stihnout do porodu vdát, aby to bylo hned někoho jiného.

werrny
autor
1. led 2015

aha tak děkuji

emisekkk
1. led 2015

@werrny i když Vás soud stihne rozvést, což si nemyslím, bude tvůj bývalý manžel v rodném listě. A nikdo se s tebou na matrice či kdekoliv jinde nebude bavit. I kdybys přinesla notářsky ověřený podpis bývalého muže - že není otec, a opravdového otce miminka, že je otec. Je tam totiž opravdu ochranná lhůta od rozvodu - ochrana pro dítě. Je to padlé na hlavu, ale je to tak.
Jsou dvě variatny:
1) rozvedeš se a ještě před porodem se stihneš znovu vdát - to pak bude napsán v RL nový manžel /měli jsem to tak , že v pondělí jsem se rozvedla, v dobotu vdala a za 3 týdny porodila.
2) rozvedeš se, porodíš - musíš otcovství řešit soudem. Nekterý soudce chce jen dobrozdání bývalého mažela, že není otec a otce, že je otec. Nekterý soudce chce zkoušky DNA a některý chce DNA a soudního znalce.
3) nestihneš se rozvést - opět řešit soudně

Je to magořina, ale nic s tím jiného neuděláš. NA matrice nikoho neukecáš udělat to jinak.
Má osobní zkušenost.

werrny
autor
2. led 2015

děkuji 😔 je to pravdu padle na hlavu 😲 🤐

j.a.n.i
2. led 2015

@emisekkk Jinak bod 2/ už by měl být NOZ sjednocen a pokud se ti 3 shodnou, tak to přímo dle zákona stačí a tedy by už nikdo ty testy DNA chtít neměl, ale vím, že dřív to tak někde fungovalo.

emisekkk
2. led 2015

@j.a.n.i ja psala svou zkusenost pred 3 roky a kamaradka to absolvovala v r 2013,ta se rozvedla,nevzali se a chteli u sodu testy DNA,i kdyz se vsichni 3 shodli,kdo je otec. Pokud se se v roce 2014 menila legislativa a zakon o rodine,tak je to mozna jinak. S tim DNA nam bylo receno,ze zalezi na pozadavku soudce-nekdo ho chce,nekdo ne.

j.a.n.i
2. led 2015

@emisekkk Měnila, zákon o rodině už neplatí...

emisekkk
2. led 2015

@j.a.n.i tak to potom jo.